Bolivia/Shqip

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
EspañolIcon-Spain.png


Bolivia
Flag of Bolivia   Coat of Arms of Bolivia

On the map


General
General rank 36
Anthem Himno Nacional de Bolivia
Motto La unión es la fuerza! Uniteti është fuqia!
Capital Beni and Cochabamba
Demographics
Language Spanjollishtt, Anglisht
Population 144
Politics
President cibermau38
Party Pindonga Nacionalista
Economics
Currency Flag-Bolivia.jpg Bolivian Boliviano (BOB)
Minimum salary Flag-Bolivia.jpg 1.00 BOB
Military
Territories 1

Map of Bolivia

Last update Maj 11 2013 by Sabri Hakuli

Bolivia është një vend i Amerikës së Jugut shtuar më 10 qershor, 2009. Ata u bashkuan me Sol më 8 shkurt, 2010.

Bolivia Flag Map.jpg Gjeografia

The original territory of Bolivia is composed of several regions: Beni and Cochabamba (occupied by Icon-Chile.png), Bolivian AltiplanoChuquisaca and Tarija (occupied by Icon-Hungary.png), Pando, and Santa Cruz (occupied by Icon-Cyprus.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map
Bolivian Altiplano Icon-capital.gif Icon-Bolivia.png Icon - Iron.png Iron Region-Bolivian Altiplano.png
Pando Icon-Bolivia.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Pando.png


Popullata

Popullsia bolivian në ditën e 854 ishte 574.Popullsia e 50-të më të lartat në eRepublik. Ndërsa nga janari 2011 popullsia bolivian ka rënë 74% në totalin e 144 qytetarëve, duke reduktuar atë në 62 kombit më të madh në eRepublik.

Gjuhet

Gjuha zyrtare e Bolivisë është spanjoll. Një komunitet i rëndësishëm i huaj flet anglisht.

Icon-politics-mic-home.gif Qeveria dhe Politika

Lista e kabinetit të Presidentit aktual të ministrave (05Jan-05Shk Periudha).

Logoja Ekzekutive Zyra Ekzekutive Emri
Icon achievement president on.gif Presidenti i Bolivis Seba-Geek
Icon achievement society builder on.gif Ministria e Puneve te Jashtme [[]]
Icon achievement hardworker on.gif Ministria e Ekonomis [[]]
Icon achievement supersoldier on.gif Ministria e Mbrojtjes [[]]
Icon achievement supersoldier on.gif Ministria e Imigracionit [[]]
Icon achievement supersoldier on.gif Ministria e Shendetsis dhe Edukimit [[]]

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Icon-gold.gif Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 99% 5%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 15% 5%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png Houses 0% 15% 1%
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 99% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 25% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 15% -
  • Last update: 12 April 2016

Embargoja tregtare shteterore

Bolivia ka embargot tregtare vendi me vendet e mëposhtme:

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon position party president.gif Politikat

  • Kushtetuta e Bolivisë

Icon position party president.gif Partitë Politike

Logo Emri i Partis Antar Presidenti i Partisë Kuptimi
Party-Partido Obrero Revolucionario.jpg Partido Obrero Revolucionario 43 Warm 2 Revolutionary Workers Party
Party-Union Boliviana.jpg Union Boliviana 34 Andres De Santa Cruz Bolivian Union
Party-Partido Democrata Boliviano.jpg Partido Democrata Boliviano 40 Kojie Democratic Party of Bolivia
Party-Partido Bolivia Primera.jpg Bolivia Primera 17 kotiso Bolivia First
Partido NacionalRevolucionario 20 Aisac National Revolutionary's Party

Icon achievement president on.gif Presidentet

Data e Fillimit te Detyres Presidenti Partia
6 Korrik 2009 Ernesto_Guevara Union Boliviana
6 Gusht 2009 jesusfbo Union Boliviana
6 Shtator 2009
6 Tetor 2009 Andres De Santa Cruz Union Boliviana
6 Nentor 2009
6 Dhjetor 2009 XIIII Bolivia Primera
6 Januar 2010 Ernesto_Guevara Partido Obrero Revolucionario
6 Shkurt 2010
6 Mars 2010 renzocg Union Boliviana
6 Prill 2010 Klameus Partido Obrero Revolucionario
6 Maj 2010 Warm 2 Partido Obrero Revolucionario
6 Qershor 2010 jesusfbo Union Boliviana
6 Korrik 2010 yuyujuanpe Partido Democrata Boliviano
6 Gusht 2010 riAndri AUTOBOTI
6 Shtator 2010 fanasimpson Union Militar Boliviana
6 Tetor 2010 talomedina Bolivia Unida
6 Nentor 2010 talomedina Bolivia Unida

