World In a Nutshell/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png

World In a Nutshell

WIaN-logo.jpg
General Information
Country Flag-Finland.jpg Finland
Owner Kuhaa
Founded January 2009
Readership
Subscribers 998
Articles 24-25
Content Opinions, Humor, Politics


Historia

Kuha-Sanomat

World In a Nutshell on Suomalainen sanomalehti, jota julkaisee kansalainen Kuhaa. Sanomalehti perustettiin tammikuussa 2009 ja nimettiin tuolloin Kuha-Sanomiksi. Ensimmäiset artikkelit eivät seuranneet mitään teemaa tai kaavaa, vaan Kuhaa kirjoitti asioista jotka hänen mielestään olivat tarpeeksi tärkeitä tuotaviksi pelaajayhteisön tietoisuuteen. Ensimmäinen artikkeli käsitteli pelin mediamoduulia itsessään, sillä Kuhaan mielestä sanomalehtien tekstinkäsittely vaati huomattavia parannuksia. Hän kirjoitti myös samasta aiheesta eRepublikin foorumeilla.[1] Artikkelin yltäessä Suomen etusivulle ja saadessa positiivista palautetta Kuhaa rohkaistui kirjoittamaan lisää. Toinen artikkeli oli yhteenveto tapahtumista Suomen politiikassa, ja Kuhaa myös ilmaisi mielipiteensä suomalaisesta mediasta, joka hänen mukaansa kärsi tuolloin laadun puutteesta. Kolmas artikkeli oli opas jolla tylsyydestä kärsivät pelaajat voisivat saada uutta puhtia pelaamiseensa. Vaikka artikkeli sisälsikin pelkästään jo yleisessä tiedossa olleita asioita - "Voit perustaa yrityksen tai julkaista sanomalehteä blablabla...", sen tarkoitus olikin osoittaa pitkäveteisyydestä valittaville henkilöille, että tekemistä itseasiassa olikin yllättävän paljon. Siitä eteenpäin Kuha-Sanomista tuli pääasiassa poliittinen sanomalehti, jonka artikkelit mainostivat Kuhaa, hänen puoluettaan Liberaalia Edistyspuoluetta sekä niiden poliittisia tavoiteita vaaleissa.

Enlightenment

Kuhaan muuttaessa Japaniin huhtikuussa 2009, hän muutti sanomalehtensä nimeksi Enlightenment - Valaistus. Tämä sen vuoksi, että hän ja muut "pakolaiset" kutsuivat itseään Council of Zeniksi. Enlightenment julkaisi vain yhden artikkelin, joka oli Kuhaan vaalipuhe hänen pyrkiessään Japanissa eduskuntaan. Kujaa poisti artikkelin myöhemmin, ja muutettuaan myöhemmin Unkariin hän ei vaivautunut kirjoittamaan lainkaan.

World In a Nutshell

Sarja alkaa

Kun Kuhaa alkoi jälleen "soluttautua" Suomeen, hän liittyi Nopean Toiminnan Joukkoihin asuessaan yhä Espanjassa. Hän oli aikaisemmin ilmoittautunut Suomen Media Mogul-kampanjaan, ja unelmoi nyt Media Moguliksi tulemisesta. Hän päätti, että oli aika alkaa kirjoittamaan englanniksi. Kampanjan ansioista hänella oli jo jonkin verran tilaajia, joten hän uskoi pääsevänsä artikkeleillaan etusivuille myös ulkomailla. Pohtiessaan mistä kirjoittaa hän sai idean juttusarjasta World In a Nutshell, jossa hän kirjoittaisi humoristiseen sävyyn eri maista sekä asioista, joita hän yhdisti niihin. Hän päätti aloittaa Espanjasta, ja kirjoitti artikkelin jossa hän pohti espanjan kieltä, oudoista ylösalaisista kysymys- ja huutomerkeistä sekä urheilulajeista joista hän uskoi Espanjalaisten pitävän: jalkapallosta ja härkätaisteluista. Hänen tapaansa kirjoittaa kuvattiin absurdiksi ja hulluksi, mutta samalla hauskaksi.

