Administrimi i Shtetit

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Qytetar i thjeshtë

This citizen is not an elected official.

Nese nuk jeni president ose Anëtar parlamenti në vendin tuaj , ju mund të i shihni këto propozime të ligjeve:

 • Emrin dhe llojin e ligjit
 • Kohën kur është propozuar
 • Statusin (Pranuar , Në proces të votimit, E refuzuar)
 • Linkun me detajet për secilin prej tyre

Anëtaret e parlamentit

Në momentin që një qytetar zgjidhet si anëtar i parlamentit , ai mund të bejë propozime për ligje, saktësisht dy (2) ligje mund të propozoj një deputet gjatë ushtrimit të mandatit të tij 1 mujor. Anëtari i parlamentit, mund të jap dorëheqje nga pozicioni i tij/saj si anëtarë parlamenti, duke klikuar në "Jep dorëheqje". Anëtaret e parlamentit mund të propozojnë keto ligje në vijim:

Icon citizenfee.gif
 • Ndrysho Taksat
  Ndryshojnë vleren e parave që qytetari do i mer nga Thesari si buxhet fillestar personal. Nuk mund të jetë më e ulët se pesë (5) Monedha.
Icon taxes.gif
Icon donation.gif
 • Donacionet nga shteti
  Transferojnë paratë ose Icon-gold.gif Goldi-n nga Thesari i shtetit në një organizatë. Gjatë 24 oreve të procesit të votimit në parlament, paratë ose ari i propozuar për të u transferuar në një organizatë , është e pamundur të perdoret, pra qendron i "ngrirë"
Icon wage.gif
Icon issue.gif
 • Paratë për goldin
  Zëvëndesojeni Ari-n nga thesari, dhe zëvëndësojeni me monedha. Këtu perfshihet edhe pagesa e një takse të transaksionit e cila është një normë prej 0.005 në 1 (një ) njësi të monedhave
Icon impeach.gif.png
 • Shkarkimi i presidentit
  Shkarkojnë Presidentin, më pas ai zevendësohet në menyrë automatike me kandidatin tjetër që në zgjedhjet e fundit ka pasur më së shumti vota. Kerkohen 66% e votave të anëtareve të parlamentit që ligji të kaloj.
Icon naturalenemy.gif
 • Shpallin Armiku i natyrshëm
  Anëtaret e parlamentit, ose presidenti mund të propozojnë shtetet fqinjë si armik të natyrshëm. Nese pranohet, lufta do të filloj kundër armikut të natyrshëm. Qytetaret e vendit që ka propozuar ligjin për armik të natyrshem , ne beteja me armikun e natyrshëm do kenë 10% bonus me teper , se sa në beteja me shtete tjera luftuese.

Presidenti

Presidentii shtetit mund të propozoj keto ligje:

Icon welcome.gif
 • Mesazhi i ri mirëseardhës
  Ndryshon mesazhin që qytetaret e marin në momentin e regjistrimit, është mesazhi i parë që pranoni në ketë komunitet. Mesazhi mirëseardhës nuk mund të jetë më i gjatë se 2000 karaktere
Icon alliance signed.png
 • Aleancat
  Nënshkruan aleancë me ndonjë shtet tjetër. Të dyja shtetet duhet të pranojnë ligjin dhe të paguajnë 10 000 (dhjetë mijë) monedha. Monedhat do të meren nga thesarii të dyja shteteve nënshkruese. Aleanca do të zgjas 30 ditë. Nese ekziston një ligj i tillë i aleancës me një shtet, ligji i ri për aleancë do e zgjas ligjin edhe për 30 ditë të tjera
Icon hospital.gif
 • Deklaron luftë
  Deklaron luftën ndaj një shteti tjetër. Deklarata e luftës kushton 200 ari plus 10% e numrit total të anëtareve që mund të luftojnë ndaj shtetit që deklarohet lufta (Qytetari të ketë më së paku 10 pikë eksperince)
Icon embargo.gif
 • Embargo tregtare
  Propozon ligjin për të ndaluar tregtinë për 30 ditë me një shtet tjetër.
Icon peace.png
 • Propozim për paqe
  Ndal luftën midis dy shteteve. Një shumë e ari-t mund të kerkohet si shperblim për të u pranuar ligji.
Icon-war.png
 • Sulm Ajror
  Propozon një vend jo-kufi si një objektiv për një airstrike

Presidenti mund të propozoj një shtet për Armik të natyrshëm ashtu sikur edhe anëtaret e parlamentit.

Si votohen ligjet

Për çdo ligh të propozuar, do të jetë një zonë e debatit për anëtaret e parlamentit/presidentin në të cilen do të diskutohet ligji. Ashtu sikur edhe është thenë më lartë, anëtaret e parlamentit gjatë mandatit të tyre 30 ditor mund të propozojnë vetëm 2 ligje, kurse presidenti i shtetit ka një numër të pa caktuar të propozimit të ligjeve Nese një ligj është në proces të votimit, ligji për çeshtjen e njejtë nuk mund të propozohet perseri.

Përiudha kohore e votimit të ligjit është 24(njëzet e kater) orë Në menyrë që ligji të miratohet, shumica e votave duhet të jetë në favor të ligjit(në rast se votat do të jenë të barabarta, ligji konsiderohet të jetë i refuzuar). Një perjashtim e benë ligji për shkarkimin e presidentit që kerkon 66% të votuesve të deklaruar për të kaluar ligji Presidenti, poashtu mund të votoj ligjet e propozuara. Pra, si perfundim, presidenti dhe anëtaret e parlamentit mund të votojnë për ligjet e propozuara vetëm një herë(parimi një anëtar, një votë), por, ata mund të propozojnë ligje të ndryshme.