split1700

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.pngsplit1700

22 Message

Citizen1215221.jpg
Zajednica
Državljanstvo Flag-Croatia.jpg eRepublikan
Državni rank 92
Datum rođenja 30.10.2008.
Boravište Karnataka, USA
Spol Muško
Politika
Predsjednik Hrvatske
06.02.2009. – 05.04.2009.
Prethodnik Roby Petric
Nasljednik Roby Petric
Ministar vanjskih poslova Hrvatske
05.01.2009. – 05.02.2009.
Ispod Roby Petric
Saborski zastupnik Hrvatske
Ministar rada Hrvatske
05.12.2008. – 05.01.2009.
Vojska
Čin Icon rank Field Marshal.png Field Marshal
Zračni čin Airman 0.png Airman


split1700 je jedan od najpoznatijih političara u Hrvatskoj. Poznat je po svojoj velikodušnosti zbog velikog broja donacija u humanitarne svrhe, ali i zbog ukidanja nacionalnog portala koji je i sam pokrenuo ([www.edomovina.com edomovina.com].

Prvi prijatelji

split1700 je započeo svoj život u SAD-u. Tamo je i sklopia prva poznanstva sa Roby Petricem i Kokachem. Nakon što su mu pomogli educiranjem, zajedno su otišli u JAR kako bi pomogli u razvoju jedne od najvećih zajednica Hrvata. U početku je život bio težak, no split1700 se brzo prilagodio te je otvorio svoju prvu tvrtku. Otvaranje tvrtke je uvelike pomoglo daljnjem razvoju ekonomije jer tada nije bilo puno ponuda na tržištu. Osim toga pomagao je u edukaciji novih građana što je bilo potrebno zbog skorijeg dolaska nove države Hrvatske.

Početak političke karijere

Nakon izbora za "Hrvatsko Vijeće" split1700 je izabran za prvog ministra rada. Ovo je ujedno bila i njegova prva politička pozicija. Kao član HDS-a je također radio i na samom unaprijeđenju stranke. Građani su mu ukazali povjerenje izabravši ga za saborskog zastupnika, a nakon toga je imenovan i novim ministrom vanjskih poslova gdje je napravio prve korake Hrvatske na diplomatskom polju. Od tada status Hrvatske kao cijenjene države samo raste čime je split1700 opravdao svoju poziciju na tom mjestu.

Red, rad i disciplina

Nakon izjave Robya Petrica da će se povući na kraju mandata i prepustiti mjesto nekom novom, odmah je bilo jasno da je split1700 jedan od najboljih i najkvalitetnijih kandidata za predsjedničko mjesto. Hrvatska ekonomija je zahvaljujući Roby bila stabilna te je taj trend trebalo nastaviti. Split1700 je izabran za novog predsjednika sa 52% glasova, te je prema očekivanjima uspio nastaviti kvalitetan rad Petrica i podići ga novu razinu. Izgrađene su prve bolnice i obrambenis sistemi, unaprijeđena je hrvatska vojska, zdravstvo te ostala ministarstva. U Hrvatskoj je jedna od najcijenjenjih osoba te je mnogo puta pokaza kako Hrvatska može i hoće postati jedna od najboljih država za život u Novom Svijetu.

Kraj velikana

U 2010. godini, Split1700 je priredio jedan veliki šok za cijelu eHrvatsku. Nakon što je sam, o svom trošku, pokrenuo portal edomovina.com koji je bio centar događanja svih Hrvata koji igraju eRepublik, u svom članku najavljaje povlačenje iz igre i ukida sve što je on, kako to kaže i sam, napravio potpuno sam i o svom trošku. Nakon tog poteza, odselio se iz Hrvatske.