Difference between revisions of "Italy/Shqip"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
(link correction (matching in-game name of the region))
(urgent update needed (notice added); really obsolete information removed; image link correction; grammar;)
 
Line 1: Line 1:
 
{{DISPLAYTITLE:Italia}}{{LangMenu}}
 
{{DISPLAYTITLE:Italia}}{{LangMenu}}
 +
 +
{{Update translation}}
 +
 
{{Country|
 
{{Country|
 
   <!-- constant variables --> |
 
   <!-- constant variables --> |
Line 37: Line 40:
 
   <!-- communication --> |
 
   <!-- communication --> |
 
   chat= <nowiki>#erepublik-it</nowiki> |
 
   chat= <nowiki>#erepublik-it</nowiki> |
}}
+
}}{{TOCright}}
 
Itali (italisht: Italia) është e vendosur në gadishullin italian në jug të Evropës, si dhe në dy ishujt më të mëdha në Detin Mesdhe, Sicili dhe Sardenja. Italia kufizohet nga [[Spain|Spanja]], [[France|Franca]], [[Switzerland|Zvicra]], [[Austria|Austria]], [[Slovenia|Sllovenia]], [[Croatia|Kroacia]], [[Greece|Greqia]], [[Albania/Shqip|Shqipëria]] dhe [[Montenegro|Mali i Zi]].
 
Itali (italisht: Italia) është e vendosur në gadishullin italian në jug të Evropës, si dhe në dy ishujt më të mëdha në Detin Mesdhe, Sicili dhe Sardenja. Italia kufizohet nga [[Spain|Spanja]], [[France|Franca]], [[Switzerland|Zvicra]], [[Austria|Austria]], [[Slovenia|Sllovenia]], [[Croatia|Kroacia]], [[Greece|Greqia]], [[Albania/Shqip|Shqipëria]] dhe [[Montenegro|Mali i Zi]].
  
Line 91: Line 94:
 
   Fish=[[Apulia/Shqip|Apulia]], [[Basilicata/Shqip|Basilicata]], [[Calabria/Shqip|Kalabria]], [[Campania/Shqip|Kampania]], [[Liguria/Shqip|Ligura]], [[Sardinia/Shqip|Sardinia]], [[Sicily/Shqip|Sicilia]]|
 
   Fish=[[Apulia/Shqip|Apulia]], [[Basilicata/Shqip|Basilicata]], [[Calabria/Shqip|Kalabria]], [[Campania/Shqip|Kampania]], [[Liguria/Shqip|Ligura]], [[Sardinia/Shqip|Sardinia]], [[Sicily/Shqip|Sicilia]]|
 
   Cattle=|
 
   Cattle=|
   Fruits= [[Aosta Valley/Shqip|Aosta Valley]], [[Emilia-Romagna/Shqip|Emilia-Romagna]], [[Friuli-Venezia Giulia/Shqip|Venezia]], [[Lazio/Shqip|Lazio]], [[Lombardy/Shqip|Lombardy]], [[Piedmont/Shqip|Piedmont]], [[Trentino-South Tyrol/Shqip|Trentino-South Tyrol]], [[Umbria/Shqip|Umbria]], [[Veneto/Shqip|Veneto]]|
+
   Fruits= [[Aosta Valley/Shqip|Aosta Valley]], [[Emilia-Romagna/Shqip|Emilia-Romagna]], [[Friuli-Venezia Giulia/Shqip|Venezia]], [[Lazio/Shqip|Lazio]], [[Lombardy/Shqip|Lombardy]], [[Piedmont]], [[Trentino-South Tyrol]], [[Umbria]], [[Veneto/Shqip|Veneto]]|
 
   Iron=|
 
   Iron=|
 
   Aluminium=|
 
   Aluminium=|
Line 157: Line 160:
 
}}
 
}}
 
</center>
 
</center>
 
Për më shumë informata, shkoni këtu: [[Governments of Italy - February 2013|Qeveritë e Italisë - shkurt 2013]]
 
 
  
 
===Qeveria e Tanishme===
 
===Qeveria e Tanishme===
Line 202: Line 202:
 
|}
 
|}
  
Për më shumë informata, shkoni këtu: [[Governments of Italy - February 2013Qeveria e Italisë - shkurt 2013]]
+
===[[File:Icon_position_country_president.gif]] Presidentet===
 
+
 
+
===[[File:Icon_position_politics_president.gif]] Presidentet===
+
  
 
Lista e Presidenteve Italian:
 
