Czech-Republic

From eRepublik Official Wiki
< Czech Republic
Revision as of 01:45, 7 March 2014 by Andycro (Talk | contribs) (cat removed)

Jump to: navigation, search


Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
РусскийIcon-Russia.png
Warning: Display title "Czech-Republic" overrides earlier display title "Republika Çeke".
Czech-Republic
Flag of Czech-Republic   Czech-Republic Coat of Arms
General
General rank 54
Himni "Kde domov můj" (Where is my home?)
Motoja "Pravda vítězí" (Truth prevails)
Rajoni kryesor Moravia
Gjeografia
Gjuha Czech and English
Popullsia 515
Politika
Presidenti buli11 (PTO)
Nga partia Ceska piratska strana
Ekonomia
Valuta Flag-Czech Republic.jpg Czech Koruna (CZK)
Paga minimale Flag-Czech Republic.jpg 10 CZK
Paga mesatare Flag-Czech Republic.jpg 20 CZK
Ushtria
Rajone 1
Komunikacioni
IRC
  1. Cesko

Map of eRepublik

Përditësuar nga Gusht 2013 nga Sabri Hakuli


Republika Çeke (Çekisht: Česká republika) është një vend pa dalje në det në Evropën Qendrore.

Kryeqyteti i tij është Southern Bohemia.Republika Çeke kufizohet me Poloninë në veri dhe perëndim, me Austrin dhe Rumanin në jug dhe Sllovakinë në lindje.

Icon allcountries.gif Gjeografia

Republika Çeke, eshte e shrire në Evropën Qendrore, kufizohet nga tri vende: Polonin, Austrin dhe Sllovakin.


Icon-Czech Republic.png Regjionet origjinale te Republikes Çeke

Republika Çeke Ka 3 regjione origjinale. The original territory of Czech Republic is composed of several regions: MoraviaSouthern BohemiaNorthern Bohemia (occupied by Icon-Romania.png), 

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Southern Bohemia Icon-capital.gif Icon-Czech Republic.png Icon - Iron.png Iron
Moravia Icon-Czech Republic.png Icon - Cattle.png Cattle


Northern BohemiaSouthern BohemiaMoraviaCzech Republic


Kjo është shpesh një pikëpamje e përgjithshme se arsyeja e vetme për pavarësinë e vazhdueshme Çeke është mungesa e çdo burimeve të larta. Edhe pse, shumë mund të pohojmë se ajo është vullneti i popullit të saj trima, që ruan sovraniteti i kombit.

Demogracia

Banorët e parë të Republikës Çeke ishin kryesisht çekët, por në numër shumë të vogel. Shumë shpejt erdhi emigrantë nga vendet e tjera sllave në jug që nuk ishin në lojë, të tilla si kroatëve dhe serbët. Pas sipermarrje ushtarake e Polonisë dhe Sllovakisë nga kombet e tjera, polakët dhe sllovakët kane ardhur në Republikën Çeke në mërgim. Kjo forconte Republikën Çeke si baby-bum në atë kohë. Në atë kohë, Republika Çeke ishte i vetmi komb i pavarur sllav në botë krejt e re, duke krijuar lidhjet mes vendeve që vazhdojnë edhe pas pavarësisë. Shumë polakët dhe sllovakët iu kujtohet kur Republika Çeke ishte atje në shtëpi, kur vendi i tyre ishte nën pushtimin e huaj, kjo rrit idealet e pansllaviste unitetit ndërmjet bashkësive sllave në lojë.

Me pas Polonia dhe Sllovakia u çliruan ne V1, shumë prej popullit të tyre u kthyen në vendet e tyre. Që atëherë ekzistonin më shumë vende sllave, të tilla si Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia janë .Republika Çeke ka humbur gradualisht lojtarët dhe sipas shifrave të zgjedhjeve, ajo është një nga vendet më pak aktivë në Botën e Re, me vetëm 300-400 qytetarë.

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Shih poashtu: Kompanite e Republikes Çeke

Monedha

Monedha e Republikes Çeke eshte Flag-Czech Republic.jpg Czech Koruna (CZK). The current exchange rate is Flag-Czech Republic.jpg 1 CZK per Icon-gold.gif 0.012 GOLD.

Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 25% 5%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 1% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png Houses 0% 1% 5%
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 25% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 25% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 1% -
  • Last update: 12 April 2016


Embargoja Tregtare

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon-politics-mic-home.gif Politika

Kushtetuta

Artikulli Zyrtar: Kushtetuta e Republikes Çeke

Government

Function Abbrevation Name
Presidenti - Vladislav Baloun
Kryeministri - fwdre
Ministria e Puneve te Jashtme MoFA MPJ
Ministria e Mbrojtjes MB Qw1n
Governator - Red Duck
Ministria e Edukimit MeE Jurajs

Icon position party president.gif Partite Politike


Jane 4 Parti Politike ne Republiken Çeke .

Logo Emri i Partis Orientimi Presidenti i Partis Antare
50px Svobodne Cesko Qender-Djathtas, Liberatian Qw1n 19
50px Narodni Garda Qender-Djathtas, Autorian fwdre 28
50px Strana prav prasat - Buckovci Ekstrem-Majtas, Totalitar 22Lukas11 21
50px Strana Svobodneho Slova Qendror, Liberatian Dean Blacken 19

Icon - Congress.jpg Kongresi

Janar 2013.

Logo Partia Antaret e Kongresit Perqindja
50px Narodni Garda 4 39,44%
50px Svobodne Cesko 2 21,13%
50px Strana Prav Prasat - Buckovci 2 19,72%
50px Strana Svobodneho Slova 2 19,72%

Foreign Relations

Republika Çeke është i njohur mirë për të qenë një shtet neutral, një pozicion që shumica e njerëzve të saj pajtohen me të. Siç ishte në kufirin midis forcave të Phoenix në jug dhe kombeve të Edenit në veri, kryetarët e Republikës Çeke e dinte se në qoftë se ata u bashkuan me asnjërën Aleancës tjetër mund të mjaft lehtë sulm. Megjithatë, shumica e popullsisë ishte e prirur drejt Atlantis, dhe presidenti Radim sugjeroi se Çekia mund të konsiderojnë anëtarësinë. Megjithatë, që nga rënia e Atlantides dhe Polonia-Gjermani luftës, populli i Republikës Çeke kanë ripohuar politikat e tyre neutrale. Këto ishin përshkruar nga admin eRepublik si:

 Politika neutrale e huaj, e cila ka ndihmuar ky vend ruajë pavarësinë se saj, ndërsa duke u rrethuar nga vendet e mëdha që kanë qenë duke luftuar për pushtet. 
(Admin [1])

Icon-military-mic-home.gif Military

Icon-pact.gif Alliances / MPP List


Fight-war.gif Lufta Aktive

Republika Çeke është në luftë nga aleanca me Sllovakinë kundrejt Ukrainen dhe nga aleanca me Kilin kundrejt Argjentines..
http://www.erepublik.com/en/wars/show/22082
http://www.erepublik.com/en/wars/show/22255

Historia

Ish Lufterat

nuk është përfunduar ende

Historia

Artikulli Zyrtar: History of Czech Republic