Българска армия

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png


Българска Армия

Ebulgarianarmyflag.jpg

Съ Нами Богъ!

General Information
Formation Фев. 2010
Country Flag-Bulgaria.jpg Bulgaria
Colors Бяло, Зелено, Червено и Жълто
Structure
Total Soldiers 400+eБългарската Армия /еБА/ е името с което са известни официалните въоръжени сили на еБългария. еБА е гръбнакът на българската военна мощ и главен „виновник” за победите във всички конфликти, в които държавата е била въвлечена през годините на своето съществуване. За всеки български играч е въпрос на чест и гордост да участва в армейските структури на страната. Модерната Българска Армия е основана през Февруари 2010 г., когато бе проведена голяма, общоармейска реформа, с която да се отговори на непрекъснато увеличаващото се население след т.н „новогодишен” бейби бум. Новата БА наследи всички по-стари структури, които служеха като въоръжени сили на еБългария до този момент. В своя пик армията се състоеше от повече от 600 активни играчи и представляваше значителна част от общата военна мощ на България и алиансът ФЕНИКС. Неотдавна еБА , беше оценена като една от най-добрите 10 армии в Новия Свят.


Бойно знаме на еБългарската Армия

Бойното знаме на еБА, копира това на истинската Българска Армия. Цветовете му са съчетание от цветовете на националното знаме. В основата на знамето е кръстът от ордена „За Храброст” в червен цвят. В центъра е изобразен златен лъв обърнат на дясна хералдическа страна, върху щит на бяло поле. В четирите ъгъла на зелено поле са извезани златни лаврови вензели с насочени към центъра инициали „еБА“ (еБългарска армия). В горната част на знамето по средата е извезан текст „С нами Бог“. След няколко реформи и организации, наложили се в следствие на промените във военния модул, еБА прие нова структура и звена, разделени според изисквания за минимална сила и активност. Новата армейска структура е показана тук ,във възходящ ред от най-ниското към най-високото армейско стъпало.

Звена

Организация

Казарма

Отличителни знаци Командващ Описание
Trainingcorpsbg.jpg Полковник
Lubo Uzunov
Водена от Полковник Lubo Uzunov и неговите помощници Ротен Командир TriEdgeAl и Ротен Командир helixs ,Казармата представлява най-ниското стъпало в структурата на еБА. В нея се „новобранците” се обучават на елементарните армейски практики и правила и се шлифоват военните умения на всички онези, желаещи да допринесат за благото на Родината. След първоначален двуседмичен срок на обучение, новопостъпилите кадети се прехвърлят в следващото ниво на обучение, в бойните части на еБА ,или биват зачислени в Резерва, в зависимост резултатите, които са показали .
КАЗАРМА (отличителни знаци)
Armybarrackscadetsbg.jpg

Редовна войска

Редовната Армия е най-старото звено в еБА и гръбнакът на нейната военна мощ. Минималните изисквания за прием в нея са 500 сила и средно висока активност на играчите. Тя е разделена в 2 оперативни нива (Роти или Дивизии), всяко от което се дели на 4 тактически нива наречени взводове. Структурата на Редовната Армия е както следва:

1-ва Рота

Отличителни знаци Командващ Описание
Firstdivisionbgarmy.jpg Major General
VelikGogov
"Желязната Рота", водена от Генерал - Майор VelikGogov със заместник Полковник Martinchu Kolev представлява първото оперативно ниво на Редовната Армия. Тя е разделена на четири взвода.
Взводове в 1-ва Рота
Отличителни знаци Единица Описание
01armybg.jpg 1-ви Взвод "Вълците" „Вълците” са един от първите взводове/ отряди под командване на еБА. Още от създаването си, „Вълците” са пример са отлична военна подготовка, отдаденост и отговорност. Освен множеството военни успехи, „Вълците” са дали на държавата множество депутати, министри и други видни еЛичности. В момента, взводът се ръководи от капитан Prozerpina, лейтенант dark.templar и мл. лейтенант Batbaian.
03armybg.jpg 3-ти Взвод "Цар Самуил" Точно както техният патрон, средновековният български Цар Самуил, войниците от този взвод не се страхуват от никакви предизвикателства, независимо от опасността и силата която противника може да им предложи. Взвода се командва от Капитан Bloody Sword и заместници Лейтенант Malion и Старшина Simonski.
06armybg.jpg 6-ти Взвод "Кървавите Стършели" Взвода е смесица от бившите отряди „Стършелите” и „Кървавите”.Само едно нещо може да се каже за тях – те са „кървави” и „хапят”.....и то много. Частта се води от Капитан Vasov, Лейтенант 5koo и Старшина F1reOne.
08 2armybg.jpg 8-ми Взвод "Евпраксия Василева" Замислен като бойна част изградена само от представителки на нежния пол, т.н. „женски взвод” ,отначало трябваше да търпи множество подигравки и снизходителни насмешки, породени от специфичният му произход. Но както знаем „Който се смее последен се смее най-добре”, просто попитайте противниците, които са се изправяли срещу тях. Взвода е под командването на Капитан didi210 и заместник командир Лейтенант sladka_ jesi.

