Чланак

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Медији

Новине Писање чланка Чланак Уредник новина ПретплатеЧланак (Article) је доступан за читање када кликнете на наслов у секцији најважнијих вести.

Заглавље чланка

Komentar3.png

На врху странице, читаоци и власници могу видети:

 • Претлата на новине - Кликните на линк Претплати се да би сте се претплатили на те новине. Уколико сте већ претплаћени, на том месту ће писати "Укини претплату". Број са леве стране показује број претплатника тих новина.
 • Наслов - наслов чланка
 • Информације о чланку - Број коментара, време протекло од објављивања и категорија у којој је чланак објављен.
 • Број гласова - Кликните на дугме (Глас) да би сте гласали за чланак. Сваки грађанин има право само једном дати глас неком чланку, без опције да повуче свој глас.

За власника

Izmeni obrisi.png

Власник новина ће имати неколико додатних могућности. Са леве стране испод броја гласова, власник ће имати следеће дугмиће:

 • Измени - Клик на ово дугме ће отворити измени екран, и омогућити власнику да измени чланак.
 • Обриши - Клик на ово дугме ће отворити прозор где се тражи потврда Јеси ли сигуран да желиш да обришеш овај чланак?, и кликом на "OK" се брише чланак.

Крај чланка

Komentar2.png

После заглавља, читаоци ће видети главни део чланка и његову садржину. После тога долази крај чланка у коме се види следеће:

 • Share - Кликом на овај линк можете поделити овај чланак са пријатељима путем електронске поште, друштвених мрежа или других сајтова.
 • Пријави чланак - Кликом на овај линк имате могућност да пријавите администрацији чланак уколико крши правила.
 • Навигацијски дугмићи - Кликом на стрелице имате прилику да прелистате претходне или наредне чланке (уколико је старији чланак) тих новина.

Коментари

Komentar1.png

Сваки чланак има опцију да читаоци оставе своје коментаре. Листа коментара показује аватар, корисничко име, време и поруку особе која коментарише. Особа која је оставила коментар, имаће и могућност да касније обрише свој коментар. Линк Пријави коментар можете искористити да пријавите непримерене коментаре. Кликом на овај линк, у сваком коментару ће се појавити линк пријави коментар. Коментар пријављујете кликом на линк у коментару који намеравате пријавити.

Komentar.png

На самом дну странице, читаоци могу оставити свој коментар на чланак. Не заборавите да прочитате (правила) пре коментарисања.

 • Нумерација страна - Коментари су смештени на странице и на свакој страници може стати 50 коментара. Најстарији коментар ће бити први на страници док ће најновији бити последњи.
 • Поље за коментар - У овом пољу Ви пишете коментар на чланак и након што сте написали одговарајући коментар кликните дугме "Постави коментар" преко којег објављујете свој коментар.
  • Максимални број знакова (карактера) које можете написати у једном коментару је подигнут на 2000, на дан 1856. Раније је та граница била постављена на 500 знакова.