Приемане на гражданство

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

След като подадете молба за гражданство трябва да изчакате някой депутат от съответната държава да я одобри.

Приемане на гражданство

View requests.png
На страницата Общество на съответната държава, в раздел Граждани, има ред ,на който пише "Citizenship requests" (Молби за гражданство). От дясната страна има бутон View requests (Виж заявките). Натискайки го, отивате на друга стрaница с два бутона: Pending (Чакащи) и Approved (Одобрени). Отдясно, депутатите виждат колко точно Гражданства още могат да одобрят.

Чакащи

На тази страница можете да видите заявките за гражданство, които все още не са одобрени и не са с изтекъл срок. Отляво можете да видите аватара и името на гражданина. Също на тази страница може да видите "мотивационното писмо" на човека, кандидатстващ за гражданство, страната ,на която в момента е гражданин, датата на която е пристигнал в страната и датата ,на която изтича заявката.

Accept citizenship.png
От дясната страна на заявките, депутатите имат бутон Приеми, с който одобряват заявката за гражданство.

Трябва да знаете, че депутатите са единствените, които могат да одобряват молбите за гражданство. Срокът на заявката е 10 дни. През това време кандидатстващите за гражданство не могат да напускат страната, подобно на депутатите и президента. Все пак, кандидатстващият може да оттегли заявката си ако желае това.

Одобрени

На тази страница се виждат одобрените от депутатите до момента заявки. Под Citizen (гражданин) се вижда името и аватара на гражданина. Под Approved on (одобрен на) се вижда датата, на която заявката е била одобрена, а депутатът, който е одобрил заявката е изписан под Approved by (одобрен от).

Ограничения

Citizenshipasses.png
С цел предотвратяване на политическо превземане от други държави (PTO, съкращение на англ., бел.прев.), по време на един мандат (1 месец), депутатите могат да дават гражданство на чужди граждани, но не повече от 10% от общото население на страната. Един депутат може да одобри толкова гражданства, колкото е 10% от популацията разделено на броя мандати в парламента.
Пример: Държава с 10 000 души население и 40 депутата в парламента. Това означава, че един депутат може да одобри 0.1 * 10 000 / 40 = 25 заявки за гражданство. Новорегистрираните жители получават гражданство на държавата, където се регистрират, като техният брой не влияе на бройката, която депутатите могат да одобряват.

Често Задавани Въпроси

Нужно ли е всички депутати да одобрят заявката ми за гражданство, нещо като гласуване на закон? Това няма ли да утежни работата на парламента?
Не, гражданствата се дават индивидуално от всеки депутат. Няма гласуване на закон, просто списък, от който депутатите могат да изберат на кого да одобрят заявката за гражданство.

Максимум 10 % от населението на страната означава много. Това значи ли, че само един "вербуван" депутат може да даде гражданство на стотици чужденци в опита за политическо превземане?
Всъщност не. Тъй като общият брой нови гражданства (10% от населението на страната) се разделя поравно на всички депутати в парламента. Така че в страна с 10 000 души, един депутат може да даде гражданство на най-много 25 души. Депутат не може да даде 26 гражданства в един месец, дори друг депутат все още да не е изчерпал лимита си.

Може ли да се види, кой точно е одобрил конкретна заявка за гражданство?
Да, списъкът със заявките е разделен на две: чакащи и одобрени. На страницата с одобрените граждани може да се види името на одобрените заявки, датата и кой точно депутат ги е одобрил, от последните 10 дни.

Вижте още


Back.gifОбратно към статията за Гражданство