Country administration/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Politics

Voting system · Party elections · Congress elections · Presidential elections · President · List of current presidents · Country administration

Country Administration is accessible through Country stats, e.g. here.

Regular Citizens

Acest cetățean nu este un ales official.

Dacă nu sunteți un președinte al țării sau al unui membru Congres în țara dumneavoastră, puteți vedea lista de propuneri legislative:

 • Numele și tipul de drept
 • Când a fost propus
 • Stare (acceptat, drept de vot, respins)
 • Link la detalii cu privire la fiecare dintre

Membrii Parlamentului

Dând click pe ”propune o lege” un parlamentar poate face următoarele propuneri, doar că poate face două (2) propuneri pe mandat. Un parlamentar poate demisiona din funcția sa dând click pe butonul ”demisie/resign”.


Icon taxes.gif Schimbarea taxelor
Notă: Nu poate fi mai mică de 1% și mai mare de 99% pentru Taxa de Import sau de 25% pentru TVA sau de 50% pentru Impozitul pe venit. Materiile prime nu au TVA!
Icon donation.gif Lege de donație
Legea poate fi folosită pentru a se transfera bani din trezoreria țării către o organizație. În timpul celor 24h de votare banii propuși pentru donare sunt ”înghețați” și inutilizabili de către stat.
Icon wage.gif Salariul minim
Prin această lege este schimbat salariul minim pe care firmele îl pot oferi angajaților. Salariul minim nu poate fi mai mic de 0.10 RON.
Icon issue.gif Emisiune monetară
Prin această lege goldul din trezoreria țării este transformat în RON. Această lege include o taxă de 0.005 gold pe 1 RON.
Icon impeach.gif.png Lege de destituire a Președintelui (Impici)
Prin această lege este începută procedura de destituire a Președintului și în caz că legea este adoptată, președintele demis va fi înlocuit cu oricare candidat care s-a clasat pe locul 2 în cadrul alegerilor prezidențiale. Ca această lege să fie adoptată trebuie să aibă 66% din voturile Parlamentarilor.
Icon naturalenemy.gif Inamic Natural
Membrii Parlamentului sau Președintele Țării pot propune o țară vecină (neapărat să aibă graniță comună cu țara care a propus legea) ca Inamic Natural. Dacă legea este adoptată de Parlament o să înceapă un război gratis contra inamicului natural. Cetățenii țării care doresc să lupte împotriva inamicului național vor primi un bonut de 10% la daunele pe câmpul de luptă.

Președintele Țării

Președinele Țării poate face următoarele propuneri:

Icon welcome.gif Icon alliance signed.png
 • Pact de Protecție Reciprocă (MPP)
  Semnarea unui MPP între două țări trebuie acceptat de ambele Parlamente, iar dacă propunerea este acceptată ambele țări trebuie să plătească suma de 10.000 MDL (sau moneda țării respective). MPP dintr cele două țări va fi pe o perioadă de 30 de zile, iar când expiră MPP poate fi reînoit.
Icon hospital.gif
 • Cumpărarea de construcții
  Dacă această propunere este trimisă în Parlament se vor cumpăra spitale sau sisteme de apărare de pe piață și vor fi plasate într-o regiune a țării. Banii pentru construcția acestor clădiri vor fi scoși din trezoreria țării.
Icon-war.png
 • Declarație de Război
  Declarația de război costă 200g + 10% din numărul cetățenilor care pot lupta într-o țară (adică au 10 XP).
Icon embargo.gif
 • Embargo comercial
  Această propunere stopează comerțul între 2 țări pe o perioadă de 30 de zile.
Icon peace.png
 • Tratat de pace
  Tratatul de pace se încheie între 2 țări care se află în război. Pentru ca tratatul de pace să fie semnat, țările trebuie să plătească o sumă de ”n” gold.
Icon-war.png
 • Atac aerian
  Această propunere poate fi utilizată doar când o țară vrea să atace alta cu care nu are graniță. Pentru ca să fie propus un atac aerian, țara trebuie să aibă o cantitate de energie și de bani în trezorerie.
Icon-war.png
 • Inamic Natural
  Pentru a seta un Inamic Natural ambele țări trebuie să aibă graniță comună și legea trebuie să fie votată de 66% din membrii Parlamentului.

How Laws Are Voted

Pentru fiecare proiect de lege, va exista o legătură Dezbatere pentru membrii Congresului / Președintele a specifica o zona de discutii. Vrei sa menționat anterior, membrii Congresului pot propune numai 2 legi într-un mandat, în timp ce președinții poate propune un numar nelimitat de legi. Dacă procesul legii de vot nu a fost terminat, același tip de drept nu poate fi propusă. Perioada procesul de votare pentru fiecare lege este de 24 de ore. Excepție de la această regulă a fost adăugată la sfârșitul lunii septembrie 2010, când a fost declarată Constructii Cumpără lege specială - În aceste cazuri, președintele poate propune mai multe legi in paralel. O a doua de construcție lege cumpărare pot fi propuse în același timp, dar costă de aur să-l propună și perioada sa de vot durează timp de o oră. În cazul în care perioada de votare a doua este terminat, un alt unul special (costurile de Aur, în timp de o oră de vot) pot fi propuse. Pentru ca o lege să treacă, majoritatea voturilor trebuie să fie în favoarea-(în caz de egalitate de voturi, legea se consideră a fi respinsă), chiar dacă numai un singur vot a fost exprimat. O excepție este legea Punerea sub acuzare Președintele, care necesită 66% în favoarea-de voturi din voturile exprimate. Președintele poate vota, de asemenea, legile propuse. Deci, practic, președintele și membrii Congresului pot vota o singură dată pentru fiecare proiect de lege, dar legile pe care le pot propune sunt diferite.


Back.gif Back to My places page

Back.gif Back to Country stats page


Menu Rising

eRepublik Rising · Locaţiile mele · Piaţa · Info · Comiunitate · Reguli · Istorie