2011 eRepublik Rebellion/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
MagyarIcon-Hungary.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png


Logo-ul folosit de majoritatea rebelilor în Rebeliunea eRepublik din 2011.

Rebeliunea eRepublik 2011 (cunoscută și sub numele de Rebeliunea președinților sau Rebeliunea cetățenilor) fost un protest global, din 2 martie 2011 (Ziua 1.198 a Lumii Noi ) în continuare, de către cetățenii eRepublik împotriva următoarelor trei probleme percepute: schimbări, socotite proaste pe care echipa eRepublik le-a implementat, cenzură și lipsa de comunicare între cetățeni și echipă. Protestatarii au vizat în mod specific Plato, contul oficial de comunicare eRepublik, ca sursă de cenzură puternică și lipsă totală de comunicare între cetățeni și echipă.

Fundal

Documentele programului Top Customers.

Rebeliunea a fost în primul rând alcătuită din proteste ale cetățenilor împotriva schimbărilor frecvente și neanunțate puse în aplicare de echipa eRepublik. În acea perioadă de timp, aceste schimbări au fost, în general, nepopulare și au fost puternic argumentate. Deoarece unele dintre ele nu au fost anunțate înainte de implementare, protestatarii au avut îngrijorarea că diverse module ar fi fost bugetate. A existat, de asemenea, o percepție generală că comunicările echipă-cetățeni erau practic inexistente. Acest lucru poate fi datat de la implementarea eRepublik "V2" Rising, când multe dintre modificările drastice ale jocului au fost percepute, în general, ca fiind nedorite, argumentate și bug-uri. Protestele au fost stimulate și mai mult de:

 • Zvonuri despre echipa care implementează modificări pentru a favoriza puternic cetățenii care cumpără aur;
 • Îngrijorează că proiectul „inventar unificat și conturi de bani” ar face din nou ravagii în economia Lumii Noi;
 • Utilizarea roboților de către echipa eRepublik pentru a cumpăra bunuri de pe piețele naționale și a emite valute pe piețele monetare;
 • Limită lungă și puternică cerută pentru pachetele de wellness;
 • Percepția că îmbunătățirile mass-media și modulul de mesagerie privată au fost restrictive;
 • Ștergerea planificată a organizațiilor și, prin aceasta, distrugerea unei mari părți din istoria eRepublik;
 • Întârzieri nenumărate în implementarea fazelor legate de industria locuințelor și spitalelor.

Prin urmare, se poate afirma în siguranță că rebeliunea nu a fost declanșată din cauza unui singur lucru - nemulțumirea și furia acumulate mult timp înainte de a atinge un punct de rupere și cenzurarea grea și nedreaptă a mass-media și a forumurilor nu au făcut nimic pentru a atenua acest furie; de fapt, l-a inflamat și mai mult.

Cronologia rebeliunii

Plato10goldupdate.jpg

Pe 2 martie 2011 (Ziua 1.198), Platon a anunțat cetățenii că, în cinci zile, "fiecare cetățean va putea obține, prin donație sau piață monetară, o sumă limitată cantitate de aur" printr-un mesaj pop-up. Luând în considerare faptul că până în acea zi, cantitatea de Aur care putea fi obținută de un cetățean era nelimitată, iar această metodă nu era echivalentă cu limitarea mult timp solicitată a pachetelor de wellness; și mai ales după ce au văzut programul Clienți de top și alți factori,un număr de președinți de țară, ca semn de protest, au votat în Congresele lor naționale pentru a-și schimba {{DL|New citizen message|Mesajul pentru cetățenii noi]] al țărilor cu un text anti-eRepublik. Au fost suspendate definitiv pentru nerespectarea Termenilor și condițiilor eRepublik.[1]

 O parte din motivul pentru care am propus că legea era evreul și sud-africanul din mine. Diferențierea între clienți; făcând din clienții neplătitori un cetățean de clasa a doua. S-ar putea, la fel de bine, să plesniți o stea galbenă pe fiecare dintre ele și să începeți să puneți semnele "numai albi". 