Lista e Presidenteve Italian:
Line 292: Line 289:
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
|-
 
|-
|5 Januar - 9 Januar 2009
+
|5 Janar - 9 Janar 2009
 
|[[Colinar]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Colinar]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|
 
|
 
|-
 
|-
|9 Januar - 5 Shkurt 2009
+
|9 Janar - 5 Shkurt 2009
 
|[[Pier4reich]]
 
|[[Pier4reich]]
 
|[[Lads Of Liberty]]
 
|[[Lads Of Liberty]]
Line 366: Line 363:
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Fronte Nazionale]]
 
|[[Fronte Nazionale]]
|}
 
 
{|class="wikitable collapsible collapsed"
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" colspan=5| Presidents of 2010
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" | Month
 
! style="background:#87CEEB" | President
 
! style="background:#87CEEB" | Party
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
|-
 
|January 2010
 
|[[Delexo]]
 
|[[Movimento]]
 
|[[EItalia dei Valori|eIDV]]
 
|-
 
|February 2010
 
|[[Rhevard]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|
 
|-
 
|March 2010
 
|[[Citizen Cane]]
 
|[[EItalia dei Valori]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano|PCE]], [[La Giovane eItalia|LGeI]]
 
|-
 
|April 2010
 
|[[LordCi]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|
 
|-
 
|May 2010
 
|[[Bisiacco]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Movimento]], [[Giovani Uniti per l'eItalia]]?
 
|-
 
|June 2010
 
|[[Jean Jacques Benedict de Spino]]
 
|[[Movimento]]
 
|[[La Giovane eItalia]], [[Aquila et Gladius]]
 
|-
 
|July 2010
 
|[[Davilon]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Movimento]]
 
|-
 
|August 2010
 
|[[Wisp]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|-
 
|September 2010
 
|[[Scoundrel]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[La Giovane eItalia]], [[EItalia dei Valori]]
 
|-
 
|October 2010
 
|[[SimPatrick]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Movimento]], [[For TEH Lulz|FTL]], [[Partito du Pilu|PdP]]?
 
|-
 
|November 2010
 
|[[JBears]]
 
|[[Movimento]]
 
|[[Aquila et Gladius|AetG]], [[For TEH Lulz|FTL]], [[La Giovane eItalia|LGeI]]
 
|-
 
|December 2010
 
|[[Ilredentore88]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Movimento|M!]], [[Partito du Pilu|PdP]]
 
|}
 
 
{|class="wikitable collapsible collapsed"
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" colspan=5| Presidents of 2011
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" | Month
 
! style="background:#87CEEB" | President
 
! style="background:#87CEEB" | Party
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
|-
 
|5 January - 2 February 2011
 
|[[Paul Floris]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Movimento]]
 
|-
 
|3 February - 5 February 2011
 
|[[frappa10]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|
 
|-
 
|February 2011
 
|[[Pashmina]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|-
 
|March 2011
 
|[[frappa10]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|-
 
|April 2011
 
|[[Oivalf]]<ref name=It>Italy was conquered.</ref>
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|-
 
|May 2011
 
|[[Pericle]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Partito Teocratico]], [[eWorld United Party]]
 
|-
 
|June 2011
 
|[[icona]]<ref name=It>Italy was conquered.</ref>
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|-
 
|July 2011
 
|[[Capitan eugi]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|
 
|-
 
|August 2011
 
|[[Riccardo Quarta]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|-
 
|September 2011
 
|[[Spazzolino]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Aquila et Gladius|AetG]], [[Iniziativa - Every Single One|IESO]], [[eWorld United Party|eWU]]
 
|-
 
|October 2011
 
|[[Emanuele Deriu]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Liberta' eItaliana|LeI]], [[eWorld United Party|eWU]], [[Extrema Ratio]]
 
|-
 
|November 2011
 
|[[Riccardo Cicca Cornara]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|[[Liberta' eItaliana|LeI]], [[Partito Comunista Eitaliano|PCE]] , [[Pimpocrazia Unica Via]]
 
|-
 
|December 2011
 
|[[prefetto]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Liberta' eItaliana|LeI]], [[Iniziativa - Every Single One|IESO]]
 
|}
 
 
{|class="wikitable collapsible collapsed"
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" colspan=5| Presidents of 2012
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" | Month
 
! style="background:#87CEEB" | President
 
! style="background:#87CEEB" | Party
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
|-
 
|January 2012
 
|[[Imperatore Augusto]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Liberta' eItaliana|LeI]], [[Aquila et Gladius|AetG]], [[Partito Comunista Eitaliano|PCE]], [[Iniziativa - Every Single One|IESO]], [[Pimpocrazia Unica Via|PUV]]
 
|-
 
|February 2012
 
|[[Imperatore Augusto]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Aquila et Gladius|AetG]], [[Fronte Nazionale Liberazione|FNL]], [[Movimento|M!]]
 
