Државнa администрацијa

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.pngСтраници државне администрације (Country Administration) можеш да приступиш избором тог линка у менијима Моја места и Статистика државе.

Обични грађани

This citizen is not an elected official.

Ако ниси председник државе или члан конгреса у својој држави, можеш видети само листу предлаганих закона:

  • Име и врсту закона
  • Датум и време када је предложен
  • Статус закона (прихваћен, гласање у току или одбијен)
  • Линк ка детаљима о сваком законуЧланови конгреса

Важно: Чланови конгреса могу предложити само 2 закона по мандату и због тога морају бити опрезни при избору закона који ће предложити.
Члан конгреса може дати остваку на своју позицију притиском на дугме Resign.

Ако си члан конгреса, и кликнеш на дугме Propose a law (Предложи закон), можеш бирати између следећих предлога:

Icon citizenfee.gif
  • Нова накнада грађанину (Citizen fee) - предлаже се измена износа новца који ће сваки новорођени грађанин примити од државе. Није допуштено предлагање накнаде која је мања од 5 новчаних јединица домаће валуте.
Icon taxes.gif
Icon donation.gif
  • Донација (Country Donations) - предлаже се износ новца или злата који ће из државне благајне бити дониран предложеној организацији. Не може се донирати грађанима. У току периода гласања, злато/валута предложена за донацију је блокирана и не може бити кориштена ни на који начин.
Icon wage.gif
  • Минимална плата (Minimum wage) - предлаже се промена износа минималне плате које радници добијају. Предложена минимална плата не може бити мања од 1 новчане јединице државне валуте.
Icon issue.gif
  • Штампање новца (Issue money) - предлаже се износ домаће валуте који ће бити штампан. Штампање државне валуте и плаћање пореза је у злату. Порез се рачуна по стопи: 1 новчана јединица државне валуте = 0.005 злата.
Icon impeach.gif.png
  • Опозив председника државе (President Impeachment) - предлаже се насилно уклањање председника државе са власти. Да би се прихватио овакав предлог, потребно је обезбедити 66% гласова чланова конгреса. Уколико се предлог прихвати, председник ће бити смењен, а земениће га кандидат који је изгубио на претподним изборима.
  • Природни непријатељ (Natural Enemy) - предлаже се непријатељска замља за коју ће становништво које се бори у тој држави имати бонус од 10% на сваки ударац.

Како се доносе закони

За сваки предложени закон постојаће Debate link (линк до простора ѕа дебату) за чланове конгреса и председника како би могли расправљати о предложеном закону.

Као што је горе наведено, члан конгреса може предложити само 2 закона по мандату али председник државе може предложити неограничен број закона.

Ако члан конгреса предложи једну врсту закона који је у периоду изгласавања нико други не може предложити ту врст закона све док се не заврши тренутно гласање.

Период гласања за сваки закон је 24ч.

Како би заклон био изгласан, он мора добити већину гласова, па макар резултат био 1:0. Изузетак је изгласавање опозива председника где је потребно 66% гласова у корист закона да би закон био прихваћен.


Back.gif Врати се на страницу My places

Back.gif Врати се на страницу Country stats