Shqipëria

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
Albania
Flag of Shqipëria   Shqipëria Coat of Arms
General
General rank 27
Himni Himni i Flamurit
Motoja Ti, Shqipëri, më jep nder, më jep emrin Shqiptar
Rajoni kryesor Visayas
Gjeografia
Gjuha Shqip
Anglisht
Popullsia 803
Politika
Presidenti jonkastrioti
Ekonomia
Valuta Flag-Albania.jpg Leku shqiptar (ALL)
Ushtria
Rajone 2
Komunikacioni
IRC irc://irc.rizon.net/eShqiperia

Map of eRepublik

Shqipëria është shtetBallkan, Evropë.

Shqipëria kufizohet me Icon-Greece.png Greqinë në jug dhe jug-lindje, Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png Republikën e Maqedonisë (IRJM) në lindje, Icon-Serbia.png Serbinë në verilindje, Icon-Montenegro.png Malin e Zi ne veri-përëndim dhe Icon-Italy.png Italinë në përëndim, nëpërmjet Detit Adriatik. Shqipëria është futur në eRepublik në ditën 1452 të Botës së Re..

Historia

Gjeografia

Shtetet fqinje
Armiq Neutral Aleat
Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png Republika e Maqedonis (IRJEM)
Icon-Serbia.png Sërbia
Icon-Montenegro.png Mali i Zi
asnjë
Icon-Greece.png Greqia
Icon-Italy.png Italia

Regjionet e Shqipëris

Shqipëria ka 3 regjione origjinale edhe ato janë:

Shoqëria

Gjuhët

Gjuha zyrtare e Shqipëris është shqipja (gjuha shqipe). Në bazë të faktit se anglishtja është gjuha zyrtare e lojës, atëher edhe ajo vlen si gjuhë zyrtare ne Shqipëri.

Politika

Qeveria aktuale

Pozicioni Emri
Presidenti Romy.TR
Kryeministri Tuzgun
Ministri i Mbrojtjes AL Commando
Ministri i Punëve të Jashtme jonkastrioti
Ministri i Edukimit Kravenn
Guvernaori i Bankës Raronoa Zoro

Partit Politike

Rank Partia Shkurtesa Logoja Kryetari i Partisë Drejtimi Politik Ideologjia Vende në Kongres Nr. i Antarëve
1. Shqiperia Etnike SE
Party-Shqiperia Etnike.jpg
Zgjlm Center Libertarian 50
2. ALEANCA KUQ E ZI
Default party logo.gif
a le si ander Center Anarchist 33
3. LEVIZJA VETVENDOSJE LV
Default party logo.gif
LiMiErdogan Far-left Libertarian 30
4. Lidhja e Arbrit LeA
Party-Lidhja e Arbrit.jpg
ujku77 Djathtas Liberal 27
5. ILLYRIANS Party
Party-Illyrians Party.jpg
njesia Teli Center Libertarian 26

Kongresi i Shqipëris

File:Parlamenti.jpg
Ndërtesa e Kongresit

Shqipëria në këtë muaj nuk ka kongres

Kongresi shqipëtar i bazuar ne partitë në të cilët gjenden kongresmenët:

31%

15%

21%

21%

10%


Presidenti

Presidenti akutal i Shqipëris është jonkastrioti.

Icon achievement Super Soldier on.gif Ushtria

Shqipëria është antare e plotë e aleancës Banana.

Organizimi Ushtarak

Forcat e armatosura shqipëtare janë bashkimi i disa njësive ushtarake të cilat luftojn për Shqipëri, EDEN dhe aleatët e saj. Këto njësi ushtarake janë krijuar nga qeveria shqipëtare. Ato janë të ndara sipas divizioneve ushtarake.

Forcat e armatosura shqipëtare

Në kuadrin e forcacve të armatosura shqipëtare bëjn pjes këto njësi, të cialt janë të bazuara nga divizonet:

 • Akademia Ushtarake Kombetare
 • Forcat Tëkësore
 • Forcat Ajrore
 • Ushtria Civile dhe Guerile

Njësit e tjera ushtarake

Në grupin e njësive të tjera ushtarake bëjn pjes këto njësi:

 • Eagle Army
 • Akademia Ushtarake Skenderbej
 • Special Staff of Albania
 • eAlbania
 • Albanian Avengers
 • Gjon's One Man Army
 • Luanet
 • Albanian Mujahideens
 • P I R A T E S

Icon peace.png Konfliktet e shkuar

Luftrat aktale

Icon-Serbia.png Serbinë Icon-India.png India Shqipëria tani është në luftë me:

 • Republikën e Maqedonis (IRJEM)

Paktet e perbashkët për mbrojtje

Shqipëria ka PPM me shtetet në vijim:

Ekonomia

Monedha e Shqipëris është Leku Shqipëtar Flag-Albania.jpg

Embargot tregtare

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 1% 1% 1%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 1% 1% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 1%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 1% 1% 1%
Icon - House Q3.png House 1% 1% 1%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1% 1% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1% 1% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 1% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 1% 1% -

Resurset Natyrale

Shqipëria të ketë vetëm 3 burime nga rajonet e tyre origjinale, peshk, grurë dhe naftë.


     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Visayas
Icon - Deer.png Deer Not available
Icon - Fish.png Fish Luzon
Icon - Cattle.png Cattle Not available
Icon - Fruits.png Fruits Not available
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter Not available
Icon - Oil.png Oil Not available
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Linqe te tjera