Sarjan seuraava artikkeli oli Kroatiasta, joka Kuhaan mielestä muistutti kartalla joko Bosniaa ja Herzegovinaa syövältä alligaattorilta, tai oksentavalta tai tulta syöksevältä matelijalta. Artikkelista kirjoitettiin muutamia kommentteja, mutta se ei saanut yhtä paljon huomiota kuin edellinen. Tämän vuoksi Kuhaa päätti odottaa inspiraatiota ennen sarjan seuraavan osan kirjoittamista.

Inspiraatio iski, kun Ranska koki baby boomin. Vaikka Kuhaa oli ilmoittanut kirjoittavansa seuraavaksi Japanista, hnän päätti kirjoittaa Ranskasta, josta uskoi tällä kertaa saavansa Japania helpommin asiaa irti. Hän kirjoitti viisikohtaisen oppaan kuinka pelata eRepublikia tehokkaasti, vaikka ohjeilla ei lopulta ollut mitään tekemistä pelaamisen kanssa:

 1. Pese kädet ennen pelaamista! (koska kätesi ovat kuitenki rasvaiset patongista. Kaikki ranskalaiset syövät patonkia jatkuvasti.)
 2. Juo viiniä vasta pelaamisen jälkeen! (Viini humalluttaa. Kännissä olet ääliö.)
 3. Pidä pyöräilykypärää pelatessasi. (Ei erityistä syytä, se vain näyttää äärimmäisen huvittavalta.)
 4. Älä rageta!!!!1 (Yleinen mutta ärsyttävä tapa. Tämä on peli.)
 5. Älä hyppää eKalliolta! (Tai hyppää jos tekee mieli)

Vaikka joidenkin mielestä Kuhaa loukkasi patonkeja kutsumalla niitä rasvaisiksi, artikkeli sai positiivisen vastaanoton eikä kukaan todellisuudessa suuttunut.

Da Peace Code

Eräänä päivänä toimistossaan Kuhaa alkoi mietti senhetkistä tilannetta Uudessa Maailmassa. Tuohon aikaan koko maailma liekehti, kun kaksi suurinta sotilasliittoumaa, EDEN sekä PEACE GC ottivat mittaa toisistaan, ja Pohjois-Amerikka oli suurhyökkäyksen kohteena. Kuhaa kehitti kaksi teoriaa siitä, miksi PEACE oli päättänyt hyökätä, ja julkaisi ne artikkelissaan Da PEACE Code. Artikkeli oli vahvasti puolueellinen ja sen ainoa tarkoitus oli pilkata "vihollisa", mutta Kuhaa oli silti ylpeä ollessaan niin "alatyylisen" artikkelin takana, kuten yksi kommentti julkaisua kuvaili.[2]. Suututettuaan monia mutta huvitettuaan sitäkin useampia, Kuhaa piti artikkelia loistomenestyksenä. Seuraaja Comparin EDEN and PEACE sai samanlaisen vastaanoton, mutta ei ollut yhtä oivaltava kuin edeltäjänsä. Tuohon aikaan Kuhaa oli myös osallistunut EDENin MM-kampanjaan ja oli lähempänä havittelemaansa mitalia kuin koskaan.

Vaikka molemmat edellisistä artikkeleistä oli julkastiu osana World In a Nutshell-sarjaa, Kuhaa halusi palauttaa sanomalehtensä alkuperäisille raiteilleen. Tuohon aikaan monet pilkkasivat Britanniaa, tai "trollasivat heidän mediaansa" kuten voisi sanoa, joten Kuhaa päätti julkaista artikkelin siellä. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan halunnut suututtaa ketään, joten hän käänsi Suomalaisen stand-up -koomikon Ismo Leikolan jutun "Englanti on kehitysmaa" englanniksi. Artikkelin jälkeen Kuhaa päätti pitää taukoa huumoripitoisten juttujen kirjoittamisesta, sillä Suomen politiikka vei jälleen suuren osan hänen ajastaan.