Îndemnat de o furie puternică față de suspendare, Jonathan Joestar a creat canalul IRC #Rebellion[2] pe serverul Rizon. Mișcarea a construit sprijin pe IRC pe tot parcursul zilei de miercuri și până joi, când sute de cetățeni s-au alăturat canalului. La apogeul său, în canal erau aproximativ 1.100 de utilizatori. De aici, au fost legate și votate diferite articole anti- "admin" și anti-Platon. Cetățenii care participă la publicarea acestor articole rostite au primit Puncte Forfeit (FP), denumite ulterior „Puncte celebre” sau „Puncte de loialitate pentru rebeliune” și suspendări temporare. Cenzura a atins cote fără precedent atunci când au fost penalizate nu numai articole orientate spre „rebeliune”, fluxuri și postări pe forum, ci și articole obiective și orice altceva, chiar și cel mai îndepărtat, legat de eRepublik, echipa eRepublik, președinții de țară sau spunând nu războiului[3][4][5]. Acesta a atins punctul culminant cu suspendarea gazetelor MD care publicau ordinele „Hold Fire” în ziarele militare naționale oficiale.[6]

Secțiunea prezidențială privată a forumului eRepublik[7] fost, de asemenea, divizată în momentul în care parola canalului a fost dezvăluită și a fost adăugată la subiectul canalului pentru ca toți să o vadă. Zeci de voci care exprimă nemulțumire față de Plato și echipa eRepublik au fost create în acest forum și multe altele în secțiunile publice. Grupul Facebook eRepublik a fost apoi vizat, cetățenii fiind chemați să-l evalueze cu o stea și să posteze comentarii negative. Echipa eRepublik a eliminat ulterior drepturile de a comenta grupul, iar administratorii și moderatorii au început să evalueze jocul cu cinci stele [8].

Vandalism minor a avut loc și în Enciclopedia eRepublik.

Pe tot parcursul zilei, majoritatea șefilor de stat și alți reprezentanți au semnat o Cartă anti- "administrator",,[9][10] învinuind echipa eRepublik de a nu asculta publicul larg și de a implementa caracteristici neprezentate și inutile jocului care ar „distruge jocul și mai mult”, pentru a „maximiza utilizarea de aur”. Alături de această Cartă, președinții au încheiat un acord reciproc pentru a înceta toate războaiele și luptele într-o poziție împotriva echipei eRepublik. După aceea Președinții din multe țări, inclusiv cele mai importante precum Spania și Polonia au declarat un stop joc în țările lor.[11][12] Între timp, câteva țări care nu semnează au continuat atacurile, cum ar fi Romania care a atacat semnatara cartei, Ungaria.

Un forum independent[13] și mai multe canale IRC au fost înființate pentru a oferi o anumită organizație unui protest spontan și neplanificat până acum. Vineri, 03:00 (ora eRepublik), a fost organizată o întâlnire cu Belea2008, un membru al echipei eRepublik, și aproximativ 40 de șefi de state sau reprezentanți prezenți. Șefii de state au avut patru purtători de cuvânt, reprezentând principalele alianțe și țările mai mici nealiniate, și au pregătit cu atenție un document, care detaliază principalele puncte de nemulțumire ale utilizatorilor,[14] semnat de 43 de președinți de țară, din toate alianțele și țările nealiniate - cooperare mondială nemaiauzită. (Peste 1.040 de cetățeni urmăreau în camera de chat #Rebellion informații despre cum se desfășura întâlnirea, o participare record la canalele IRC legate de eRepublik) Cu toate acestea, discuția s-a încheiat extrem de rapid, Belea declarând că discuția este inutilă, deoarece jucătorii a avut „cereri care nu sunt negociabile”.[15]

