Difference between revisions of "Czech Republic/Shqip"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
m (cat removed)
Line 1: Line 1:
 
{{DISPLAYTITLE: Republika Çeke }}
 
{{DISPLAYTITLE: Republika Çeke }}
  
 +
{{Update|date=July 2016}}{{-}}
 
{{LangMenu}}
 
{{LangMenu}}
{{ICountry|
+
{{Country
  <!-- constant variables --> |
+
<!-- constant variables -->  
   name= Czech-Republic|
+
   |name = Czech Republic
   flag= Flag-Czech Republic.jpg|
+
  |link = Czech-Republic
   coatofarms= Coat-Czech Republic.jpg|
+
   |flag = Flag-Czech Republic.jpg
   map= Country_map-Czech Republic.png|
+
   |coatofarms = Coat-Czech Republic.jpg
 
+
   |map = Country map-Czech Republic.png
  rank= 54 {{Decrease}}|
+
  anthem= "Kde domov můj" (Where is my home?)|
+
  motto= "Pravda vítězí" (Truth prevails)|
+
  
   <!-- political variables --> |
+
   |rank = 62 {{Steady}}
   president= buli11 (PTO)|
+
   |anthem = Kde domov můj
   party name= Ceska piratska strana|
+
  |motto = Pravda vítězí (Eng: Truth prevails)
 +
  |country power = 178
 +
   |capital = Southern Bohemia
 +
  |alliance = Nebula
  
  <!-- demographic variables --> |
+
<!-- demographic variables -->  
   language= Czech and English|
+
   |language = Czech
   population= 515 {{Decrease}}|
+
   |population = 131 {{increase}}
   capital= Moravia|
+
   |average level = 20
  
  <!-- economics variables --> |
+
<!-- political variables -->  
   currency= {{SmFlag|Czech Republic}} Czech Koruna ('''CZK''')||
+
   |president = Vladislav Baluon
  gdp= {{Gold|28.99}} {{Decrease}}|
+
   |party name = Czech Right Union
   inflation= 7.27%|
+
   |dictator = Rhual
  minimum salary= {{SmFlag|Czech Republic}} 10 CZK|
+
   |dictator mu = Czech Defense Unit
   average salary= {{SmFlag|Czech Republic}} 20 CZK {{Decrease}}|
+
  unemployment rate= |
+
   monthly exports={{Gold|506.23 }}|
+
  monthly imports= |
+
  
  <!-- military variables --> |
+
<!-- political titles-->  
   conquered countries= |
+
   |prime minister = Vladislav Baluon
   territories= 1|
+
   |minister of defense =
   soldiers= |
+
   |mofa =
   average strength= |
+
   |governor = Red Duck
 +
  |minister of education =
  
   <!-- communication --> |
+
<!-- economics variables -->
   chat= #Cesko|
+
   |currency = {{SmFlag|Czech Republic}} Czech Koruna ('''CZK''')
 +
  |minimum salary = {{SmFlag|Czech Republic}} 1 CZK {{Steady}}
 +
  |average salary = {{SmFlag|Czech Republic}} 71.13 CZK {{Increase}}
 +
  |food bonus = 25%
 +
  |weapon bonus = 0%
 +
  |house bonus = 0%
 +
  |aircraft bonus = 0%
 +
 
 +
<!-- military variables -->
 +
  |territories = 1 {{Decrease}}
 +
  |natural enemy =
 +
  |defence shield =
 +
 
 +
<!-- communication -->  
 +
  |website =
 +
   |forum = [http://ecesko.freeforums.org/index.php eCzech Forum]
 +
  |chat =  
 +
  |teamspeak =
 +
 
 +
<!-- update -->
 +
  |last update = 20 August 2016
 +
}}{{TOCright}}
  
  <!-- update --> |
 
  last update= Gusht 2013 nga [[Sabri Hakuli]] |
 
}}
 
  
  

Revision as of 21:31, 19 August 2016



Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
РусскийIcon-Russia.png
Czech Republic
Flag of Czech Republic   Coat of Arms of Czech Republic

On the map


General
General rank 62
Country power 178
Anthem Kde domov můj
Motto Pravda vítězí (Eng: Truth prevails)
Capital Southern Bohemia
Alliance Nebula
Demographics
Language Czech
Population 131
Average level 20
Politics
President Vladislav Baluon
Party Czech Right Union
Dictator Rhual
Military unit Czech Defense Unit
Political titles
vCP Vladislav Baluon
Governor Red Duck
Economics
Currency Flag-Czech Republic.jpg Czech Koruna (CZK)
Minimum salary Flag-Czech Republic.jpg 1 CZK
Average salary Flag-Czech Republic.jpg 71.13 CZK
Food bonus 25%
Weapon bonus 0%
House bonus 0%
Aircraft bonus 0%
Military
Territories 1
Communication
Forum eCzech Forum

Map of Czech Republic

Last update 20 August 2016


Republika Çeke (Çekisht: Česká republika) është një vend pa dalje në det në Evropën Qendrore.

Kryeqyteti i tij është Southern Bohemia.Republika Çeke kufizohet me Poloninë në veri dhe perëndim, me Austrin dhe Rumanin në jug dhe Sllovakinë në lindje.

Icon allcountries.gif Gjeografia

Republika Çeke, eshte e shrire në Evropën Qendrore, kufizohet nga tri vende: Polonin, Austrin dhe Sllovakin.