13. syyskuuta 2009 Kuhaa kirjoitti ensimmäisen artikkelinsa suomeksi sitten Japaniin lähetmisensä. Artikkeli 13.9.2008 - Okkius Pyromanius mielissämme kirjoitettiin kunnioittamaan Okkius Pyromaniuksen muistoa. koska oli kulunut kuukausi siitä kun hän päätti lopettaa pelaamisen. Vaikka artikkeli oli tunnepitoinen ja sisälsi yksityiskohtaisia kuvauksia Okkiuksen poismenon aiheuttamasta tuskasta, sitä ei ollut tarkoitettu otettavaksi vakavasti. Sen jälkeen Kuhaa ei julkaissut artikkelia ennen marraskuun Presidenttikampanjansa alkua. Mutta ennen astumista Suomen presidentin virkaan Kuhaa kirjoitti mestariteoksensa.

Please Give Us Bacon

Suurena pekonin palvojana Kuhaa koki velvollisuudekseen vaatia tuon ihanan lihanjalostustuotteen lisäämistä eRepublikiin. Tässä artikkelissa Kuhaa selitti miksi olisi tärkeää tuoda pekoni Uuteen Maailmaan - se lisäisi huomattavasti uusien pelaajen määrää ja pitäisi myös vanhojen mielenkiintoa yllä ja siten takaisi heidänkin jatkavan pelaamista. Hän myös ehdotti miten tämä lisäys mahdollistettaisiin - vilja tulisi korvata porsailla. Artikkeli sai 672 ääntä, 118 kommenttia, ja joku jopa jakoi sen Facebook, tehden artikkelista menestyneimmän jonka Kuhaa oli ikinä kirjoittanut.

Artikkeli otettiin hyvin vastaan ja se sai pääasiassa positiivisia kommentteja, mutta kommenteissa käytiin myös raivokasta keskustelua. Jotkut uskoivat Kuhaan olevan tosissaan ja väittivät pekonin lisäämisen peliin aiheuttavan turkkilais- ja iranilaispelaajien katoamisen pelin parista. Kuhaa ilmoitti ettei halunnut herättää artikkelillaan pahennusta tai loukata mitään uskonnollista ryhmää, ja että artikkeli oli vitsi joten siihen tulisi suhtautua sellaisena. Artikkeli oli kuitenkin suututtanut myös toisen ryhmän - vegetaristit. Julkaisua seuraavana päivänä Kuhaa sai jopa yksityisviestejä, joissa kerrottiin kuinka kaikki maailman vegetaristit vihaisivat Kuhaa maailman loppuun saakka. Kaikki tämä palaute - hyvä ja huono - huvittivat Kuhaa suuresti, mutta mikä teki hänet todella iloiseksi oli Media Mogul-mitali jonka hän oli vihdoin saanut.[3] Ei ole epäilystäkään etteikö MM-kampanja mahdollistanut mitalin saamisen, mutta kampanjan loppuessa Kuhaalta puuttui vielä lähes 250 tilaajaa, joten myös hänen oma työpanoksensa vaikutti asiaan.

 Miten voimme samanaikaisesti suututtaa muslimit, juutalaiset, vegetaristit ja eläinoikeusaktivistit? 

Kirjoittaminen jatkuu

Ollessaan presidenttinä Kuhaalla ei luonnollisesti olut aikaa kirjoittaa omia artikkeleita. Jos hän julkaisi jotain, hän teki sen valtion lehden kautta. Valituksi tullessaan hän julkaisi kiitos-artikkelin, ja toisen kautensa päättyessä.

Kautensa jälkeen joulukuussa 2009, kun on Venäjä jälleen kerran hyökkäsi Suomeen, Kuhaa ei voinut vastustaa kiusausta julkaista trollausartikkeli. Artikkelissaan, joka oli kirjoitettu kokonaisuudessaan CAPSilla, hän vaati saada tietää miksi suomalaiset määrättiin puolustamaan Kreikkaa, ja loukkasi Suomen hallitusta kutsumalla heitä mm. nössöiksi. Artikkelin tarkoitus oli pilkata yli-isänmaallisia tahoja jotka jättivät kaikki heille esitetyt syyt huomiotta, kun Suomi puolusti Kroatiaa aikaisempina kuukausina, ja valittivat jatkuvasti, koska valtio ei kehottanut kansalaisia puolustamaan omia alueitaan kun Venäjä ja Latvia yrittivät imeä Suomen vahinkoa tärkeistä taisteluista. Useimmat tajusivat vitsin mutta eivät kaikki, vaikka artikkeli sisälsi pienellä kirjoitetun tekstin jossa artikkelin tarkoitus selitettiin.

