Spasimo eSrbiju/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Spasimo eSrbiju

Nepoznata stranka

Osnovni podaci
Država Flag-Serbia.jpg Serbia
Kratica SeS
Web stranica SeS stranica
Novine SeS Bilten
Organizacija Informativna Agencija SeS-a
Forum SeS forum
Boja crvena, plava, bijela
Datum osnivanja 16. ožujak 2009.
Datum raspuštanja travanj 2009.
Politički podaci
Kongres 0 /40 mjesta, 0%
Prethodnik Radikalna Stranka
Nasljednik Sacuvajmo eSrbiju
Orijentacija Center
Ideologija Libertarian

Povijest

Icon-Serbia.png Srbija je kao država uvedena u eRepublik 11. veljače 2009. godine i istog dana je osnovana stranka eSerbia. Rd_Carl je preuzeo mjesto predsjednika stranke 16. veljače 2009. godine i preimenovao je stranku u Radikalna Stranka.

Spasimo eSrbiju je nastala 16. ožujka 2009. godine, kada je Dejan Z. Djordjevic pobjedio na izboru za predsjednika stranke. Od tada, pa do kraja svog postojanja je stranka zadržala isto ime i ciljeve.

Predsjednici stranke

Ime predsjednika Mandat počeo na Mandat završio na
Dejan Z. Djordjevic 16. ožujak 2009. travanj 2009.

SeS novine

Stranka Spasimo eSrbiju se prvi put obratila javnosti 484. dana Novog Svijeta tekstom Saopštenje za javnost i predstavila se eRepublikancima, prvenstveno eSrbima i upoznala ih sa svojim težnjama i ciljevima.

Kao posljedica povlačenja organizacija iz igre, SeS Bilten je prebačen na račun soonchice i po mehanizmu igre su članci Biltena ubačeni u već postojeće novine, tako da sve stare članke pisane sa Biltena možete naći ovdje.

SeS glavni odbor

Članci objavljeni u Biltenu u potpisu za autore imaju "Glavni odbor stranke", a sami članovi glavnog odbora stranke se prvi put spominju u tekstu objavljenom 495. dana Novog Svijeta. Članovi glavnog odbora stranke su bili: Dejan Z. Djordjevic, Ilija Bozic, Nemanja Ciric, Lipec, Stevan Mokranjac, Marcus Annius Catillus Severus, oddyZR, soonchica, Vladimir Kezic, Zuble, veso90, Miodrag Miskovic, vonMartin, Milosh, Milojica, Lowrence, Nemcca, Vuk, Pajko, Eastmar, Tina88.

Ciljevi

Primarni cilj stranke je bio osloboditi Srbiju od okupatora, što i samo ime kaže (Spasimo eSrbiju).

Sekundarni cilj je bio promovirati ekonomiju ljudi sa čim manje upletanja od strane vlade.

Nestanak stranke

Kad je Icon-Bulgaria.png Bugarska okupirala zadnje dvije srpske regije, sve srpske stranke su završile u Bugarskoj, pa tako i stranka Spasimo eSrbiju koja je nakon nekog vremena i ugašena.

Čim je oslobođena prva srpska regija, nova stranka sa istim imenom je osnovana - Spasimo eSrbiju te je postala prva stranka u "novoj" Srbiji. Ta stranka je ubrzo promijenila ime nakon što je primarni cilj stranke ispunjen, te je nastala nova stranka pod nazivom Sacuvajmo eSrbiju.