Captain (MU)/Македонски

From eRepublik Official Wiki
< Captain (MU)
Revision as of 15:47, 22 December 2012 by Martink8 (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Капетаните се избрани водачи на Полковите и се дел од командниот синџир на Воената Единица.

Секој 14-ти, членовите на Воената единица кои го достигнале чинот Icon rank Captain.png Капетан можат да се кандидраат за оваа позиција. Секој 15-ти се одржуваат Капетанските Избори, каде членовите на полкот гласаат и го избираат својот Капетан. Кандидатите на можат да гласаат за себе.

Капетаните можат да ги издаваат Дневните Наредби за полкот и да ги отстрануваат членовите на нивниот полк што поминале повеќе од 2 дена во ВЕ.