Asgard/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
FrançaisIcon-France.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
СрпскиIcon-Serbia.png
Asgard
Flag of Asgard
Map of Asgard
Formation August 22, 2012
(Day 1737 of the New World)
Dissolution February 19, 2015
(Day 2648 of the New World)
Type Military
Secretary-General Icon-Norway.png Joshua Morriseau


Asgard е пронајдена на 22 Август, 2012 откако Плато го објави натпреварот The Battle of the Alliances!. Алијансата продолжи после натпреварот и е алијанса на земјите од Скандинавија Icon-Sweden.png Sweden и Icon-Finland.png Finland.

Формација

  • На 22 август, 2012, претседателите на Icon-Sweden.png Sweden и Icon-Finland.png Finland ја потпишаа повелбата на Asgard.[1]

Членство

Земји членки (црно сино)

Командна структура

  • Asgard е управуван од заеднички одбор од земја членка на владини преставници.

Повелба

Charter of Asgard