Accepting citizenship/Slovenščina

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Ko zaprosite za državljanstvo določene države, morate počakati, da eden izmed članov parlamenta v tisti državi sprejme vaš zahtevek.

Pridobivanje državljanstva

Na strani državne družbe (Country Society Page) je v razdelku "državljani" (citizens) vrstica "zahteve po državljanstvu" (citizenship requests).

Na tej povezavi so prikazani podatki, ki se navezujejo na državljanstva v izbrani državi. Stran ima dva zavihka: "V teku" (pending) in "Sprejeto" (approved).

V prvem zavihku (V teku) so zahtevki za državljanstva, ki še niso bili sprejeti. Na levi so profili z imeni posameznih igralcev. Na desni strani tabele je opisan razlog, zakaj oseba želi pridobiti določeno državljastvo. Zraven je ime trenutne države in datum, kadar zahteva po državljanstvu poteče.

V drugem zavihku (Sprejeto) so zahtevki za državljanstva, ki so že bili sprejeti. Na levi so profili z imeni posameznih igralcev. Na desni strani je viden datum, kdaj je določen igralec dobil državljanstvo, za katerega je pred tem zaprosil, in oseba (član parlamenta), ki mu je to državljastvo odobrila.

Omejevanje

S ciljem, da bi se preprečili politični prevzemi držav, se lahko državljanstvo podeli samo določenemu številu ljudi, ki predstavlja 10% državnih volilnih upravičencev v mesečnem mandatu (opomba: Volilno pravico dobi vsak, katerega stopnja je 14 ali več). En član parlamenta lahko potrdi samo določeno število zahtevkov po državljanstvu (= "število 10% volilnih upravičencev" / "število članov v parlamentu"). Primer: Za državo, ki ima 10.000 državljanov in 40 članov v parlamentu, to pomeni, da lahko posamezni član parlamenta sprejme največ 0.1 * 10 000 / 40 = 25 zahtevkov.

Državljani, ki so rojeni v določeni državi, ob rojstvu avtomatično prejmejo državljastvo te države. Njihovo število ne vpliva na število zahtevkov, ki jih parlament lahko sprejme.

Dodatne informacije

http://www.erepublik.com/en/article/citizenship-faq-and-launch-date-869480/1/20