Accepting citizenship/Svenska

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Efter att du har ansökt om medborgarskap måste du vänta på att en kongressledamot i det landet godkänner din ansökan.

Acceptera Medborgarskap

View requests.png
På landets Society sida i sektionen Citizens finns raden "Citizenship requests". På dess högra sida finns knappen View requests. Genom att klicka på den kommer den ta dig till en sida med två tabbar: "Pending", dvs inväntar beslut och "Approved", dvs. godkända. På den högra sidan av dessa tabbar kan kongressledamöter se en siffra som indikerar hur många medborgarskap de har kvar att dela ut.

Avvaktande svar

På den här sidan ser du ansökningar som medborgarskap som inte ännu har blivit godkända eller löpt sin fulla behandlingstid. På den vänstra sidan ser du medborgares profilbilder och namn under rubriken Citizen. Under rubriken Details ser du en beskrivning till varför personen söker medborgarskap, vilket land de för nuvarande är medborgare i, datumet då de anlände till landet de ansöker i och när behandlingstiden för deras ansökan går ut.

Accept citizenship.png
På den högra sidan av ansökningarna har kongressledamöter knappen Accept som godkänner den valda ansökan.

Observera att endast en kongressledamot kan acceptera ansökningar om medborgarskap. En ansökan löper under tio dagar, och under den tiden är den sökande bunden till landet som kongressledamöter och Presidenter. De kan inte flytta sig ur landet. Den ansökande kan dock avbryta sin ansökan om de så önskar.

Godkända

På den här sidan ser du ansökningar som har blivit godkända av en kongressledamot. Under överskriften Citizen ser du den ansökandes namn och profilbild. Under överskriften Approved on står datumet då den valda ansökan blev godkänd. Vilken kongressledamot som accepterade ansökan står under överskriften Approved by.

Begränsningar

Citizenshipasses.png
För att förebygga politiska övertaganden kan endast 10% av ens lands röstande befolkning (alla medborgare med en level 14 eller högre) under ett kongressmandat. En kongressledamot kan bara acceptera ett specifikt antal medborgarskapsansökningar, som är den ovan nämnda 10% delat på antalet kongressledamöter. För ett land med 10 000 medborgare och 40 kongressledamöter innebär detta att en kongressledamot kan acceptera 0.1 * 10 000 / 40 = 25 medborgarskap. Medborgare som föds i landet blir automatiskt medborgare och påverkar inte det maximala antalet godkända ansökningar som kongressen kan göra.

FAQ

Måste samtliga kongressledamöter godkänna ett medborgarskap, likande en omröstning? Kommer det att belasta kongressen?
Nej, medborgarskap behandlas på eget bevåg och manuellt av en kongressledamot. Det är inte ett lagförslag, bara en lista som kongressledamöter kan välja vem de vill ge medborgarskap till genom att acceptera hans/hennes ansökan.

Maximalt 10% av ett lands befolkning betyder att en enskild kongressledamot kan godkänna hundratals ansökningar, eller?
Det här stämmer inte, eftersom varje kongressledamot bara kan acceptera ett bestämt antal ansökningar av det totala antalet (totalt antal= 10 % av landets befolkning). I ett land med 10.000 medborgare och 40 kongressledamöter kan en "infiltratör" endast godkänna maximalt 25 ansökningar. Ingen kongressledamot kan godkänna 26 under en månads mandat oavsett hur många medborgarskap som är kvar av de 1000 maximala ansökningar.

Är det möjligt att se vilken kongressledamot som godkänt vilket medborgarskap?
Ja, ansökningslistan är delad i två avdelningar: pågående ansökningar och godkända ansökningar. Accepterade ansökningar listar alla medborgare som fått medborgarskap de senaste 10 dagarna samt vilken kongressledamot som tryckte på “Yes”-knappen.

Fler FAQs - http://www.erepublik.com/en/article/citizenship-faq-and-launch-date-869480/1/20

Se även


Back.gif Back to Citizenship page