Norja-Suomi Sota

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png
NorskIcon-Norway.png

Norja-Suomi-sota
Map of Norja-Suomi-sota
Date 18. huhtikuuta 2008 - –
21. huhtikuuta 2008
Location Suomi
Result Suomi vallattu
Fights 137
Belligerents
Flag-Norway.jpg Norway Flag-Finland.jpg Finland
Norja alkoi laajentaa rajojaan Aasiaan päin. Tämän strategisen liikkeen seurauksena se hallitsi koko pohjoista ja itäistä Eurooppaa.

Taustaa

Sotamoduulin tultua mukaan peliin, Skandinavian mahtimaat eivät julistaneet sotaa, vaikka Ruotsi ja Norja olivat kahden kärki sotilaallisella puolella. Tämä johtuu luultavasti siitä, että Ruotsi lähetti sotilaita taistelemaan Kanadaan, eikä halunnut taistella kahta sotaa kerralla.

Suomi oli helppo kohde. Norja ja Ruotsi olivat aina olleet liittolaisia ja heillä oli vahva armeija. Norja päätti, että he ottaisivat Suomen ja antaisivat Ruotsin keskittyä Euroopan pohjoisosiin. Norjan presidentillä oli vaikeuksia julistaa sota, vaikka sota hyödyttäisi Norjaa. Kongressi oli vastahakoinen ja äänin 16-13 sota hyväksyttiin. Tämä oli tiukka äänestys, koska siihen aikaan suurin osa ehdotuksista läpäisi äänestyksen selvästi.

Taistelut

Taisteluja 6 (Norja 6 vs Suomi 0)
Voitettuja taisteluja 59 Norja vs 48 Suomi
Tasapelejä 30
Taisteluja yhteensä 137

Huom! Sota on käyty eRepublik Betan aikaan, jolloin taistelumoduli poikkesi nykyisestä huomattavasti

Tulokset

Kun sota alkoi, suomalaiset taistelivat vastaan Lapissa, mutta heidän armeijansa väsyi ja Norjalaiset ottivat alue alueelta Suomen haltuun. Viimeisen aluen, Ahvenanmaan, Norja voitti ilman taistelua.