Applying for citizenship/Magyar

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Hogy hivatalosan egy ország állampolgárává, először be kell nyújtanod egy állampolgársági kérelmet.

Állampolgársági kérelem

Két módon nyújthatod be állampolgársági kérelmedet.

A profiloldalon keresztül

A profiloldaladon, a shoutbox alatt láthatod pillanatnyi tartózkodási helyedet és állampolgárságodad. Ha olyan országban élsz, melynek nem vagy állampolgára, állampolgárságod alatt látható egy Változtat/Change gomb.

Change citizenship.png

A Változtat/Change gombra kattintva a megjelenő oldalon a következő üzenet látható: Ez az üzenet a Kongresszus minden tagjánál meg fog jelenni, akik elfogadhatják vagy elutasíthatják kérelmedet./This message will be displayed to the members of Congress who will be able to accept or deny your citizenship request.

Az üzenet alatt egy szövegdoboz van, melyben kifejtheted, miért szeretnél az adott ország állampolgára lenni. Az üzenet legfeljebb 500 karakterből állhat.

Miután egy országba költöztél

Amikor megérkezel egy országba, és megjelenik a "Sikeresen elköltöztél (ország) (régió) régiójába."/"You have successfully moved to (region),(country)." üzenet, lehetőséged van az adott ország állampolgárságának kérelmezésére. Az Állampolgárság kérelmezése/Apply for citizenship gombra kattintva a fentebb említett oldalra jutsz.

GYIK

Szükséges, hogy MINDEGYIK kongresszusi tag elfogadjon egy állampolgársági kérelmet, valamiféle állampolgárságra szabott törvényszavazás-szerűséggel? Nem fogja ez túlterhelni a Kongresszust?
Nem, az állampolgárságot egyetlen kongresszusi tag adja személyesen. Nem törvényszavazás van, hanem egy lista, melyről a kongresszusi tagok választhatnak, kinek adják meg az állampolgárságot - ilyen esetben egyszerűen elfogadják a kérelmet.

Egy ország népességének 10%-a lehet a kérelmekre adott állampolgárságok száma, ez elég sok. Ha az ellenség csak egy kongresszusi tagot is bejuttat, több száz állampolgárságok kioszthat, így megalapozva egy PTO-t, nem?
Ez valójában nem igaz: minden egyes kongresszusi tag csak korlátozott számú állampolgárságot oszthat ki a lehetséges keretből (keret = az ország lakosságának 10%-a). Például egy 10.000 lakosú országban, ahol 40 kongresszusi tag van, egy “beférkőzött” kém legfeljebb 25 embernek adhatna állampolgárságot. Egyik kongresszusi tag sem adhat egy hónapos mandátuma alatt 26 állampolgárságot, függetlenül attól, hogy a kezdeti 1000 fős állampolgársági keretből mennyi áll még rendelkezésre.

Az állampolgársági modulban lehetséges lesz követni, melyik kongresszusi tag fogadott el egy adott állampolgársági kérelmet?
Igen, az állampolgársági kérelmek listája két részre van osztva: függőben levő kérelmek és elfogadott kérelmek. Az elfogadott kérelmekben látszik az összes polgár, aki az utóbbi 10 napban kapott állampolgárságot, valamint a kongresszusi tag neve, aki megnyomta az “Igen”/“Yes” gombot.

Van valamiféle “szándéklevél”, melyet a polgároknak ki kell tölteniük, amikor állampolgárságot kérnek?
Igen, minden polgár köteles egy üzenetben kifejteni, miért akar állampolgárságot. Ezt az üzenetet minden kongresszusi tag láthatja, ha megnézi az adott kérelmet. Ezúton meggyőzheted a kongresszusi tagokat állampolgársági kérelmed elfogadásáról.

Még több GYIK: http://www.erepublik.com/en/article/citizenship-faq-and-launch-date-869480/1/20

Lásd továbbá


Back.gif Vissza a Citizenship