eKommunista Part

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
MagyarIcon-Hungary.pngeKommunista Part

Unknown Party

General information
Country Flag-Hungary.jpg Hungary
Abbreviation eKP
Newspaper Elet es Munka
Forum link kp chat
Colors Red
Political
President soma1976
Members 2
Rank 32
Congress 0 /40 seats, 0%
Orientation Far-Left
Ideology Libertarian

Kommunista Párt (Eng. Communist Party) Magyarország politikai pártja. 2009 október 25-én történt a megalapítása Abonyi Levente javaslatára, első elnöke papplaci volt. További alapítók Agabey és Zabalint. Az alapítást nagy sajtóbotrány követte, a Magyarország történelme miatt sokan ellenérzéssel fogadták a párt létrejöttét. Abonyi Levente idején kerül sor az első pártcég létrehozására, amiben a munkások a megtermelt fegyverért dolgoznak Ekkoriban indult a Kétkattos Hírek rovata az Élet és Munka. Abonyi Leventét Bence Csordas váltotta a pártelnöki székben, és négy hónapig dolgozott ebben a minőségben. Ez idő alatt lényegesen megnőtt a párttagok száma, megalakult az eKommunista Párt katonai szervezete a Vörös Század (Eng. Red Company), a további cégekkel bővült a párt, és megkezdődtek a kapcsolatfelvételek a világ szélsőbaloldali pártjaival. Bence Csordas visszavonulásával alelnöke, BenSplash vette át a pártvezetést. Reformot vezetett be a pártcégek irányításában, és ekkor történik a párt nevének megváltoztatása is Kommunista Pártról eKommunitsa Pártra. 2010. május 3-án elfogadták a párt csatlakozási kérelmét az Internacionáléba.

Party-eKommunista Part.jpg Ideológia

Az Erepublik játéka erősen kapitalista elemekre épül, de ez természetes. Azonban még ilyen feltételek között is létrejöhet az eKommunizmus. Az eKommunizmus egy folyamat vége. Három alappillére van: közösség-szolidaritás-internacionalizmus. Az igazi ekommunista ezen pillérek mentén tevékenykedik.

Közösség: maga az Erepublik is erre épül, sok közösség alkotja, melyek államokba, pártokba, századokba stb. szerveződnek. A tudat, hogy egy közösség tagja vagy mindig biztonságot ad, lévén az ember társas lény. A közösség emellett segít és támogat. Az ekommunisták a közösségépítésben és fenntartásban nagy szerepet kell, hogy játszanak. Egy csoport létrehozásakor megfelelő identitástudatot kell létrehozniuk. Továbbá amellett, hogy egy kisebb csoport tagjai, tudatni kell velük, hogy egy nagyobb közösségé is. Konkrétabban megfogalmazva: egy pártszázad tagja egyértelműen tagja pártjának, de tagja az államnak is. Cselekedetivel, megnyilvánulásaival mindig a közösséget kell segíteni, jobbá tenni. Oda kell figyelnie arra, hogy ne kerüljön senki perifériára, az ilyen tagokat sürgősen vissza kell integrálni a közösségbe. Fontos feladata még, hogy kiküszöbölje az olyan elemeket, akik a közösség szempontjából (és nem egyéni szempontból!) káros hatással vannak. Először a szavak meggyőző erejét használja fel, ennek hatástalansága után azonban ki kell zárni az adott egyént, mivel hosszútávon a közösség bomlását is előidézheti.

Szolidaritás: sokféle definíció létezik erre a fogalomra, jelen esetben én a keresztényi „felebarátság” fogalmat tartom a legmegfelelőbbnek. Egy közösség részei vagyunk, tagjai egyenlő jogokkal rendelkeznek (mindaddig, míg a közösség ellen nem fordulnak), tisztelik és segítik egymást. A jó ekommunista embertársainak mindig segítséget nyújt, önzetlen módon, mivel semmiféle önös érdek nem hajtja, hacsak a közösség előrehaladását annak nem lehet tekinteni. Akár mentorként, akár mint fegyverosztó, akár, mint egyetemi előadó stb.