|-
 
|March 2012
 
|[[Gloriux]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Liberta' eItaliana]]
 
|-
 
|April 2012
 
|[[Gloriux]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|-
 
|5 May - 23 May 2012
 
|[[marcobenni]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|[[Liberta' eItaliana]], [[Chaos Rebels Party]]
 
|-
 
|24 May - 4 June 2012
 
|[[WaZoboli]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Gilda dei Mercanti]]
 
|-
 
|June 2012
 
|[[Tomas Franceschin]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One|IESO]], [[La Giovane eItalia|LGeI]]
 
|-
 
|July 2012
 
|[[Feliks Edmundovic]]
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Liberta' eItaliana|LeI]], [[La Giovane eItalia|LGeI]]
 
|-
 
|August 2012
 
|[[Fleija]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|[[Liberta' eItaliana]], [[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|-
 
|5 September 2012 - 11 September 2012
 
|[[Castell militarista]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Liberta' eItaliana]], [[Federazione Anarchica]]
 
|-
 
|12 September 2012 - 5 October 2012
 
|[[Fleija]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|-
 
|October 2012
 
|[[icona]]
 
|[[Aquila et Gladius]]
 
|[[Giustizia e Libertà]], [[Liberta' eItaliana]]
 
|-
 
|5 November 2012 - 25 November 2012
 
|[[prefetto]]<ref name=Imp>Impeached.</ref>
 
|[[Partito Comunista Eitaliano]]
 
|[[Liberta' eItaliana]], [[Rinascita eItaliana]]
 
|-
 
|26 November 2012 - 5 December
 
|[[Oivalf]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Iniziativa - Every Single One]]
 
|-
 
|December 2012
 
|[[Cmax15]]
 
|[[Liberta' eItaliana]]
 
|[[Rinascita eItaliana]]
 
|}
 
 
{|class="wikitable collapsible"
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" colspan=5| Presidents of 2013
 
|-
 
! style="background:#87CEEB" | Month
 
! style="background:#87CEEB" | President
 
! style="background:#87CEEB" | Party
 
! style="background:#87CEEB" | Coalition
 
|-
 
|January 2013
 
|[[God Dark]]
 
|[[Theocratic Party]]
 
|[[La Giovane eItalia|LGeI]], [[Partito Monarchico eItaliano|PMeI]], [[Lux et Ratio|LeR]]
 
|-
 
|February 2013
 
|[[mappina]]
 
|[[La Giovane eItalia]]
 
|[[Partito Comunista eItaliano|PCe]], [[Aquila et Gladius|AetG]], [[Lux et Ratio|LeR]], [[Iniziativa - Every Single One|IESO]], [[Theocratic Party]], [[Crescere]], [[Il Partito Delle Libertà]], [[PIMPOCRAZIA UNICA VIA|PUV]], [[Partito Monarchico eItaliano|PMeI]]
 
|-
 
|March 2013
 
|[[Atlius]]
 
|[[Shogunato]]
 
|[[Rinascita eItaliana]], [[Partito Comunista Eitaliano]], [[Liberta' eItaliana]]
 
|-
 
 
|}
 
|}
  
Line 635: Line 376:
  
 
==Shenim==
 
==Shenim==
==Notes==
+
{{Reflist}}
<references />
+
  
 
[[Category:Shqip]]
 
[[Category:Shqip]]

Latest revision as of 13:19, 6 October 2019

Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png


Italy
Flag of Italy   Coat of Arms of Italy

On the map


General
General rank 27
Anthem "Il Canto degli Italiani"
"Kenga e Italianeve"
Capital Calabria/Shqip
Demographics
Language Italisht/Anglisht
Population 3376
Politics
President [[Atlius ]]
Party [[Shogunato ]]
Economics
Currency Flag-Italy.jpg Italian Lira (ITL)
Minimum salary Flag-Italy.jpg 5.00 ITL
Military
Territories 3
Communication
IRC #erepublik-it

Map of Italy

Itali (italisht: Italia) është e vendosur në gadishullin italian në jug të Evropës, si dhe në dy ishujt më të mëdha në Detin Mesdhe, Sicili dhe Sardenja. Italia kufizohet nga Spanja, Franca, Zvicra, Austria, Sllovenia, Kroacia, Greqia, Shqipëria dhe Mali i Zi.

Icon-social-mic-home.gif Shoqeria

Komuniteti

Përhapur në mbi 20 rajone, komuniteti italian merr së bashku dhe të shoqërohen kryesisht nëpërmjet kanaleve chat dhe forume.

Icon - Forums.png Forumi Zyrtar: eItaly Forum

Icon - Chat.png Kanali (Chat): #erepublik-it

Një kanal shumë të dobishme për newbies është kanali #tutor, i cili lejon te rinjt për të marrë në kontakt MoE për të marrë këshilla nga ekspertët pjesë të vogël të qytetarëve eItalis.


