Accepting citizenship/Magyar

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Miután kérvényezted az állampolgárságodat, meg kell várnod, míg az adott ország egyik kongresszusi tagja elfogadja kérelmedet.

Állampolgárság elfogadása

View requests.png
Az ország Társadalom/Society oldalán a Polgárok/Citizens szekcióban van egy "Állampolgársági kérelmek" sor. Ennek jobb oldalán van egy Kérelmek megtekintése/View requests gomb. Erre kattintva egy oldalra jutsz, melynek tetején két fül látható: Függőben levő/Pending és Elfogadott/Approved. A kongresszusi tagok ezen fülek jobb oldalán látnak egy számot, mely azt jelzi, hány állampolgárságot hagyhatnak még jóvá (Citizen Passes).

Függőben levő/Pending

Ezen az oldalon olyan állampolgársági kérelmeket láthatsz, melyeket még nem hagytak jóvá, illetve már lejártak. A bal oldalon láthatod a Polgár/Citizen fejléc alatt láthatod a polgár avatarját és nevét. A Részletek/Details fejléc alatt láthatod az állampolgársági kérelem indoklását, az ország nevét, melynek pillanatnyilag állampolgára a kérelmező, a kérelmezett országba való érkezés dátumát, és azt, hogy mikor jár le a kérelem.

Accept citizenship.png
A kérelmek jobb oldalán a kongresszusi tagok számára egy Elfogad/Accept gomb látható, melynek megnyomásával elfogadhatják az adott kérelmet.

Vedd figyelembe, hogy a kongresszusi tagok a kérelmeket csak elfogadni tudják, kifejezetten elutasítani nem. Az állampolgárság tíz napig marad függő állapotban, mely idő alatt a jelentkezők nem hagyhatják el az országot (akárcsak a kongresszusi tagok és az elnökök). Természetesen az állampolgárságot kérelmező visszavonhatja (Cancel) függőben levő kérelmét, ha úgy tartja kedve.

Elfogadott/Approved

Ezen az oldalon láthatod a kongresszusi tagok valamelyike által elfogadott állampolgársági kérelmeket. A Polgár/Citizen fejléc alatt láthatod a polgár avatarját és nevét. Az Elfogadás dátuma/Approved on fejléc alatt látható az adott kérelem elfogadásának dátuma. Az állampolgársági kérelmet elfogadó kongresszusi tag az Elfogadó/Approved by fejléc alatt látható.

Korlátozások

Citizenshipasses.png
A politikai hatalomátvétel (PTO) megelőzése érdekében egy kongresszusi ciklus alatt elfogadható állampolgársági kérelmek száma az ország népességének legfeljebb 10%-a lehet. Az egy kongresszusi tag által elfogadható állampolgársági kérelmek száma ezen 10% leosztva a kongresszusi tagok számával. Például egy 10.000 lakosú országban, ahol 40 kongresszusi tag van, ez azt jelentené, hogy egy kongresszusi tag legfeljebb 0.1 * 10 000 / 40 = 25 állampolgársági kérelmet fogadhat el. Az országban születő polgárok automatikusan megkapják az állampolgárságot, és nincsenek hatással a kongresszus által elfogadható jelentkezések számára.

GYIK

Szükséges, hogy MINDEGYIK kongresszusi tag elfogadjon egy állampolgársági kérelmet, valamiféle állampolgárságra szabott törvényszavazás-szerűséggel? Nem fogja ez túlterhelni a Kongresszust?
Nem, az állampolgárságot egyetlen kongresszusi tag adja személyesen. Nem törvényszavazás van, hanem egy lista, melyről a kongresszusi tagok választhatnak, kinek adják meg az állampolgárságot - ilyen esetben egyszerűen elfogadják a kérelmet.

Egy ország népességének 10%-a lehet a kérelmekre adott állampolgárságok száma, ez elég sok. Ha az ellenség csak egy kongresszusi tagot is bejuttat, több száz állampolgárságok kioszthat, így megalapozva egy PTO-t, nem?
Ez valójában nem igaz: minden egyes kongresszusi tag csak korlátozott számú állampolgárságot oszthat ki a lehetséges keretből (keret = az ország lakosságának 10%-a). Például egy 10.000 lakosú országban, ahol 40 kongresszusi tag van, egy “beférkőzött” kém legfeljebb 25 embernek adhatna állampolgárságot. Egyik kongresszusi tag sem adhat egy hónapos mandátuma alatt 26 állampolgárságot, függetlenül attól, hogy a kezdeti 1000 fős állampolgársági keretből mennyi áll még rendelkezésre.

Az állampolgársági modulban lehetséges lesz követni, melyik kongresszusi tag fogadott el egy adott állampolgársági kérelmet?
Igen, az állampolgársági kérelmek listája két részre van osztva: függőben levő kérelmek és elfogadott kérelmek. Az elfogadott kérelmekben látszik az összes polgár, aki az utóbbi 10 napban kapott állampolgárságot, valamint a kongresszusi tag neve, aki megnyomta az “Igen”/“Yes” gombot.

Még több GYIK: http://www.erepublik.com/en/article/citizenship-faq-and-launch-date-869480/1/20

Lásd továbbáBack.gif Vissza a Citizenship