Internacionalizmus: nem lehet figyelmen kívül hagyni azon közösségeket, melyek nem a mi államunkban vannak. Törekedni kell a velük való kapcsolatfelvételre, a pozitív légkör kialakítására. De itt nemcsak a többi államokról, hanem azokon belül kisebb csoportokról (pl. pártokról) is szó van. A jó ekommunista ennek megvalósítására is törekszik. Itt azonban már rengeteg tényezőnek teljesülnie kell, hogy ez létrejöjjön. Sok közösség lesz, aki ellenséges marad minden cselekedetünk ellenére. Azonban meglehet, hogy azon a közösségen belül páran úgy gondolják, mégis megéri velünk kommunikálni, barátkozni. Egy nap aztán lehet, hogy ők lesznek a vezetők, és változhat a kapcsolat. Hangsúlyoznom kell, az internacionalizmus nem egyenlő a világbékével. Ilyen sosem valósulhat meg ebben a játékban, ne is áltassuk magunkat. Ebből kiindulva háborúk is mindig lesznek. Az internacionalizmus azokért van, akik felvállalják az ekommunizmust.[1]

Default newspaper logo.gifSajtószemle az Élet és Munkából

Fontos magyarul megjeleneő írások és fordítások az eKommunizmusról:

Bemutatkozik a Kommunista Párt[2]

A kommunista fegyvergyárról[3]

A valódi eKommunizmus[4]

Interjú Maksim Chuikovval [fordítás][5]

Mit kell tennünk? (Első rész: Primitív kommunizmus) [fordítás][6]

Mit kell tennünk? (Második rész: A Proletárdiktatúra) [fordítás][7]

Mit kell tennünk? (Harmadik rész: Tiszta kommunizmus!) [fordítás][8]

Az eKommunista Téveszme [fordítás][9]

Vörös Század a Magyar Hadseregben[10]

Icon position party president.gif Pártelnökök

Az alapítást követően pártelnökök illetve alelnökök voltak:

Pártelnök Alelnök -tól -ig
papplaci (-) Október 25, 2009 November 15, 2009
Abonyi Levente (-) November 16, 2009 December 15, 2009
Bence Csordas (-) December 16, 2009 Február 15, 2010
Bence Csordas BenSplash Február 16, 2010 Április 15, 2010
BenSplash Spush Április 16, 2010 Június 15, 2010
Zsolt Patakhy Gregus Hedvik Június 16, 2010 Július 15, 2010
wakamano BenSplash Július 16, 2010 Augusztus 15, 2010
Bence Csordas (-) Augusztust 16, 2010 Szeptember 15, 2010
Vilagos Gyoergy (Felmondott) Rakosi Matyas Szeptember 16, 2010 Október 10, 2010
Abonyi Levente Zsolt Patakhy Október 10, 2010 Október 15, 2010
Rakosi Matyas (-) Október 16, 2010 November 15, 2010
Rakosi Matyas (Felmondott) (-) November 16, 2010 November 16, 2010
A kis Suzy (Felmondott) (-) November 16, 2010 November 18, 2010

2010. november 16-án Románia eltörölte Magyarországot. A magyar pártok, így a Kommunista Párt is átkerült a megszálló országhoz közvetlenül pártelnökválasztás másnapján. A tagság kilépett a pártból, a lámpát A kis Suzy oltotta le, miután elreklámozta a pártban lévő pénz maradékát. A párt jelenleg Romániában nem elérhető.[Régi párt ID-je: 2764] Az új pártunkat Ukrajna eltörlése után szereztük. Kun Bela megkereste az egyik ukrán pártelnököt, aki átengedte számunkra a pártvezetést még a decemberi pártelnökválasztás előtt.

Pártelnök Alelnök -tól -ig
Rakosi Matyas (-) December 5, 2010 December 15, 2010
Rajk Laszlo (Felmondott) Zsolt Patakhy December 16, 2010 Január 10, 2011
crvnazvezda (-) Január 10, 2011 Január 15, 2011
Opauszki12 Publius Claudius Magnus Január 16, 2011 Február 15, 2011
Kun Bela Vilagos Gyoergy Február 16, 2011 Március 15, 2011

2011. március 15-én a párt politikai TO áldozatává vált. A politikai hatalomátvételt Manitou szervezte, és számos polgár csatlakozott a kezdeményezéséhez. Legtöbbjük a Határontúli Magyar Szövetség (HMSz) érkezett, de a párt tagjai elutasították azokat a vádakat, melyek a HMSZ-t tették felelőssé a történtekért. Mindenesetre a TO-ban résztvevők többsége a HMSZ-ből érkezett. A megTO-zott 50 fős pártban 207 szavazat került leadásra, melynek 54,11%-át szerezte meg Manitou. A TO ellen a 481-es mozgalom a Progresszív Demokrata Mozgalom és a Vörös-század tagjai is részt vettek, melyekre hű szövetségesként tekintenek a pártban. A pártot az új elnök Március 15-ére való tekintettel, Márciusi fiatalok névre keresztelte (ezzel kívánta hatalom átvételét nemes tettként beállítani), politikai irányultságát jobb-közép, tekintély elvűre módosította. Egy nappal az események után a TO-ban résztvevők elhagyták a pártot, Manitou lemondott a pártelnökségről így az új pártelnök lgabor72 lett, aki visszaszolgáltatta a pártot az ekommunistáknak.

