Airstrike/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


edit

Exclamation.png Важно

Можноста за да придонесе за барањата на воздушниот напад истече на ден 1734, но сепак воздушен напад може сеуште предложи доколку барања се исполнети.


Airstrike week.jpg


Воздушен напад може да биде започнат со предложување на Закон за Воздушен напад од страна на Претседателот, откако условите за законот се исполнети и поголемиот дел од конгресот го има гласано за законот да помине.

Само државите кои немаат граница со вашата може да бидат избрани како цели за вашиот Воздушен напад.

Воздушниот напад има 2 барања:

 1. Одредена количина на енергија (обезбедено од Храна)
 2. Одредена количина на валута
Airstrike contribute.jpg

Количината на секое барање за воздушен напад може да варира од држава до држава во зависност од богатството на земјата.

За да видите колку и треба на секоја држава можете да видите од (Воената страна (Пример за Република Македонија))

Законите за Воздушен напад можат да бидат предложени само на секои 14 дена, но само прифатени закони се земаат во предвид.

Секој граѓанин над 25ти левел може да придонесе на барањата за воздушен напад.

Формула за Енергија

Енергиски единици кои се потребни = (Населението на државата + Населението на сите држави со кои има МПП (Алијанса) ) * 50
Донирањето на 1 Q1 парче храна ке даде 2 енергетски единици, Q2 ќе даде 4 Енергетски единици и така натаму.

Формула за валута

Валута потребно = (1.000.000 Валута + 100.000 Валута за секој регион што е под контрола кој не е оргинален ) * ( 1 + (25 * Бројот на ресурси за храна кои се под контрола/100 ))

Напаѓање

 • Кога законот за воздушен напад ќе биде одобрен од конгресот,ќе започне нова војна.
 • Иницијаторот на војната ја има иницијативата во рок од 24 часа.
 • Ако иницијаторот на војната не започне битка во првите 24 часа од војната, ќе почне автоматски битка во некој од регионите што можат да се нападнат.

Воена механика

 • Ако државата иницијатор ја победи првата кампања, остатокот од војната ќе биде со нормални правила за војна.
 • Ако земјата иницијатор ја загуби првата кампања, војната ќе заврши.

Земји кои имаат искористено воздушен напад

Забелешки

 • Држава без региони неможе да искористи воздушен напад.
 • Ако некој регион бил освоен од воздушниот напад, тогаш бонусот нема да важи заради правилото за Транспортни патишта
 • За разлика од Природен непријател, Не треба да почекате 7 дена за да предложете Мировен договор, може да го предложите било кога.
 • Потребните предмети (Енергија и Валута) сеуште можат да се донираат откако барањата се исполнети, на тој начин може да се собира енергија и валута за многу други воздушни напади.
 • Додека земјата која била вклучена во воздушен напад ги изгуби сите нивни региони, нападот ќе бидат прекинат и ресурсите изгубени.