Vijesti

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Mediji u eRepubliku djeluju kao platforma stalne komunikacije građana. Služe kao način promicanja ideja, informiranja građana ili način širenja propagande. Pregled medija svaki dan osigurava vam da ćete biti upućeni u internacionalne događaje. Najbolji način novom korisniku da postane poznat je pisanje i komentiranje članaka. Budite pronicljivi i ubrzo ćete postati poznato ime.

Najvažnije vijesti - početna stranica

News main menu (Croatian).jpg

Ispod naslova "Najvažnije vijesti" možete vidjet mali izbornik za kategorije vijesti. Postoje slijedeće kategorije:

  • Sve kategorije
  • Prvi koraci u eRepubliku
  • Zapovijedi za bitku
  • Analiza ratovanja
  • Političke rasprave i analize
  • Financijsko poslovanje
  • Društvene aktivnosti i zabava
  • Novinske pretplate

Klikom na jednu od kategorija prikazati će vam se članci, koji vas zanimaju. Niže u tekstu, kategorije su podrobnije opisane.

Stranica sa vijestima

Ova stranica dostupna je na dva načina:

  • odabirom u Glavnom Izborniku, Zajednica->Rang liste->Novine.
  • Klikom na "Još vijesti" na glavnoj stranici ispod "Najvažnijih vijesti"
News sub menu (Croatian).jpeg

Možete koristiti izbornik da odaberete vijesti koje želite vidjeti na slijedeći način:

Vijesti izbornik kategorija.jpg

U prvom padajućem izborniku sa lijeve strane možete pronači dodatne vrste prikaza: možete odabrati želite li vidjeti Najčitanije vijesti ili Najnovije vijesti. U ovom izborniku možete pronači još i Najnovije događaje iz vojnih događanja, također Međunarodnu top listu najčitanijih novina, kao i Subscriptions - novine na koje ste pretplaćeni.

Iz ovog izbornika također klikom na zastavu otvoriti če vam se izbornik svih zemalja iz kojih možete također vidjeti Vijesti

O izborniku kategorija vijesti koji je sa desne strane od izbornika zemalja možete pročitati niže u tekstu.

Na kraju desne strane prikazan je broj vaših pretplata.

Kategorije

U eRepubliku postoji sedam novinskih kategorija. Kada urednik novina napiše članak on/ona mora na kraju odabrati u koju kategoriju novina članak spada.

Icon-media-First steps in erepublik.png Prvi koraci u eRepubliku

Svatko od nas je jednom bio novi stanovnik eRepublika. Ovo je sekcija gdje svatko slobodno može objaviti upute za nove igrače. Posebna činjenica ove kategorije je da če članci koji su u njoj objavljeni biti vidljivi na listama punih 7 dana - za razliku od ostalih koji se obnavljaju na listama svaka 2 dana.

Icon-media-Battle orders.png Zapovijedi za bitku

Kao što sam naslov govori, ovo je dio za službene i neslužbene zapovjedi za bitke. Sjetite se često pogledati članke u ovoj kategoriji da saznate gdje država u kojoj živite najviše treba štetu koju možete napraviti na bojnom polju.

Icon-media-Warfare analysis.png Analiza ratovanja

Ponekad ratovi i taktika ratovanja mogu biti komplicirani i teško razumljivi. Ova kategorija je pravo područje za one urednike koji vole izazove. Sve vrste ratnih izvještaja i analiza se moraju objavljivati u ovoj kategoriji. Ukoliko ste zainteresirani za ratovanje, ova kategorija je kao stvorena za vas.

Icon-media-Political debates and analysis.png Političke rasprave i analize

Politika je važan dio eRepublika. Ukoliko želite da se i vaš glas čuje, u ovoj kategoriji možete izdavati članke koji objašnjavaju vaše političke ciljeve i ideje. Ukoliko želite da budete odabrani kao predstavnik vaše zemlje u kongresu ili želite postati predsjednik države, ovo je prava kategorija za vašu političku kampanju. Ovdje također možete objavljivati analize i aktualna politička događanja. Ukoliko vas zanima politika, ovo je pravo mjesto za vas.

Icon-media-Financial business.png Financijsko poslovanje

Zašto je vrijednost valute tako niska? Gdje odlazi novac iz državne riznice? Ovo je mjesto za ove vrste članaka. Ukoliko je članak o ekonomiji, ovo je prava kategorija za njega. Također u ovom dijelu možete pronači i savjete za ulaganje novca.

Icon-media-Social interactions and entertainment.png Društvene aktivnosti i zabava

Ukoliko vaš članak ne spada u niti jednu prethodno opisanu kategoriju, onda je ovo mjesto gdje treba biti objavljen. Natjecanjima, igrama, sastancima i svim ostalim društvenim događanjima je ovdje mjesto.

Icon-media-Newspaper subscriptions.png Novinske pretplate

Ovu kategoriju možete prilagođavati vašim potrebama. Ukoliko ste naručili novine (pretplatili se), članke koji su objavljeni u njima možete ovdje pronači.Najnoviji članci biti če prikazani prvi na listi. Možete odjednom vidjeti maksimalno 20 članaka iz novina na koje ste se pretplatili.

Drugi načini prikaza

Pored kategorija koje su gore opisane, postoji još par popisa članaka koje možete pronači u ovom dijelu.

Međunarodni najčitaniji članci

Ovaj dio sadrži ukupno 69 članaka iz svake zemlje. Ukoliko želite da se pojavite na listi, vaši članci moraju dobiti najviše glasova u zemlji vašeg državljanstva. Imajte na umu da u ovom dijelu članci o "Zapovijedima za bitku" i "Prvim koracima u eRepubliku" neče biti prikazani. Savjet: Ovoj stranici možete pristupiti klikom na kombinaciju tipki SHIFT+T.

Nacionalni najčitaniji članci

eRepublik poveznica: http://www.erepublik.com/hr/news/rated/all

Nacionalna lista najčitanijih novina prikazati če vam članke koji su dobili najviše glasova u zemlji u kojoj se nalazite. Članci svih kategorija nalaze se na ovoj listi. Ovdje možete pogledati ukoliko niste sigurni što bi željeli čitat.

Pretplate

Poput novina u stvarnom životu, građani eRepublika mogu dobijati novine koje žele na "svoja vrata" odnosno svoj inbox. Za više informacija pogledajte pretplate.

Povezane teme

Rising izbornik

Homepage · Tržišta · Zajednica · Pravila · Povijest