Icon - Congress.jpg Kongresi Bolivian

Emri i partis Vende në Kongres Perqindja
Partido Obrero Revolucionario 7 17.50%
Partido Bolivia Primera 12 30.00%
Union Boliviana 7 17.50%
Partido Democrata Boliviano 10 25.00%
Partido NacionalRevolucionario 4 10.00%

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Trupat e Ushtrisë bolivian që mbante flamurin e Bolivisë

Heronjët Politik

- Presidenti i parë i eBolivia ishte Ernesto_Guevara - Ligji i parë i propozuar në historinë eBolivian ishte një Dhurim i bërë nga KoFulCuk një kongresistët turke të zgjedhur, në një përpjekje për të shpëtuar Gold eBolivian nga grabitësit polonisht.

Heronjët e Luftës

I pari Bolivian Field Marshal ishte jesusfbo.

Boliviani i parë për të marrë një Medalje Hero Battle ishte jesusfbo.


Icon - Weapon.jpg Ushtira e Bolivisë

Njësi ushtarake e parë Boliviane u krijua në gjysmën e parë të Dhjetorit/08. Kjo ishte një skuadër e një zyrtari (lejtnant jesusfbo), një Sargent (Ernesto_Guevara) dhe dy ushtarë (dieguchis, ANC-cheloz).

MPP-të

Aktuale

  • Icon-Chile.png Chile, expires May 15, 2019


Ish-

Wiki Link blackbook.jpgHistoria

Fillimi

I Pari qytetar Bolivian njohur ishte Ernesto_Guevara, i cili i ftoi përdoruesit e tjerë bolivian në kohët Beta.

Ndërtimi i Komunitetit bolivian në Mërgim

Premtimi i një version të ri, dhe shansi i vendeve të reja të rritjes Botën e Re, të detyruar të shpërndarë Bolivian komuniteti për të udhëtuar rreth botës dhe të qëndrojnë në një provincë argjentinas (Mendoza).

Një parti e vdekur, Bashkimi Argjentina (Bashkimi argjentinas), u pushtua dhe u quajt si Bashkimi Boliviana (Bolivian Union).

Industritë Boliviane

Me përpjekjet e komunitetit bolivian, një industri të fortë u krijua në Argjentinë quajtur "ANC Industrias". Duke filluar me kompaninë armë, kompania shpejt u bë i suksesshëm në aspektin fiskal, duke lejuar mundësi të zgjerohet në Banesore dhe materiale të papërpunuara (hekur dhe dru) industrive në V1.

Nderdimet Boliviane

Me Bolivia ai në botë të re, një epokë e re filloi për komunitetin bolivian. Ndërtimi i një vendi nga zero ishte një përpjekje titanike, por angazhimi i të gjithë të përfshirë në atë që ishte e mjaftueshme për të siguruar një ekonomi të organizuar, të përqëndruar në cilësi dhe krijimin e një ekonomie të përziera, me investitor privat që punon në prodhimin dhe toka, dhe Qeveria kontrollin ndërtimi dhe ndërtesat Mbrojtëse (Spitalet dhe sistemeve të mbrojtjes).

Një parti politike e unifikuar u krijua, Bashkimi Boliviana dhe të miratuar nga komuniteti origjinale bolivian me unanimitet.

Në zgjedhjet e kongresit të parë dy grupe PTO mbërriti në vend: një polak, duke krijuar partinë AFK dhe një grup suedez krijuar Democracia Nacional.

Me një nxitojnë përfundimtar të votave PTO polak grupi ka fituar zgjedhjet e Kongresit, duke marrë shumicën absolute të ulëseve në Kongres.

