andycro

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
ERepublik wiki.png Everything about Andycro Flag-Croatia.jpg

Citizen info · User info · User talk · Big plans/Schedule · Projects · Sandbox · My internal reminders · Archive · AndyCro-Botandycro

55 Message  · Wiki

Citizen163272 v2.png
Society
Nationality Flag-Croatia.jpg eRepublikan
National rank 366
Date of birth 22.03.2008.
Residence Northwest Croatia, Croatia
Sex M
Party Hrvatski Liberalni Demokrati
Politics
Military
Military Unit Wiki Riders
Squadron 1.
Position Commander
Rank Icon rank God of War***.png God of War***
Aircraft rank Squadron leader 1.png Squadron Leader*

Andycro е горд хрватски граѓанин. Тој е толку горд што се борел само за една држава а тоа е неговата држава, Хрватска.

Историја

Andycro е роден во Велика Британија во април 2008. До пуштањето на V1 (верзија 1) Andycro само работеше, тренираше и ја чекаше Хрватска. Тој работеше во две различни држави - Велика Британија е Јужноафриканска Републикa. Кога конечно беше создадена Хрватска во декември 2008, тој стана еден од првите хрватски државјанин. Во јануари 2009 тој ја отвори организацијата andycroORG и со преку неа отвори компанија за железо во Шпанија и ја имаше својата прва борба на 30-ти март 2009 година за Хрватска во Хрватско-српската војна.

Политика

Од декември 2009 до март 2009 тој беше член на партијата Hrvatska Ujedinjena Stranka (Хрватска Обединета Партија). Во март 2009 тој премина во Hrvatski Liberalni Demokrati (Хрватски Либерални Демократи) и почна да ја реорганизира партијата.

Тој беше неколку пати конгресмен во Хрватска (преку HUS и HLD), партиски претседател на HLD и претседател на Хрватска како член на HLD.

Достигнувања

Icon achievement Freedom Fighter on.gif
Freedom Fighter (x86)
Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x66)
Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x7)
Icon achievement Country President on.gif
Country President (x1)
Icon achievement Media Mogul on.gif
Media Mogul (x1)
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x963)
Icon achievement Sky Hero on.gif
Sky Hero (x14)
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x8)
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x349)
Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x19)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x16)
Icon achievement Party President on.gif
Party President* (x51)