andycro

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
Logo wiki.png Everything about Andycro Flag-Croatia.jpg

Citizen info · User info · User talk · Big plans/Schedule · Projects · Sandbox · My internal reminders · Archiveandycro

43 Message  · Wiki

Citizen163272.jpg
Society
Nationality Flag-Croatia.jpg eRepublikan
National rank 517
Date of birth 22 March 2008 - Day 123
Residence Northwest Croatia, Croatia
Sex M
Party Liberalni Demokrati
Politics
Military
Military Unit S.F.F.A.
Squadron 1st Regiment
Position 2nd Commander
Rank Icon rank God of War*.png God of War*
Aircraft rank Aviator 4.png Aviator****

Andycro е горд хрватски граѓанин. Тој е толку горд што се борел само за една држава а тоа е неговата држава, Хрватска. Сите негови борби биле кога тој бил во Хрватска.

Историја

Andycro е роден во Велика Британија во април 2008. До пуштањето на V1(верзија 1) Andycro само работеше, тренираше и ја чекаше Хрватска. Тој работеше во две различни држави - Велика Британија е Јужноафриканска Републикa. Кога конечно беше создадена Хрватска во декември 2008, тој стана еден од првите хрватски државјанин. Во јануари 2009 тој ја отвори организацијата andycroORG и со преку неа отвори компанија за железо во Шпанија и ја имаше својата прва борба на 30-ти март 2009 година за Хрватска во Хрватско-српската војна.

Политика

Од декември 2009 до март 2009 тој беше член на партијата Hrvatska Ujedinjena Stranka (Хрватска Обединета Партија). Во март 2009 тој премина во Hrvatski Liberalni Demokrati (Хрватски Либерални Демократи) и почна да ја реорганизира партијата.

Тој беше неколку пати конгресмен во Хрватска (преку HUS и HLD), партиски претседател на HLD и претседател на Хрватска како член на HLD.

Достигнувања

Icon achievement Freedom Fighter on.gif
Freedom Fighter (x51)
Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x44)
Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x7)
Icon achievement Country President on.gif
Country President (x1)
Icon achievement Media Mogul on.gif
Media Mogul (x1)
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x16)
First awarded: Day 2694
Icon achievement Sky Hero off.gif
Sky Hero (x0)
Icon achievement Campaign Hero off.gif
Campaign Hero (x0)
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x1)
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x204)
Icon achievement Society Builder off.gif
Society Builder (x0)
Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x11)
Icon achievement Top Fighter off.gif
Top Fighter (x0)
Icon achievement Top Aviator off.gif
Top Aviator (x0)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x14)
Icon achievement Prestige Hunter off.gif
Prestige Hunter (x0)