2-ра Рота

Отличителни знаци Командващ Описание
Seconddivisionbgarmy.jpg Генерал - Майор
deskokd
„Своенравната Дивизия” е другото оперативно ниво в структурата на Редовната Армия. Тя също е разделена на четири взвода. Водена е от Генерал-Майор deskokd. Съставена е от четири взвода.
Взводове във 2-ра Рота
Отличителни знаци Единица Описание
02armybg.jpg 2-ри Взвод "Крум Страшни" Кръстен на древният български предводител Кан Крум, „Бичът Божи” за византийците, този взвод е изграден от безстрашни и отдадени на каузата и армията войници. Отлична сплав от воините на вече несъществуващите „24ти” отряд и отряд „Тангра” .Негов командир е Капитан Alexander Machev със заместници Генерал - Майор deskokd и Старшина mvarsev.
04armybg.jpg 4-ти Взвод "Васил Левски" Войниците от този взвод са избрали българския национален герой Васил Левски за техен покровител, и с пълно основание може да се кажа, че тези мъже следват веруюто в думите и ценностите завещани от този велик революционер – “Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си”. Взвода е под командването на Капитан Beko13 и заместник командирите – Лейтенант Trafficant и Старшина Dimitar22.
05armybg.jpg 5-ти Взвод "Христо Ботев" Няма нищо ангелско в тези момчета. Може би само едно нещо – това че пращат всеки, които им се изпречи в еРая. Взвода е под командването на Капитан Pashkulev и заместник командирите – Лейтенант Picaroon и Старшина jesterfromhell.
07armybg.jpg 7-ми Взвод "Христо Луков" Този взвод е кръстен на българският Генерал от Втората Световна Война Христо Луков. Тези мъже не говорят много, но когато действат всички разбират за това. Взвода е под командването на Капитан Kimmie_bs и заместник командирите – Лейтенант Kalin Raikov и Старшина SUPERGADGET.

Нощна Гвардия

Отличителни знаци Командващ Описание
Nightguardarmybg.jpg Старшина
Ater Peregrinus
Това е новосформирана част, с елитен статус в йерархията на еБА. Така наречените “сомнамбули” са събрани с идеята да бъдат армейската нощна стража. Те са българските „отворени очи” по време на дългите нощни битки, със строго определено оперативно време на действие. Минималните изисквания за присъединяване към отряда са 500 сила и висока активност през нощта. Взвода е под командването на Старшина Ater Peregrinus.

Elite Tank Squad

Отличителни знаци Командващ Описание
Elite Panzer Squad.jpg Полковник
Kire Liberalo
&
Подполковник
Cnac
Бившият отряд „Чукчите” е най-високото ниво в структурата на еБА. Българските танкове са „шоковият” отряд на армията. Той включва най-силните войници на страната и нанася най-големи поражения на врага, в най-напеченият момент на битката..Минималните изисквания за присъединяване към отряда са 1500 сила и много висока активност. Отряда се води от Полковник Kire Liberalo и Подполковник Cnac.

Армейско Главно Командване

В Генералния Щаб (ГЩ) се обмисля стратегията, назначенията, управлението и се издават заповеди към Българската Армия. Включва всички Ротни и Елитни командири. Командващи на ГЩ са Министрите на Войната: Генерал-Лейтенант windfall, Генерал-Лейтенант Fritz Klingenberg и Генерал-Лейтенант Greevas. Върховен главнокомандващ на еБА е българският президент - SturmmannIYI.

Доброволци

Доброволческите отряди винаги са били част от българската войска. Тези части имат свой собствен частен бюджет, не са финансирани от правителството, и не са задължени да следват заповедите на Генералния Щаб. Въпреки факта, че не винаги се координират с официалните действия на еБА, те имат своя принос в битките.

Анимационерите

Animacionerybgarmy.jpg

Единствената действаща доброволческа част в днешно време са отряд “Анимационерите” (а.к.а „Аматьорите)” водени от Капитан IvJorell. Тяхното мото е – “Не очаквайте нищо от нас, защото ние не очакваме нищо от вас”.

Бивши Доброволчески отряди

Български Национален Легион – БНЛ

Bnlbgarmy.jpg

БНЛ е официалната военна единица на българската националистическа партия БНФ (Български Национален Фронт). Тя е спонсорирана и получава заповеди единствено от ръководството на партията. В момента е неактивна (към Декември 2010)

Сини Легиони

Bluearmybg.jpg

Легионите бяха официална военна единица на бившата българска партия на Синия Алианс. Партията е известна с членовете си, които в голямата си част са фенове на ПФК "Левски" София. Неактивни от лятото на 2010.

Друго

Сайт на еБългарската Армия
еБългарската Армия има собствен сайт. Едно от изискванията за влизане в армията е да бъдеш регистриран в този сайт. Създателят и Управител на сайта е cryptos.
Военна история
еБългарската армия е била замесена в много конфликти в Новият свят. Най известните битки са през 4 световна война, армията се бие на страната на най добрите армий в съюза Феникс.
Знаменити участници в армията
Chukcha - един от най известните еБългарски играчи. Бивш президент, командир и генерал на армията, и лидер на елитният отряд. Доскоро елитният танков отряд беше кръстен с името “Chukchi" в негова чест, след като се оттегли от играта.
Bimba – Бивш командир на Елитният танков Отряд.
Cryptos – Създателят на еБългарският сайт за армията и модерната армия
Melliores – 5 пъти Министър на Отбраната, Бивш президент, той е един от хората на който еБългария дължи, днешното си лице и слава.