EI February 2010/Magyar

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
MagyarIcon-Hungary.png
СрпскиIcon-Serbia.png


Új gazdasági modul - áttekintés

Megjelenés: 2010 Február 4

Új gazdasági modul - áttekintés (Erep Insider)


Kedves polgárok,

Hölgyeim és uraim, lányok-fiúk, öreg béta-rókák és bébik: hosszú út áll előttünk, "kikövezve" új izgalmas lehetőségekkel az eRepublikon. Ez az Insider az első a legalább 12 részből álló sorozatban, ami az új gazdasági és harci modult fogja bemutatni nektek részletesen. Ez a cikk áttekintést nyújt az új gazdasági modulról, arról hogy mire számíthattok. A következő cikkek pedig részletesen fognak foglalkozni 1-1 új gazdasági elemmel, így felkészülhettek az uj modul nyújtotta élményekre. A gazdasági modul bemutatása után a harci modullal fogjuk folytatni. Tehát most halljunk az új gazdaságról!

Az új gazdaság néhány eleme a jelenlegi játékrendszert fogja kibővíteni, mások teljesen újak lesznek míg néhány változatlan marad. Olvass tovább, hogy megtudd mik lesznek a főbb változások és kiegészítések:

"Idő Menedzsment"


A napi eRepiblikus rotinod szíve az általunk "Idő menedzsment"-ként emlegetett új játékelem lesz. Akárcsak a való életben, a polgárod számára is 24 óra lesz egy nap. Ez azt jelenti, hogy eldöntheted, hogy hogyan is töltse el az idejét. Egyik nap több pénzre lehet szüksége, így dönthetsz amellett hogy 8 helyett 12 órát dolgozik. Nem vagy elégedett a karriereddel? Jobb állást szeretnél: Küldd el a polgárodat a könyvtárba 8 órát tanulni, így gyorsabban fog növekedni a skill-je. Ilyen sok fárasztó tevékenység után azonban a polgárodnak a nap hátra lévő 4 órájában mér tényleg pihennie kell, különben a "Boldogság" szintje rohamosan csökkenni kezd.

Az, hogy a polgárod 8 órán keresztül dolgozik, nem jelenti azt, hogy neked is 8 órát kell várnod IRL mielőtt eldönthetnéd hogy mi legyen a következő elfoglaltsága. Továbbra is néhány perc alatt megszervezheted a polgárod egy napját. De az új gazdasági modulban több időt tölthetsz a polgároddal az újságolvasás mellett is, ha akarsz.

Boldogság


Boldognak lenni a való életben az egyensúly megtalálását jelenti. Ha a polgárod túl sok időt tölt munkában vagy a könyvtárban nem marad ideje pihenni és visszanyerni a boldogságát. Nagyon fontos lesz megtalálni az egyensúlyt a különböző tevékenységek és a kikapcsolódás közt. A siker kulcsa egyszerű: Tartsd magasan a boldogság-szintet, így a polgárod többet fog termelni, gyorsabban fog tanulni és jobban fog harcolni.

Új foglalkozások


A régi foglalkozástipusokat újakra cseréljük és teljesen újakat is bevezetünk. Ne ijedj meg! A polgárod nem fogja elveszíteni jelenlegi skilljét! Lehetőséged lesz átváltani őket az új foglalkozási rendszerbe. Erre azért van szükség, mert a vállalatok új tipusú termékeket gyárthatnak majd és ehhez specialistákra lesz szükségük. Például, egy házépítő vállalatnak szüksége lesz kőművesekre akik a falakat építik, ácsokra akik a tetőt készítik el és építészekre akik a terveket rajzolják meg. Minden foglalkozástipusnak saját ranglétrája lesz. Gyakornokként kezdesz és az idő múlásával ahogy a skilled növekszik magasabb pozíciókba kerülsz. (Pl Kőmüves gyakornok -> Kőműves mester)

Termék egyediesítés


Különböző szakmákra specializálódhatsz majd, hiszen a cégeknek különböző szakemberekre lesz szükségük. Például, mi alapján döntöd el most, hogy melyik ételt vedd meg a piacról? Jelen pillanatban csak és kizárólag az ár alapján! Az új gazdasági modulban a cégek egyedibbé tehetik majd a termékük alkotóelemeit. Minden termék alkotóelemekből áll majd, amit a munkások külön-külön készítenek el, majd összeállítanak a kész termékké. Ahogy már korábban említettük, egy ház elkészítéséhez falak, tető és tervek kellenek, és mindegyik legyártása speciálisan képzett munkásokat igényel. Emellett, minden komponens közvetlenül befolyásolja a polgárok egyes tulajdonságait, épp ezért az, hogy a cégtulajdonos milyen egyedi házat készít nagyon fontos lesz. És a piacon különbözővé válik. Minél erősebbek a falak, annál tovább áll a ház (nagyobb tartósság), minél jobb a tető, annál több egészségpontot ada ház naponta, minél jobb a terve, annál több boldogságpontot ad majd nap, mint nap. Mit jelent mindez? A piacon a termékek nem csak az ár alapján fognak versenyezni, hanem az alapján is, hogyan szabta testre azokat a cégek tulajdonosa. Végre valóban versengő piac!

Testreszabási pontok


Ez elvisz mindket a Testreszabási pontokhoz. A cégtulajdonosok már jelenleg is tudják fejleszteni a cégek minőségét. Az új gazdasági modulban minden egyes cégszint-fejlesztéshez testreszabási pontok járnak majd, amit a cégtulajdonos elkölthet a többféle komponensre, hogy növelje azok minőségét és tulajdonság-változtató hatását. Csak rajtad, a cégvezetőn múlik, hogy a házad több egészségpontot, több boldogságpontot ad tulajdonosának vagy tartósabb lesz. A piac több olyan házat igényel ami tovább áll? Költsd a testreszabási pontokat a falakra és vegyél fel több építőmunkást! Találd meg az egyensúlyt a tulajdonságok között hogy kielégítsd a piac igényét.

Új termékek


De hát milyen új termékekről beszélünk? Álljon itt néhány új terméktipus amit majd a cégek gyárthatnak és testreszabhatnak:

- kézi fegyver - tankok - helikopterek - tűzérségi fegyverek

Egyelőre ennyi. Reméljük ez az Insider cikk némi bepillantást engedett abba, hogy miről is fog szólni az új gazdasági modul. A következő új-gazdasági cikk a fenti új elemek egyikét fogja részletesebben bemutatni.

Oh, majdnem elfelejtettük: Az új gazdasági modul újratervezett piacteret, állásbörzét, cégoldalt, profiloldalt, főoldalt és más egyebeket is magával hoz.

eRepublik csapat