Mulți dintre președinții prezenți și spectatorii din sala de chat #Rebellion au crezut că declarația lui Belea ar fi putut fi o scuză - se pare că el nu a vrut să vorbească deloc (dacă comportamentul său a fost ceva de urmat, așa cum arată chatlog-ul) și când a găsit o scuză convenabilă să plece, a luat-o. În primul rând, el a cerut ca șefii de state legitimi să nu fie prezenți (președinții interzisi, care erau liderii inițiali ai rebeliunii[16]; also Presidents legitimacy comes from players, and lasts until impeachment); de asemenea, legitimitatea președinților vine de la jucători și durează până la destituire); apoi a cerut în mod specific ca anumite persoane, pe care nu le-a plăcut, să părăsească canalul[17] ( el a exprimat acest lucru prin SirMokeShag, coordonatorul întâlnirii); apoi nu a spus nimic în timp ce Nalaja, unul dintre purtătorii de cuvânt, a început întâlnirea cu accent pe importanța comunicării; apoi a declarat negocierile încheiate, fără să aștepte nici măcar o secundă pentru ca nimeni să reacționeze. Așa-numitele elemente „negociabile” pe care le-a citat drept scuze au fost, de fapt, punctele despre care rebeliunea a considerat cele mai importante despre care trebuie discutat.[18]

Preocupările exprimate în rebeliune

Principalele probleme ale protestatarilor:[19]

 • Comunicare între echipa de administrare și utilizatori. Întregul paragraf de pornire din documentul semnat a fost despre această problemă, deoarece protestatarii au simțit acest lucru de o importanță capitală, în care echipa eRepublik a eșuat până acum.
 • Limitarea pachetelor de wellness în sine, în locul regulii Icon - Gold.gif 10 Aur, pe care protestatarii nu au simțit o soluție adecvată la această problemă. Acest punct este ceea ce majoritatea cetățenilor eRepublik au cerut mult timp și în fiecare forum posibil.
 • Aducând înapoi opțiunile strategice pe care administratorii le-au eliminat din joc - întrucât eRepublik se face publicitate ca joc de strategie, este destul de logic să aveți opțiuni strategice la dispoziția președinților, în timp ce regula NE, eliminarea opțiunii de retragere, bătăliile automate , costul luptelor și MPP-urile auto-activate au redus practic războaiele în lupte fără creier, fără minte.
 • Economia a scăzut la supraproducție atunci când a fost introdusă opțiunea de manager, iar roboții care cumpărau bunuri nu au rezolvat acest lucru, au făcut ca și MM să se prăbușească și monedele au devalorizat. Prin urmare, este evident că, în interesul unei economii autosustenabile, supraproducția trebuie rezolvată cumva.
 • Iertare generală pentru protestatari pentru interdicții temporare, interdicții permanente și FP-uri - excluzând cazurile multi și exploatare. Motivul este evident - protestele bine intenționate sunt întotdeauna penalizate la început, dar este semnul disponibilității puterilor conducătoare de a negocia pentru a respinge unele sau toate pedepsele - generând astfel o furie mai puternică.

Secțiunea mai puțin importantă a documentului:

 • Utilizarea roboților menționați anterior trebuie oprită - știm cu toții că acești roboți există și au făcut ravagii pe piețe și MM.
 • Libertatea de exprimare - în această secțiune a fost din nou libera circulație a ziarelor, așa cum a exprimat-o echipa eRepublik cu mult timp în urmă, că libertatea de exprimare reală nu va fi niciodată permisă (cf. regula inamovibilă a dezbaterii publice).
 • Abilitatea de a contesta orice interdicție sau FP, inclusiv cele de pe forum și interogarea actualelor moduri de joc - cetățenii eRepublik și-au exprimat opiniile cu privire la sistemul de interzicere a apelurilor cu mult timp în urmă, și îngrijorările lor cu privire la unii dintre moderatorii de joc actuali și la ștergerea acestora articolele și subiectele forumului au fost, desigur, un răspuns inadecvat la aceste preocupări. Echipa eRepublik nu a exprimat nimic în această privință, cu excepția cazului în care vor fi luate ca răspunsuri alte interdicții.
 • Păstrați toate organizațiile „așa cum sunt” sau readuceți-le la funcționalitate completă - cu excepția votării și abonării. Raționamentul din spatele acestui lucru este unul astfel: cetățenii nu simt că organizațiile sunt rele, ci dimpotrivă - vor să rămână, deoarece inventarul unificat zvonit va avea probabil deficiențele așteptate. Singura problemă reală cu organizațiile sunt votul / abonarea, nu existența lor - și, de asemenea, administratorii nu au spus niciodată nimic despre ziarele organizațiilor care conțin informații istorice valoroase, care ar dispărea dacă organele sunt șterse.
 • Funcționalitatea modulului publicitar și utilizarea aurului părților
 • Un API cu adevărat utilizabil și statisticile complete de luptă - ambele sunt solicitate de mult timp și ar fi absolut necesare pentru experiența de joc.
 • Aducerea înapoi a EI sau a unui sistem similar de anunțuri generale care este disponibil pentru fiecare cetățean din pagina de pornire - și utilizarea acestuia pentru a anunța modificările înainte de a fi implementate.
 • jurnalele de schimbări ale noilor module implementate.
 • mai multă atenție asupra dezvoltării modulului politic - eRepublik se presupune că nu este un joc de război, ci o simulare socială - ar trebui să dezvolte toate modulele, nu doar cel de război.