Kun tammikuun Presidenttivaalit lähestyivät, Kuhaan teki mieli kirjoittaa uusi huumoriartikkeli. Hän halusi julkaista jotain, mikä jättäisi ihmiset hämmästyksen ja huvittuneisuuden valtaan. Hän päätti ilmoittaa osallistumisestaan presidenttikilpaan, mutta hieman erilaisella hallitusmallilla. Hän kehitti ns. Kommunihenkisen Hippihallituksen, jossa jossa jokainen hallituksen jäsen hoitaisi jokaista kuviteltavissa olevaa tehtävää. Luonnollisesti hallituksen jäsenet jakaisivat salasanansa toisilleen, jotta keskinäinen luottamus olisi taattu. Näin joku olisi aina paikalla hoitamassa tehtäviä, eikä hallituksen toiminta olisi niin riippuvainen yhdestä henkilöstä. Hän myös pyysi puolueiden puheenjohtajia ottamaan häneen yhteyttä mikäli he halusivat tukea hänen ehdokkuuttaan. Kukaan ei ottanut. Kuten aikaisemminkin, kaikki eivät tajunneet artikkelia vitsiksi, mikä oli Kuhaasta yllättävää.

Maaliskuussa 2010 Kuhaa sai materiaalia uuteen artikkeliin, kun Valtion Sanomiwn päiväkäskyssä kansalaisia kehotettiin kaivamaan nenää uutta taistelua odotellessaan.[4] Kansa alkoi välittömästi jättämään artikkeliin kommentteja, joissa väittivät etteivät he olleet aivan varmoja kuinka nenää tulisi kaivaa, ja pyysivät valtiota julkaisemaan ohjeet kyseisen toimenpiteen suorittamiseen. Kuhaa, joka oli palvellut useita kausia opetusministerinä Suomessa, koki velvollisuudekseen kirjoittaa yksityiskohtaisen nenänkaivuuoppaan, ja parin tunnin intensiivisen työstämisen jälkeen artikkeli Lajeista jaloin, eli "Perehdytys nenänkaivuun saloihin" julkaistiin valistamaan suomalaisia. Artikkeli koostui kolmesta "oppitunnista", joista jokainen lähestyi aihetta hieman eri tavalla opastaessaan lukijoita yhä syvemmälle ja syvemmälle polulla kohti nenänkaivuun erinomaista hallitsemista. Kolme oppituntia olivat:

 • Oppitunti 1 - mitä nenänkaivuu on?
  • Kuhaa aloitti artikkelinsa määrittelemällä nenänkaivuun - "Nenänkaivuu – mikä tahansa toimenpide, jossa käsiä tai muita apuvälineitä hyödyntäen pyritään poistamaan nenästä materiaa tai lievittämään kutinaa hajuelimen sisäpintaa pyyhkäisemällä", mikä johti päätelmiin ettei pienten esineiden kuten herneiden tai pajunkissojen työntäminen nenään ole nenänkaivuuta, kuten ei ole tällaisten objektien noukkiminen pois pinseteillä. Kuhaa kirjoitti myös nenänkaivuun historiasta, ja kuinka se itseasiasssa oli arvostettu meditaation muoto eikä pikkulasten iljettävä tapa.
 • Oppitunti 2 - Miten nenänkaivuu tapahtuu?
  • Tässä osiossa Kuhaa kuvaili yksityiskohtaisesti mm. kuinka sormet tulee asetella, ja kuinka sormen työntäminen nenään tapahtuu oikein. Ennen itse tapahtuman kuvailua Kuhaa avasi lukijoille muutamia peruskäsitteitä kuten "sormet", "nenä" ja "räkä". Hän myös keksi omaa sanastoa kutsumalla esimerkiksi sormien niveliä "porteiksi" ja sormen työntämistä nenään "sukeltamiseksi", jotka kuitenkin olivat vasta jäävuoren huippu.
 • Oppitunti 3 - Muita tekniikoita
  • Kolmas ja viimeinen oppitunti kuvaili neljä muuta tekniikkaa, joita taitavimmat nenänkaivajat voivat käyttää poistaessaan ylimääräistä materiaa nenästään.