Pas një përpjekje të dëshpëruar për të shpëtuar fonde bolivian (më shumë se 1000 medalje ari dhe 75.000 monedhës Bolivian) PTO polake grupi fituar fonde Bolivian dhe filloi shkatërrimin e normave tatimore boliviane, duke propozuar normat tatimore çmendur. Pas kësaj, grupi u largua nga vendi dhe procesi i rindërtimit filluar.

Solidariteti dhe angazhimi i komunitetit bolivian ishte shumë i madh, duke siguruar të zgjedhurve presidenti bolivian mjete të mjaftueshme (për Fondet kontribuar posaçërisht) për të vazhduar procesin e krijimit bodrumin e ekonomisë bolivian.

Qeveria bolivian ndërtuar një kompani K4 spital, një kompani druri K3 dhe një Moving K1 Ticket kompani. Tatimet janë rregulluar me veçantitë e vendit dhe ekonomia ishte duke u bërë të shëndetshme.

Aktualisht Bolivia ka një të GNP të lartë për frymë në kontinent, një dëshmi e punës së mirë të bërë në ekonomi.

Spitali i ri T4 merrni vendit bazë objektive për t'u bashkuar Wargames, i propozuar dhe mbështetur nga një grup rumun (VNV) dhe të koordinuara me presidentin bolivian tretë jesusfbo.

Kohët e fundit Kompania Kombëtare Spitali (Caja Nacional de Salud u ngrit në Q5.

Një kompani kokërr është shtuar në administratën e qeverisjes dhe një T1 Armatimi po administrohet nga Min. e Mbrojtjes.

Lufta Altiplano: Kili dhe Argjentina vs Bolivia

Altiplanoja Boliviane

Në korrik, 27 Presidenti i Kilit (ProfetaVI), pas aproving një propozim luftë kundër Bolivisë, filloi një pushtim kundër rajonit bolivian e Bolivian Altiplano me mbështetjen zyrtare të qeverisë argjentinas dhe forcave të tij të armatosura. http://www.erepublik.com/en/wars/show/919

Bolivi, një vend i pa mbrojtjet ekzistuese (asnjë spital u përfunduar ende), u konfrontuar forcat e kombinuara të armiqve të tij.

Një punë diplomatike filluar në të dy anët, me Bolivi marrë mbështetjen e disa vendeve dhe grupeve të organizuara në mbarë botën, duke përfshirë grupet e vullnetarëve nga Argjentina, Kroacia, Brazili, Turqia, Kina, etj

Justifikime Disa ishin të ekspozuar nga qeveria kilian, duke përfshirë: "Bolivia është një kërcënim për Amerikën e Jugut", "Bolivia është një koloni të SHBA dhe polak".

Në fund të luftës, dhe pas një proteste civile në Argjentinë dhe Kili, udhëheqësit e tyre të njohura arsyet e sulmit: Tentimi për të marrë rajonet e larta nga Bolivia (Dru Lartë në bolivian Altiplano dhe kokërr e Lartë në Beni & Cochabamba, për të Argjentinës dhe Kilit respektivisht).

Ndërhyrja vendimtare braziliane, me praninë e tanke dhe komandot e tij Elite mbajtur rajonin sulmuar bolivian nën kontroll.

Aktivizimi i MPPs disa midis qeverisë bolivian dhe disa vende (Turqia, Sllovenia, Brazili dhe Polonia) ndaloi synimin e sulmeve të reja në territorin e Bolivisë.

Një negociator të vështirë duke kërkuar për një Traktat të Paqes (duke përfshirë një propozim të Paqes të miratuar në kongresin bolivian, por refuzoi në Kongres kilian) është nisur nga qeveria bolivian, por refuzohet nga presidenti kilian. Udhëheqësit kilian dhe argjentinas u fajësuan nga kongresi e tyre përkatëse, por qëndroi në krye.

Së fundi, me fundin e periudhës së tij të presidentit, paqja është dhënë me një propozim të Paqes miratuar nga kongresi i ri kilian dhe një bolivian. http://www.erepublik.com/en/Bolivia/law/14009

External Links

Forumi Zyrtar Boliviam Forumi mëparshme Kombëtar në http://ebolivia.forums-free.com është me aftësi të kufizuara për arsye sigurie.