thedragon

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png



thedragon

115 Message  · Wiki

Citizen1570320.jpg
eRepublik Elite Citizen
Society
Nationality Flag-Republic of Macedonia (FYROM).jpg eRepublikan
Date of birth 21 June 2009
Day 579
Residence Western Macedonia
Sex male
Party PRC Party
Newspaper Fun Macedonia
Politics
Congress member of Belgium
January 2010 – February 2010
February 2010 – March 2010
Minister of Finance of Belgium
January 2010 – March 2010
Succeded by Kylero
Congress member of Republic of Macedonia (FYROM)
September 2010 – October 2010
Vice Minister of Defence of Republic of Macedonia (FYROM)
September 2010 – October 2010
Minister of Education and Information of Republic of Macedonia (FYROM)
December 2011 – January 2011
Minister of Foreign Affairs of Republic of Macedonia (FYROM)
January 2012 – February 2012
Minister of Education of Republic of Macedonia (FYROM)
February 2013 – March 2013
Military
Military Unit - PRC -
Rank Icon rank Titan*.png Titan*
Aircraft rank Airman 0.png Airman

Кратка биографија

thedragon е Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png Македонски граѓанин кој ја игра играва од 21.06.2009 и е еден од постарите Македонски играчи. Тој е уредник на весникот Fun Macedonia кој се занимава со секакви работи во врска со Македонија и статистики во врска со еРепублик.

Почетоци

За оваа игра дознав на бадијала форумот од играчот Арамбаса , и во прв момент излгедаше интересно и затоа се регистрирав.Се регистрирав во Индонезија регион Јава, бидејчи во тоа време тој регион беше најдобар имаше Q5 болница и добри плати и секојдневно војни.Но бидејќи имав слаба интернет конекција слабо се уклучував на играва и само купував леб колку да остане жив.Но потоа дознав за темата на кајгана форумот каде што имаше повеќе Македонци , и од тогаш ми стана интересно и се залагав повеќе за оваа игра.За денес да поминувам повеќе од три часа на форуми и други сајтови во врска со оваа игра.

Армија

Моментално Генерал со сила 21+.Прва Војска Македонската Фаланга - Русија која беше формирана под раководство на Руското Министерество за надворешни работи.Втора Војска Македонска Фаланга-Турција која е формирана со цел да и се помогне на Турција но и да си помогнеме на нас себе.

Македонска Фаланга Турција

И сега моментално се наоѓам во српската паравоена единица Бели Орли (White Eagles) во која има уште двајца Македонци.

Медиум

thedragon е уредник на весникот Fun Macedonia кој е формиран со цел да информира со интересни работи и заебанци, но и сериозни работи во врска со еМакедонија и со еРепублик.Веќе имам добиено еден Медиа Могул Медал и ми недостигаат уште 400 претплатници за да стигнам до вториот медал.Негов најизгласан артикал е Phoenix.

Images

This are the images used by thedragon over history: