Entente

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Entente
Lippu: Entente
Kartta: Entente
Perustaminen 4. tammikuuta 2010
Hajoaminen August 20, 2010
Tyyppi Sotilas
Päämaja Paris Isle of France
Jäsenet 7


The Entente on sotilasliitto, minkä perustajiin kuuluu Ranska, Italia ja Ukraina. Se on perustettu 4.1.2010. Liitto luotiin neutraaleille maille, ketkä eivät halua liittyä EDENiin tai Phoenixiin.

Historia

Orignal logo
Entente perustettiin Neljännen Maailmansodan aikana, kun Espanja hyökkäsi Ranskaan. Moni maa puolusti Ranskaa, jotkut olivat läheisiä (kuten Ukraina ja Italia) tai EDENiin jäseniä (kuten Sveitsi) ja jotkut olivat Phoenixin jäseniä (myös Ranska oli läheinen Phoenixin kanssa). Mutta ilman liittoumaa, Ranska epäonnistui torjuman Espanjan ja se vallattiin.

Kaksisuuntaisessa maailmassa, sinun täytyy valita puolesi selviytyäksesi. Mutta puolta valittaessa menettää vastustajien ystävyyden. Tämän ohi päästäkseen, ainoa keino on perustaa oma puoli. Näin syntyi Ententen idea: neutraali liitto Phoenixin ja EDENin välillä.

Jäsenet

Jäsenkartta
  • Icon-Belgium.png Belgium - Liittyi 3. kesäkuuta 2010
  • Icon-France.png Ranska - Liittyi 4. tammikuuta 2010
  • Icon-Italy.png Italy - Liittyi 4. tammikuuta 2010
  • Icon-Mexico.png Meksiko - Liittyi 11. toukokuuta 2010
  • Icon-Ukraine.png Ukraina - Liittyi 4. tammikuuta 2010
 
 
 

Eroamiset

  • Kolmas elokuuta 2010 (päivä 987), Icon-Belgium.png Belgia päätti jättää liiton.[1]
  • Kuudes kesäkuuta 2010 (päivä 959), Icon-Italy.png Italia päätti jättää liiton[2]

Jäsenten asema

Ententessä on kahdenlaisia jäseniä:

  1. Pääjäsenet eivät voi olla toisen sotilasliiton (Phoenix tai EDEN) jäseniä. He voivat kuitenkin olla puolustusliittojen jäseniä (kuten ALA tai SOL). He tekevät Ententeä koskevat päätökset rauhan aikana (kun yksikään jäsenmaa ei ole aktiivisessa sodassa). Pääsihteerin on oltava pääjäsenmaasta.
  2. Yhteistyöjäsenet voivat olla toisen sotilasliiton jäsenenä. Kuitenkin, jos Ententen jäsenmaahan hyökätään, kaikkien jäsenmaiden täytyy puolustaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta.

Johtajuus

[3] Ententen johtokunnalla on ylin valta päätöksen teossa. Jokainen jäsenmaa nimeää yhden edustajan johtokuntaan. Yleisesti Presidentti valitsee edustajat tai presidentti itse on edustaja. Edustajalla on valta äänestää ja ilmaista mielipide kokouksissa. Jokaisella on yksi ääni käytössä. Suurin osa päätöksistä tehdään yksinkertaisen enemmistön perusteella. Jos äänet menevät tasan, päätöstä lykätään ja uusi keskustelu alkaa.

Jokaisella pääjäsenellä on veto-oikeus johtokunnan päätöksiin. Tämä on tehty pääjäsenten suojaksi. Heillä on veto-oikeus jokaisees johtokunnan päätökseen, paitsi erottamisäänestyksessä

Pääsihteeri

Pääjäsenet jakavat johtajuuden pääsihteerin kiertävällä pestillä. Johtukunnan jäsen (eli maan edustaja) ottaa pääsihteerin paikan 10 päiväksi. Järjestyksestä päättää johtokunta.

Pääsihteeri hoitaa diplomaattisia ja julkisia suhteita ja on tarkassa johtokunnan valvonnassa. Pääsihteeri on vastuussa kokousten järjestämisesta. Johtokunnan kokous pitää järjestää ainakin kahteen kertaan jokaisen sihteerin kaudella. Jokaisella jäsenmaalla on oikeus vaatia kokousta järjestettäväksi. Pääsihteeri saa valita itselleen avustajia. Johtokunnalla on kuitenkin oikeus evätä pääsihteerin päätös. Pääsihteerillä on valta puhua Ententen puolesta ja omaa pääsyn sen organisaatiolle ja sanomalehteen.

Pääsihteerillä ei ole valtaa liiton sotajoukkoihin ja ei voi olla ylipäällikkö Ententen kampanjoissa kautensa aikana. Pääsihteeri voi kuitenkin määrätä joukot puolustusvalmiuteen (jos Ententen jäsen on hyökkäyksen kohteena). Ententen osallistumisesta ulkopuoliseen konfliktiin päättää jothokunta.

Lähteet

  1. ONE
  2. [UFFICIALE] L'eItalia esce da ENTENTE
  3. On leadership, military strategy and future development in the Entente