United Arab Emirates

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
Emiratet e Bashkuara Arabe
Flag of United Arab Emirates   United Arab Emirates Coat of Arms
General
Himni Ishy Bilady
Motoja God, Nation, President
Rajoni kryesor Dubai
Gjeografia
Gjuha English, Arabic
Popullsia 257
Politika
Presidenti bernoldi_salieri
Nga partia rock 'n' roll
Ekonomia
Valuta Flag-United Arab Emirates.jpgUnited Arab Emirates Dirham (AED)
Paga minimale Flag-United Arab Emirates.jpg 1 AED
Paga mesatare Flag-United Arab Emirates.jpg 8.81 AED
Ushtria
Rajone 7
Komunikacioni
IRC irc://irc.rizon.net/#eUAE

Map of eRepublik

Përditësuar nga Gusht 30 2013

Emiratet e Bashkuara Arabe (arabisht: دولة الإمارات العربية المتحدة, Dawlat al-Imarat el-'Arabiyah al-Muttaḥidah, emri i shkurtër:Emiratet) është një shtet që ndodhet në kufi me Lindjen e Mesme Azi, Evropë dhe Afrikë.Vendi është i përbërë nga 7 rajone dhe kufizohet me Icon-Saudi Arabia.png Arabine Saudite dhe Icon-Iran.png Iranin.

Pjesëmarrje ne Luften e Lindjes se Mesme.

Shoqeria

Komuniteti

Icon - Forums.png
Icon - Chat.png
  • Serveri: irc.rizon.net
  • Chatet: #emirates #eUAE

Gjeografia

Emiratet e Bashkuara Arabe kufizohet me Icon-Saudi Arabia.png Arabine Saudite dhe Icon-Iran.png Iranin


Icon-United Arab Emirates.png Regjionet Natyrale te Emirateve te Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe ka 7 regjione natyrale

Ajman eshte kryeqyteti i 'Emiratet e Bashkuara Arabe

The original territory of United Arab Emirates is composed of several regions: Abu DhabiDubaiSharjahAjmanRas al-KhaimahUmm al QuwainFujairah (occupied by Icon-Lithuania.png), 

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Dubai Icon-capital.gif Icon-United Arab Emirates.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter
Abruzzo Icon-Italy.png Icon - Wood.png Wood
Abu Dhabi Icon-United Arab Emirates.png Icon - Oil.png Oil
Ajman Icon-United Arab Emirates.png Icon - Fish.png Fish
Al Bahah Icon-Saudi Arabia.png Icon - Oil.png Oil
Bolivian Altiplano Icon-Bolivia.png Icon - Iron.png Iron
Heilongjiang Icon-China.png Icon - Iron.png Iron
Jilin Icon-China.png Icon - Cattle.png Cattle
New Brunswick Icon-Canada.png Icon - Cattle.png Cattle
Ras al-Khaimah Icon-United Arab Emirates.png Icon - Fish.png Fish
Sharjah Icon-United Arab Emirates.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter
Southern Cyprus Icon-Cyprus.png Icon - Fish.png Fish
Umm al Quwain Icon-United Arab Emirates.png Icon - Iron.png Iron
Victoria Icon-Australia.png Icon - Aluminum.png Aluminum
West Georgia Icon-Georgia.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter


Ekonomia

Organizatat zyrtare dhe kompanit

Organizata nacionale e Emirateve eshte National Bank of UAE Banka Nacionale e EBA

Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 25 99 25
Icon - Weapon Q2.png Weapon 25 99 25
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 25 99 25
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 25 99 25
Icon - House Q3.png Houses 25 5 1
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 25 99 -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 25 99 -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 25 99 -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 25 99 -
  • Updated: April 8th, 2011

Politika

Partia

Parta Shkurtesa Presidenti i Partise Oriantimi i Patise Vendet ne Kongres
Arabic Brotherhood of Crescent ABoC Cl4trap Djathtas Ekstem, totalitar 30
National Politic Force NPF Al' Capone Majtas Qendror, Autoritar 5
Free UAE party FP Sekorashka Center, Liberatian 3
Arabic anime party AAP kviz Center, Autoritar 2

Zgjedhjet e Kongresit

Re...

Partia Numri i Vendeve
Arabic Brotherhood of Crescent 8
National Politic Force 0
National Emirati Union 2
Rastakhiz UAE 1
United Party of eUAE 1

Presidenti

Muaji Viti Presidenti Fotoja Partia Shenim
Shkurt 2011 Al'Capone N/A Arabic Brotherhood of Crescent PTO
Mars 2011 Al'Capone N/A Arabic Brotherhood of Crescent PTO
Prill 2011 Al'Capone N/A Arabic Brotherhood of Crescent PTO

Ushtria

Forcat Nacionale te Mbrojtjes

Emiratet e Bashkuara Arabe ka një Force zyrtare te mbrojtjes

Icon-war.png Luftat Aktive

Shteti Flamuri Data e Deklarimit Date e Perfundimit Shenime
Irani Flag-Iran.jpg

Icon-pact.gif MPP List

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.


Lista e Embargos