Revolta în mass-media

Sigiliul anti-platod din Indonezia

O varietate de imagini grafice au fost folosite în timpul protestelor în articole și subiecte de pe forum, portretizând Platon ca un dictator, cum ar fi Hosni Mubarak, Colonelul Gaddafi și Adolf Hitler. În plus, se estimează că s-au făcut sute de articole în sprijinul rebeliunii, multe dintre acestea fiind moderate de echipă pentru încălcarea legilor sau a Termenilor și condițiilor eRepublik. Mii de alte articole, multe raportând pur și simplu despre evenimente așa cum s-au întâmplat, sau făcându-și joc de ele în cele mai bune tradiții ale eRepublik media, sau chiar doar conectate de la distanță la evenimentele au fost șterse ca spam sau flaming.[20][21][22]

Cenzura administratorului

Au existat numeroase cazuri de membri ai echipei eRepublik care au șters articole, articole de forum și au acordat avertismente pentru mesajele rebeliunii.

Multe articole, de la reguli de încălcare a regulilor excesive, la articole prietenoase care spuneau că avem pace cu țara de alături, au fost șterse în acest timp.

Imagini folosite în timpul rebeliunii

Urmări

O imagine a trecut de-a lungul multor rebeli pentru a arăta că sunt împotriva interzicerii președinților
O imagine a trecut de asemenea de-a lungul multor rebeli pentru a le arăta administratorilor că vor schimbarea.

Interzicerea președinților

Ca urmare a rebeliunii, mulți Președinți de țară au fost suspendați definitiv pentru nerespectarea legilor eRepublik și a Termenilor și condițiilor. Președinții suspendați sunt:

Grouth, președinte al Norvegiei, a fost, de asemenea, suspendat în perioada rebeliunii, dar a fost interzis pentru utilizarea mai multor conturi, ceea ce înseamnă că nu era asociat cu rebeliunea.

Dezvoltări ulterioare

În zilele de după rebeliune a fost puternic înăbușită de administratori, proprietarii / managerii jocului (Alexis Bonte și George Lemnaru) au ieșit cu articole și răspunsuri la unele dintre îngrijorări - niciunul dintre ei, din păcate, nu a spus multe informații noi, numai unele generalități și promisiuni;[23][24] și niciunul dintre ei nu a arătat nicio dorință de a negocia sau de a vorbi cu utilizatorii despre preocupările ridicat în document; și au refuzat cu tărie să ia în considerare chiar interzicerea președinților și a altor cetățeni interzise. Acest lucru arată că ei încă mai cred în politica „mâinii grele”, în loc de politica „deschiderii și vorbirii”. De asemenea, au fost implementate rapid noi misiuni, toate promovând războiul și NE, cu forță și recompense de aur, pentru a-i determina pe protestatarii care nu semnează războiul să renunțe la protestele lor. Pe forumuri, mâna grea a continuat, iar Plato caută și mai mulți moderatori pentru forum.[25] Este dureros de evident că un utilizator care devine moderator al forumului nu poate răspunde de fapt la probleme care ar necesita o negociere îndelungată cu dezvoltatorii de jocuri și managerii; pot răspunde doar la generalități, ceea ce nu ajută încă problema comunicării. Trebuie adăugat că acești moderatori ai forumului răspund în secțiunea Ajutor a forumului, dar, deoarece nu a fost nici o problemă, nu se poate numi o îmbunătățire a problemelor de comunicare. Forumul este acum moderat de toți cei care se bucură de interzicere și nu există absolut niciun recurs împotriva interdicțiilor lor (nu există nicio referință, dar nu există apel împotriva interdicțiilor forumului, deoarece toată lumea știe cine a fost interzis acolo) - care începe de la 10 zile pentru orice, chiar și pentru un simplu comentariu semnat. Cenzura este acum de zece ori mai proastă pe forum, așa cum este în mass-media - și este înăbușitoare chiar și acolo. În loc de comunicare, administratorii au ales să reducă la tăcere toată opoziția și și-au pus șefii la conducere - și le-au dat și frâu liber ...

