Scruti/Magyar

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
MagyarIcon-Hungary.png



Scruti

23 Message

Citizen1264095.jpg
Társadalom
Nemzetiség Flag-Hungary.jpg eRepublikan
Születési dátum 29.12.2008 - Day 405
Elhunyt  ?
Tartózkodási hely Central Hungary
Nem Male
Politika
Katonaság
Rang Icon rank Major**.png Major**

Kezdetek

Először a játék indulását követően, valamikor 2008 év elején olvastam a játékról. Magamban meg is jegyeztem, hogy érdekes kezdeményezés, gondolkoztam is a regisztráción, de azután valahogy elsikkadt a dolog. Ezt követően 2008 év végén egy netes cikkben, vagy blogon ismét szembejött velem az E-republik, ekkor már „ismerős” volt, viszont ezúttal úgy döntöttem, hogy csatlakozom is. Ez volt 2008 decemberében, karácsony tájékán.


Első napok

Már a játék elején szembesültem annak összetettségében, ezért az első pár napot – a túlélésen kívül – arra szántam, hogy minél többet olvassak. Wikit, cikkeket, illetve sűrűn látogattam a mibbit-es csetet, ahol sanya18 és még pár régebbi játékos agyára mentem a sok kérdésemmel. De azért idővel tisztult a kép.


Munkatapasztalatok

Az már az elején is látszott, hogy landskill képességekkel Magyarországon (akkoriban még 4 régióból állt, ebből kettő szlovák) nagy karriert nem lehet csinálni. Ezért egy manufacturing cégnél kezdtem el dolgozni, majd pár napra rá (azt hiszem épp kitöltöttem a 3 kötelező napot) Quicksilver meghívott dolgozni amerikai gift cégébe. Ekkortájt kezdtem felfogni, hogy nincs ám az ember bezárva Magyarországba, hanem gyakorlatilag az egész világ nyitott előtte. Sokkal inkább mint a valóságban. Később, amikor eljöttek a nagy honvédő és honvisszaszerző háborúk ideje – ld. a szegedi csata – akkor hazaköltöztem arra az 1-2 napra. Ezután ismét külföldön vállaltam munkát, mégpedig Indonéziában. Azóta is ott dolgozom, azóta is ugyanazon a munkahelyen.


Üzleti élet

Brightwater Companies Logo

Kezdetektől fogva az volt a célom, hogy pénzügyi-gazdasági vonalon fejlődjek a játékban, így eleinte a monetary képességeit igyekeztem kiaknázni. Kezdő és tőkeszegény játékosként kis tétekkel játszottam, és örültem, ha egy nap alatt 5 aranyból 6-ot fialtattam. A legnagyobb bukásom – ami miatt egy időre felhagytam az aktív monetaryval –, hogy bevásároltam osztrák shillingből (ATS). Másnapra a szerbek bedöntötték az osztrák gazdaságot, és a valuta értéke a felére-harmadára esett vissza pár óra alatt. A nagyobb bukás elkerülése végett kénytelen voltam pozícióban maradni, így végül, két héttel később 80%-on ki tudtam szállni.

A hosszú – két hónapos – gyűjtögetés végül meghozta a gyümölcsét, sikerült összegyűjteni egy cég indításához szükséges kezdőtőkét. Bár nem elszántan, de én is patrióta vagyok, és hosszabb távon hazámat szeretném segíteni. Ezért olyan cégben gondolkoztam, ami a hazai piacot támogatja. Így döntöttem első körben a Brightwater Companies (org.) és a Brightwater Metallocorp Achaia Q2-es Iron cég mellett, melyhez idővel magyar licenszet vásároltam, illetve kicsit később Q3-ra fejlesztettem fel.

A következő üzleti lépés egy fegyvergyár alapítása volt Észtországban. A helyszínválasztás hosszútávú befektetés volt, mely arra a feltételezésre támaszkodott, hogy részint (az IRL) Észtországban eléggé erős az internet penetráció, ezért várhatóan Észtország az eRepublikon is erős, nagy lakosságszámú ország lesz. Másrészt pedig sok ország található a területen, és félig-meddig konfliktus-zóna, ezért várhatóan lesz igény fegyverre.

Politikai élet

A játékban tudatosan távol tartom magam a pártpolitikától, nem is folytatok aktív politizálást, de igyekszem nyomon követni a politikai irányvonalakat, a változások várható irányát.

Később ez annyiban változott, hogy beléptem az Indonéziai Magyarok Pártjába, kicsit később pedig - az elnök kilépése miatt - megörököltem a pártelnöki posztot, illetve újraválasztottak.


Média

Hasonlóan a politika élethez, ezt sem űzöm aktívan. Korábban megpróbálkoztam a blog írással, de hamar rájöttem, hogy ez nem az én műfajom. Ezért sem terveztem újságot alapítani, és abban politikai, közéleti vagy bármilyen más témákról értekezni. Jellemzően más újságok cikkeihez is csak elvétve írok kommentet. Ebben a szemléletben némi változást hozott a cégalapítás, hiszen szükséges egy olyan fórum, ahol részint saját munkavállalóimhoz, részint üzletfeleimhez tudok szólni.