Pártelnök Alelnök TOzó -tól -ig
Ady5 (-) Manitou Március 17, 2011 Április 15, 2011
Szabics17 Kun Bela Kikericsy Április 16, 2011 Május 15, 2011
Szabics17 Rakosi Matyas Keket Május 16, 2011 Június 15, 2011
csiripapa (TO) (-) csiripapa Június 16, 2011 Július 15, 2011

A Manitou féle TOt követő hónapok újra a bizonytalanság jegyében teltek. Áprilisban Kikericsy (HMSZ), májusban Keket (NF) próbálkozott a hatalomátvétellel, amit júniusban csiripapa (NF) sikerre is vitt valószínűleg fake szavazatok segítségével, Kun Bela maradt alul vele szemben egy szavazattal. Az első sikeres TO után az aktív párttagaság jelentős része emigrációba vonult. A Vörös Század kilépett az Reguláris Magyar Hadseregből és Észak Koreában folytatta tevékenységét. Koreában a Workers Party keretein belül működött a ez népesebb emigráns tábor. Miután a párt vezetését és két kongresszusi helyet sikerült a magyar ekommunistáknak szerezni, és a haladó erők többséget szereztek a kínai befolyás alatt lévő országban, a regnáló államelnök közreműködésével Kína eltörölte a térképről az országot. A májusi elnökválasztások előtt nemzetközi összefogás mellett függetlenségi háborút indított a maroknyi magyar-görög-spanyol-német csapat, de nem sikerült elérni a függetlenséget. Kína elzárkózott a békés úton történő rendezéstől, és továbbra is megszállás alatt tartotta Észak Koreát, megpecsételve ezzel a kinn élő magyar diaszpóra sorsát. A többség hazatért, illetve csatlakozott a másik kivándorlási hullámhoz Németországban. Magyarországon maradottak csiripapa hatalomátvétele után átléptek egy másik pártba, amelyet Zabalint - egykori alapító - szerzett meg a júniusi pártelnökválasztáson. Az elvesztett párt átnevezésre került, jelenleg "Anti Kommunista Szovetseg" néven ismert. [Régi párt ID-je: 2964]

Pártelnök Alelnök -tól -ig
Zabalint Rakosi Matyas Március 17, 2011 Április 15, 2011

Icon - Congress.jpg Kongresszusi Képviselők

Kongresszusi Képviselő -tól -ig Régió Jelölő Párt
Zsolt Patakhy December 26, 2009 Január 25, 2010 Southern Transdanubia KARD
Zsolt Patakhy Január 26, 2010 Február 25, 2010 Southern Transdanubia KARD
Killercsiga Február 26, 2010 Március 25, 2010 Central Transdanubia KARD
Gregus Hedvik Március 26, 2010 Április 25, 2010 Central Transdanubia KARD
Bence Csordas Április 26, 2010 Május 25, 2010 Central Transdanubia KARD
Spush Május 26, 2010 Június 25, 2010 Central Transdanubia KARD
Vilagos Gyoergy Július 26, 2010 Augusztus 25, 2010 Central Transdanubia KARD
Rakosi Matyas, Welcome to 1984 Augusztus 26, 2010 Szeptember 25, 2010 Central Transdanubia LME
Rajk Laszlo Október 26, 2010 November 25, 2010 Central Transdanubia LME
Rajk Laszlo November 26, 2010 December 25, 2010 Central Transdanubia 481-es Mozgalom
Gregus Hedvik December 26, 2010 Január 25, 2011 Central Transdanubia 481-es Mozgalom
Kun Bela Január 26, 2011 Február 25, 2011 Central Transdanubia 481-es Mozgalom
Publius Claudius Magnus Február 26, 2011 Március 25, 2011 Southern Transdanubia 481-es Mozgalom
Szabics17 Március 26, 2011 Április 25, 2011 Southern Transdanubia 481-es Mozgalom
zsigeronto Június 26, 2011 Július 25, 2011 Southern Transdanubia LUFI
Szabics17 Július 26, 2011 Augusztus 25, 2011 ??? A Szent Korona Szövetsége

Választási kitűzők