Într-un efort de a evita limitarea pachetelor de wellness - chiar ceea ce au convenit majoritatea jucătorilor - administratorii au schimbat piața companiei, limitând prețul de vânzare la 10% din prețul de cumpărare / creare[26]. După câteva zile, s-a dovedit că măsura nu a fost utilă în ceea ce privește pachetele limitative de wellness.

References

 1. https://forum.erepublik.com/showthread.php/108765-Monetary-Market-Change-and-Banned-Presidents!
 2. http://wbe02.mibbit.com/?server=irc.rizon.net&channel=%23Rebellion
 3. https://docs.google.com/document/d/1wM3KgvUyDWPuYPDEectt2XscuKEVnaEDDhjmX_kQD2g/edit?hl=hu#
 4. http://img291.imageshack.us/img291/159/20110303124329.png
 5. [AndyMiller] Gone / Etünt
 6. Ministerstwo Obrony
 7. https://forum.erepublik.com
 8. https://www.facebook.com/#!/apps/application.php?id=300511377223&v=app_6261817190
 9. 2011_eRepublik_Rebellion/Charter
 10. https://docs.google.com/document/pub?id=1e9Vd3nImOaW_LM1LQU0xVXOtVKPv_QJhX9yGKrsKpRg
 11. [ROZKAZY | ORDERS] 2 marca 2011, 1198 day, 04:30 erep time EDIT3
 12. https://www.erepublik.com/es/article/orden-del-presidente-d-a-1198-13-06-horas-er-time--1697507/1/20
 13. http://rebellion.freeforums.org
 14. https://docs.google.com/document/d/1hX8qcG62sWiNpKj8WzdvYgmWYHP6r492sUiouFUJtYQ/edit?hl=en&authkey=CMjhxsYM&pli=1#
 15. https://docs.google.com/document/d/12apTO493q2U9aByRy3m8oTRH2XyruIsXKWzEjyeJcoo/edit#
 16. https://docs.google.com/document/pub?id=1e9Vd3nImOaW_LM1LQU0xVXOtVKPv_QJhX9yGKrsKpRg
 17. https://docs.google.com/document/d/1fpTYCSV36tlcBmRm326zml71CUvTAwC5qV-hT2GV8Jw/edit?hl=en#
 18. https://docs.google.com/document/d/1fpTYCSV36tlcBmRm326zml71CUvTAwC5qV-hT2GV8Jw/edit?hl=en#
 19. https://docs.google.com/document/d/1hX8qcG62sWiNpKj8WzdvYgmWYHP6r492sUiouFUJtYQ/edit?hl=en&authkey=CMjhxsYM#
 20. https://docs.google.com/document/d/1wM3KgvUyDWPuYPDEectt2XscuKEVnaEDDhjmX_kQD2g/edit?hl=hu#
 21. http://img291.imageshack.us/img291/159/20110303124329.png
 22. [AndyMiller] Gone / Etünt
 23. Alexis answer to a banned CP: we do listen we just don't always do what you want
 24. Advice for admins[en/hu] [Update: George Lemnaru answered!]
 25. https://forum.erepublik.com/showthread.php/109196-Plato-s-Helpers-%28Forum-Moderators%29?highlight=plato%27s+helpers
 26. https://forum.erepublik.com/showthread.php/109545-Minor-improvements-in-sell-companies-system