Авионске битке

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
한글Icon-South Korea.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png


Војни појмови

Војник · Тренинг · Борба · Герилска борба · Бојно поље · Војни чин · Формуле за дејство и штету

Авионске битке су део регуларне кампање и одигравају се после 3 узастопне класичне тенковске рунде. Уведене су од 3165. дана.

У кратким цртама

 • Борци током авионских битака нису подељени у 4 дивизије, него су сви у истом скупу и њихова штета се сабира у један кош, слично зиду из В1.
 • У класичној тенковској битки, све 4 дивизије могу да освоје максималних 11 кампањских бодова, док једна авио-битка носи 22 поена. Као и пре, за победу у кампањи потребно је 94 бода.
 • Споразум о међусобној заштити (МПП) важи и током авионских битки.
 • Сваки играч може да се бори у обе врсте битака без ограничења.
 • За сада, у ваздушним биткама неће бити ЕПИКА.

Ратовање у улози пилота

Ваздушно бојно поље
 • Досад стечена снага неће имати утицаја на штету у авионским биткама, већ ће у будућности за побољшање учинка бити уведена посебна вештина. Да би се спречио настанак превеликог јаза између старијих и младих играча у кратком временском року, максимални дневни напредак на пољу те вештине биће далеко мањи него што је то случај са снагом (која се може повећати за 90 дневно). За побољшање авијатичарске вештине биће имплементирани објекти слични тренинг центрима али, понављамо, они неће доносити тако велики дневни прогрес.
 • Пуцајући из авиона, сви играчи ће добијати искуствене поене, чак и они који имају активан пешадијски пакет.
 • Током авио-битака неће бити дозвољена употреба појачивача штете, али ће зато на изазвану штету утицај имати бонуси које грађани добијају статусом елитног грађанина и преко изгласаног природног непријатеља.
 • У ваздушној битки је могућа употреба поспешитеља (акцелератора) штете.
 • Додатан бонус на поене за војни чин, који се добија куповином пакета ратних залиха неће бити блокиран.
 • Пилоти ће моћи да користе искључиво оружје произведено у авионској индустрији. Базуке, класичне ракете, крстареће ракете и бомбе, као и сва друга супер оружја су онеспособљена. Такође је могућа борба без оружја, а формула за нанету штету истоветна је оној у регуларним, тенковским биткама.

Пешадијски пакет

 • Током авионских битака блокада искуствених поена коју добијате уз пешадијски пакет биће поништена.
 • За oне грађане који су навикли да доминирају у својим дивизијама, а који би да се окушају у ваздушним биткама или да пробају погодности као што је бонус штете који имају елитни грађани или бесплатан тренинг, креиран је Својеглави пакет. Захваљујући њему, могуће је мењати дивизију без икаквих услова, попут рушења циљева или неопходне потрошње енергије.
 • За Својеглави пакет остаје правило из скорашњег рата за ресурсе, правило о максималном ударцу: максимална снага у дивизији која није природно ваша биће биће једнака најјачем учеснику у рунди коме је дивизија у коју сте ушли природна, да не кажемо матерња. Грађани који купе Својеглави пакет моћи ће да купе и Пешадијски пакет у исто време.

Одликовање

Icon achievement Sky Hero on.gif
 • Грађани који нанесу највећу штету током авионске битке за обе стране учеснице добиће медаљу небеског јунака (пандан медаљу Хероја битке), а као награду ће добити 30 златника.

Декорације

 • За све оне који буду међу првих десет у својим матичним земљама или у свету на пољу достигнућа, спремљене су посебне декорације. Сваки први грађанин (на глобалном или нивоу земље) који досегне одређени чин добиће златну декорацију, а следећих 9 добиће сребрну. Декорације ће се додељивати само за први чин одређеног имена. На пример, декорацију на профилу ће добити први Командир ескадриле - Мајор али не и први Командир ескадриле - Мајор**.

Further reading

Види још


Рат

Упутство за војникеРатОбјава ратаПриродни непријатељВаздушни нападБојно пољеАвионске биткеБорбене дивизијеОслободилачки ратМотивацијаИмперијаОдбрамени штитРатовиСписак ратова