Moni piti artikkelia huvittavana sen alatyylisestä ja halvasta huumorista huolimatta, pääasiassa nenänkaivuun tarkasteluun käytetyn ajan ja vaivan vuoksi Alunperin Kuhaan tarkoitus ei ollut kirjoittaa kokonaista artikkelia, mutta kommentti jota hän oli kirjoittamassa Valtion Sanomiin laajeni laajemistaan, joten hän päätti viedä vitsailunsa hieman pidemmälle.

"Nutshell" tulee poliittinen sanomalehti...tai ei

Pyydän kaikkia huomioimaan, että teksti on kirjoitettu

täysin pelin nykyistä tilannetta ajatellen. En toivo oikeassa elämässä
venäläisille tapahtuvan mitään pahaa, enkä usko Okkiuksenkaan
edes ajattelevan kenenkään niskan taittamista. Onnea vaaleihin!
Disclaimer Okkius Urhoollisen lopussa[5]

5. huhtikuuta 2010, presidenttivaalien aikaan, Kuhaa halusi panostaa pitkäaikaisen ysstävänsä Okkius Pyromaniuksen vaalikampanjaan. Hän kirjoitti yltiöromanttisen artikkelin Okkiuksesta, jossa hän kuivaili, kuinka "puhdas ja hellä" ihminen tämä on, ja kuinka hän omin käsin tulisi vapauttamaan loput Suomen alueista, joita tuohon aikaan hallitsi Venäjä. Ainoa Suomen hallussa oleva alue oli {[DL|Western Finland|Länsi-Suomi}}. Artikkelilla oli isänmaallinen ja miltei runollinen kaiku, ja siinä itseasiassa oli kaksi tanka- ja yksi haikuruno, jotka kertoivat tarinan Okkius Urhoollisesta, joka myös oli artikkelin otsikko. Vakavasta tunnelmasta huolimatta artikkeli ei ollut tarkoitettu otettavaksi todesta. Toisaalta, huumori saattoi ola hankalasti havaittavissa, koska artikkeli sisälsi yksityiskohtaisia kuvauksia siiä, kuinka Okkius rynnistäisi läpi Venäjän valtaaman Suomen riistäen hengen jokaiselta, joka yrittäisi estää häntä. Huomautus artikkelin lopussa julisti, että artikkeli perustui sen hetkiseen tilanteeseen pelissä, ei oikeassa eämässä. Artikkeli saavutti Suomen etusivun, mutta Okkius ei voittanut vaaleja.