Icon-Czech Republic.png Regjionet origjinale te Republikes Çeke

Republika Çeke Ka 3 regjione origjinale. The original territory of Czech Republic is composed of several regions: Moravia (occupied by Icon-Poland.png), Southern BohemiaNorthern Bohemia

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Southern Bohemia Icon-capital.gif Icon-Czech Republic.png Icon - Iron.png Iron
Northern Bohemia Icon-Czech Republic.png Icon - Fruits.png Fruits


Northern BohemiaSouthern BohemiaMoraviaCzech Republic


Kjo është shpesh një pikëpamje e përgjithshme se arsyeja e vetme për pavarësinë e vazhdueshme Çeke është mungesa e çdo burimeve të larta. Edhe pse, shumë mund të pohojmë se ajo është vullneti i popullit të saj trima, që ruan sovraniteti i kombit.

Demogracia

Banorët e parë të Republikës Çeke ishin kryesisht çekët, por në numër shumë të vogel. Shumë shpejt erdhi emigrantë nga vendet e tjera sllave në jug që nuk ishin në lojë, të tilla si kroatëve dhe serbët. Pas sipermarrje ushtarake e Polonisë dhe Sllovakisë nga kombet e tjera, polakët dhe sllovakët kane ardhur në Republikën Çeke në mërgim. Kjo forconte Republikën Çeke si baby-bum në atë kohë. Në atë kohë, Republika Çeke ishte i vetmi komb i pavarur sllav në botë krejt e re, duke krijuar lidhjet mes vendeve që vazhdojnë edhe pas pavarësisë. Shumë polakët dhe sllovakët iu kujtohet kur Republika Çeke ishte atje në shtëpi, kur vendi i tyre ishte nën pushtimin e huaj, kjo rrit idealet e pansllaviste unitetit ndërmjet bashkësive sllave në lojë.

Me pas Polonia dhe Sllovakia u çliruan ne V1, shumë prej popullit të tyre u kthyen në vendet e tyre. Që atëherë ekzistonin më shumë vende sllave, të tilla si Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia janë .Republika Çeke ka humbur gradualisht lojtarët dhe sipas shifrave të zgjedhjeve, ajo është një nga vendet më pak aktivë në Botën e Re, me vetëm 300-400 qytetarë.

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Shih poashtu: Kompanite e Republikes Çeke

Monedha

Monedha e Republikes Çeke eshte Flag-Czech Republic.jpg Czech Koruna (CZK). The current exchange rate is Flag-Czech Republic.jpg 1 CZK per Icon-gold.gif 0.012 GOLD.

Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 25% 5%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 1% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png Houses 0% 1% 5%
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 25% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 25% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 1% -
  • Last update: 12 April 2016


Embargoja Tregtare

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon-politics-mic-home.gif Politika

Kushtetuta

Artikulli Zyrtar: Kushtetuta e Republikes Çeke

Government

Function Abbrevation Name
Presidenti - Vladislav Baloun
Kryeministri - fwdre
Ministria e Puneve te Jashtme MoFA MPJ
Ministria e Mbrojtjes MB Qw1n
Governator - Red Duck
Ministria e Edukimit MeE Jurajs

Icon position party president.gif Partite Politike


Jane 4 Parti Politike ne Republiken Çeke .

Logo Emri i Partis Orientimi Presidenti i Partis Antare
50px Svobodne Cesko Qender-Djathtas, Liberatian Qw1n 19
50px Narodni Garda Qender-Djathtas, Autorian fwdre 28
50px Strana prav prasat - Buckovci Ekstrem-Majtas, Totalitar 22Lukas11 21
50px Strana Svobodneho Slova Qendror, Liberatian Dean Blacken 19

Icon - Congress.jpg Kongresi

Janar 2013.

Logo Partia Antaret e Kongresit Perqindja
50px Narodni Garda 4 39,44%
50px Svobodne Cesko 2 21,13%
50px Strana Prav Prasat - Buckovci 2 19,72%
50px Strana Svobodneho Slova 2 19,72%

Foreign Relations

Republika Çeke është i njohur mirë për të qenë një shtet neutral, një pozicion që shumica e njerëzve të saj pajtohen me të. Siç ishte në kufirin midis forcave të Phoenix në jug dhe kombeve të Edenit në veri, kryetarët e Republikës Çeke e dinte se në qoftë se ata u bashkuan me asnjërën Aleancës tjetër mund të mjaft lehtë sulm. Megjithatë, shumica e popullsisë ishte e prirur drejt Atlantis, dhe presidenti Radim sugjeroi se Çekia mund të konsiderojnë anëtarësinë. Megjithatë, që nga rënia e Atlantides dhe Polonia-Gjermani luftës, populli i Republikës Çeke kanë ripohuar politikat e tyre neutrale. Këto ishin përshkruar nga admin eRepublik si:

 Politika neutrale e huaj, e cila ka ndihmuar ky vend ruajë pavarësinë se saj, ndërsa duke u rrethuar nga vendet e mëdha që kanë qenë duke luftuar për pushtet. 
(Admin [1])

Icon-military-mic-home.gif Military

Icon-pact.gif Alliances / MPP List


Fight-war.gif Lufta Aktive

Republika Çeke është në luftë nga aleanca me Sllovakinë kundrejt Ukrainen dhe nga aleanca me Kilin kundrejt Argjentines..
http://www.erepublik.com/en/wars/show/22082
http://www.erepublik.com/en/wars/show/22255

Historia

Ish Lufterat

nuk është përfunduar ende

Historia

Artikulli Zyrtar: History of Czech Republic