Icon allcountries.gif Regjionnet

Italia ka njëzet rajonet origjinale. Pjesë e veriut-est territoreve janë të zëna nga Sllovenia, të tjerët nga Serbia. Italia përbëhet nga 20 rajonet origjinale.Territori origjinal i Italisë është i përbërë nga disa regjione: AbruzzoThe original territory of Italy is composed of several regions: Abruzzo (occupied by Icon-Thailand.png), Aosta Valley (occupied by Icon-Croatia.png), Apulia (occupied by Icon-China.png), Basilicata (occupied by Icon-China.png), Calabria (occupied by Icon-China.png), Campania (occupied by Icon-Croatia.png), Emilia-Romagna (occupied by Icon-Argentina.png), Friuli Venezia GiuliaLazio (occupied by Icon-Thailand.png), Liguria (occupied by Icon-Greece.png), Lombardy (occupied by Icon-Croatia.png), Marche (occupied by Icon-Argentina.png), Molise (occupied by Icon-Thailand.png), Piedmont (occupied by Icon-Croatia.png), Sardinia (occupied by Icon-Thailand.png), SicilyTrentino-South Tyrol (occupied by Icon-Turkey.png), Tuscany (occupied by Icon-Argentina.png), Umbria (occupied by Icon-Argentina.png), and Veneto (occupied by Icon-Thailand.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map
Southern Serbia Icon-capital.gif Icon-Serbia.png Icon - Clay.png Clay Region-Southern Serbia.png
Eastern Serbia Icon-Serbia.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Eastern Serbia.png
Norte Icon-Portugal.png Icon - Aluminum.png Aluminum Region-Norte.png
Sicily Icon-Italy.png Icon - Fish.png Fish Region-Sicily.png


Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Icon taxes.gif Taksat

Tabela e mëposhtme tregon strukturën e taksave të Italisë.

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 10% 20%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 10% 20%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 25% 15%
Icon - House Q3.png Houses
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material -
Icon - House Raw Materials.png House raw material -
*Updated: 7 October 2012

Icon skill land.gif Pasurit Natyrore

Italia kanë 4 burime nga rajonet e tyre origjinale, Peshk, Fruta, Naft dhe Nitrat Potasi.

     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Not available
Icon - Deer.png Deer Not available
Icon - Fish.png Fish Apulia, Basilicata, Kalabria, Kampania, Ligura, Sardinia, Sicilia
Icon - Cattle.png Cattle Not available
Icon - Fruits.png Fruits Aosta Valley, Emilia-Romagna, Venezia, Lazio, Lombardy, Piedmont, Trentino-South Tyrol, Umbria, Veneto
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter Tuskani
Icon - Oil.png Oil Abruzo, Murche, Molise
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Icon embargo.gif Embargo Tregtare

Italia ka embargot e mëposhtme tregtare

Ky shtet nuk ka embargo tregtare

Icon-politics-mic-home.gif Politikat

Icon position party president.gif Partit Politike

Më poshtë është një listë e partive kryesore politike italiane (në rend alfabetik).

Partit e Vdekura


Icon - Congress.jpg Kongresi i Tanishem

Zgjedhjet e 25 Shkurtit 2013

26%

23.50%

20%

18%

12.50%


Qeveria e Tanishme

Position Minister Party
President Atlius Shogunato
Deputy-CP PDCI98, Innocenti Partito Comunista Eitaliano, Rinascita eItaliana
Minister of Defence Cris.94, Gabriele Magro Liberta' eItaliana, Shogunato
Chief Army GabryFure La Giovane eItalia
Minister of Foreign Affairs Belo Horizontee, Reynas Aquila et Gladius, Rinascita eItaliana
Minister of Home Affairs Seuen, Riccardo Quarta Shogunato, Iniziativa - Every Single One
Minister of Economy Strabosky, Seuen Partito Comunista Eitaliano, Shogunato
Minister of Information Contenitore, Hinamarth Lux et Ratio, Rinascita eItaliana

Icon position country president.gif Presidentet

Lista e Presidenteve Italian:

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Italia ka një ushtri të organizuar shumë. Për informacione mbi ushtrinë Italisë dhe organizimit, shih ushtrinë italiane.

Italia ishte anëtar i Aleancës Mesdheut dhe pas një anëtar i Icon-PEACE.png PEACE deri më 11 nëntor 2009. Më 4 janar 2010, Itali themeluar me Francën dhe Ukrainës Entente.6 korrik 2010 Italia në mënyrë të njëanshme vendosën të lënë në aleancë. Më 7 tetor 2010 Italia u bashkua me Icon-EDEN.png EDEN.

Icon-pact.gif MPPs

This list below is the current MPPs with Italy:

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.


Shenim

  1. 1.0 1.1 1.2 Impeached.
  2. To avoid the Croatian TO.