Artikkelit

Nro. Sanomalehti Artikkelin nimi ...suomeksi Ääniä (noin) Kommentteja Lisätietoa
1. Kuha-Sanomat Kuha-Sanomat aloittaa - Asiaa lehdistön edustajille Alkuperäinen nimi suomeksi 29 11 Ensimmäinen artikkeli. Aiheesta keskusteltiin myös eRepublikin foorumeilla.
2. Yhteenveto valtiollisista tapahtumista 44 9 Kuten kommenteista voi lukea, artikkeli oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.
3. Suuntaa antava opas pelikokemuksen mielenkiintoisuuden maksimoimiseksi 76 14 Artikkeli nähtiin myös Suomen virallisilla foorumeilla.[6]
4. Kuhaan vaalipuhe 16 2 Kuhaan vaaliartikkeli hänen hakiessaan jatkokaudelle eduskunnassa.
5. Älä äänestä väärin, äänestä oikein! 22 7 Okkius Pyromaniusta tukeva artikkeli vuoden 2009 presidentinvaaleista, kun vaalit olivat poikkeuksellisen tasaiset.
6. Liberaali Edistyspuolue! Eduskuntavaalit lähestyvät! 17 1 Liberaalin Edistyspuolueen puheenjohtajana julkaistu artikkeli eduskuntavaaleista. Tämä oli ennen puolueen oman organisaation ja sanomalehden perustamista.
7. Kalaisa edustajanne puhuu! 20 5 Vaaliartikkeli. Otsikko on sanaleikki, kuha on kala.
8. LEP huomio! Vaaliasiaa! 23 6 Kuhaa rohkaisi puolueensa jäseniä äänestämään puolueen muita ehdokkaita kuin itseään Itä-Suomessa, sillä hänellä itsellään oli jo tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi.
9. Maailma kutsuu, Kuhaa vastaa 42 8 Elettyään koko elämänsä Suomessa, Kuhaa ilmoitti hylkäävänsä maan etsiäkseen parempaa elämää muualta ystäviensä kansa..
10. Enlightenment Artikkeli poistettu Ei tiedossa - - Artikkelissa Kuhaa esitteli itsensä japanilaiselle pelaajayhteisölle ja ilmoitta pyrkivänsä eduskuntaan.
11. World In a Nutshell Spain Espanja 97 19 Espanjassa julkaistu artikkeli, jossa Kuhaa kirjoitti asioista jotka hän yhdistää Espanjaan.
12. Croatia Kroatia 87 6 Kroatoassa julkaistu artikkeli jossa Kuhaa pohtii maan muotoa kartalla.
13. Guide for new Frenchmen Opas uusille ranskalaisille 111 25 Viisiaseklinen opas uusille ranskalaisille pelaajille, jossa paljastetaan tehokkaan eRepublikin pelaamisen salat...tai sitten ei.
14. Da PEACE Code Da PEACE -koodi 513 65 Kaksi teoriaa PEACE GC-liittoumasta.
15. Comparing EDEN and PEACE Vertailussa EDEN ja PEACE 285 30 Artikkeli, jossa vertaillaan kahta suurinta sotilasliitoumaa. Da PEACE Coden tavoin artikkeli on selvästi EDEN-mielinen ja voidaan mieltää propagandaksi.
16. The United Kingdom Iso-Britannia 92 15 Osa World In a Nutshell-sarjaa. Artikkeli sisältää englanniksi käännetyn tarinan, jossa selitetään miksi Englanti on kehitysmaa.
17. 13.9.2008 - Okkius Pyromanius mielissämme Alkuperäinen nimi suomeksi 145 35 Muistopuhe Okkius Pyromaniukselle. Julkaisua seuraavana päivänä eräs lukija huomautti, että otsikon päivämäärässä oli virheellinen vuosi. Kuhaa, joka ei ollut huomannut tätä aikaisemmin, kielsi virheen ja kehotti ihmisiä ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.
18. Kuhaa kuivana - savustettuna, ei keitettynä 108 16 Kuhaan vaalipuhe marraskuun presidenttivaaleissa. Tämä oli itseasiassa hänen toinen artikkelinsa kyseisistä vaaleista, mutta koska Venäjä ja Latvia hyökkäsivät Suomeen ensimmäistä kertaa, hän päätti sisällyttää artikkelin vaalitenttiinsä. Tämä siksi, että mediaan jäisi tilaa taistelukäskyille ja ohjeille. Artikkelin nimi on selvä viittaus James Bondiin, ja se on myös sanaleikki.
19. Please Give Us Bacon Olkaa kilttejä ja antakaa meille pekonia 672 118 Artikkeli jota moni vihasi mutta useampi rakasti. Tämän artikkelin myötä Kuhaa sai vihdoin Media Mogul-mitalinsa.
20. Kuhaa kiittää Alkuperäinen nimi suomeksi 89 12 Kiitosartikkeli vastavalitulta Suomen presidentitä.
21. Väistyvän presidentin ajatusvirtaa 98 25 Kautensa jälkeen Kuhaa jakoi ajatuksiaan.
22. MITÄ HELCVETTIÄ?!!? (sic) 88 31 Trolliartikkeli ajalta, kun Venäjä hyökkäsi Suomeen imeäkseen vahinkoa muualta.
23. Kuhaa mukaan presidenttikilpaan 68 34 Vitsiartikkeli, jossa Kuhaa esitteli Kommuunihenkisen Hippihallituksen joka puhaltaisi uutta, raikasta tuulta Suomen politiikkaan.
24. Lajeista jaloin, eli "Perehdytys nenänkaivuun saloihin" 98 21 Toinen Kuhaan kirjoittama artikkeli, jonka joku jakoi seinällään Facebookissa.
25. Okkius Urhoollinen 164 12 Toinen Kuhaan kirjoittama artikkeli, jonka tarkoitus oli parantaa Okkiuksen vaalimenestystä.
Yht: 3009 529


Back.gif Takaisin Kuhaa -sivulle