Austria

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
DeutschIcon-Germany.png
ItalianoIcon-Italy.png


Austria
Flag of Austria   Austria Coat of Arms
General
General rank 53
Himni Land der Berge
Motoja Rot-Weiß-Rot bis in den Tod
Rajoni kryesor Styria
Gjeografia
Gjuha Gjermanisht, Anglisht
Popullsia 166
Politika
Presidenti SpartacusSrbin
Nga partia United Austria
Ekonomia
Valuta Flag-Austria.jpg Austrian Schilling (ATS)
Paga minimale Flag-Austria.jpg 5.00 ATS
Paga mesatare Flag-Austria.jpg 149.08 ATS
Ushtria
Rajone 1

Map of eRepublik

Përditësuar nga 17 May 2017

Austria (gjermanisht: Österreich) është një vend pa dalje në det në Evropën Qendrore. Ajo kufizohet në lindje nga Hungarin, në perëndim nga Zvicra në jug, nga Sllovenia, dhe në veri nga ana e Polonisë dhe Çekosllovakisë. Vetëm gjashtë territoret origjinale mbahen aktualisht nga Austria, dhe kapitali është e vendosur në Vorarlberg. E vendosur në një nga ai shumicën e shkatërruara nga lufta rajonet e Evropës, Austria është në përputhje me ONE, dhe ndjek Doktrina e fqinjësisë së mirë.

Një vend të larmishme, Austria është shtëpi për njerëzit me pikëpamje të ndryshme, dhe prejardhje të ndryshme. Përveç një shumicë e vërtetë të jetës austriakëve, vendi luan të presë për qytetarët nga e gjithë bota, të cilët janë përfshirë në një komunitet gjithëpërfshirës dhe i hapur. Nuk janë aktualisht gjashtë partitë në Austri, i madh me të qenit partia e presidentit OEBernd, Osterreich

Wiki Link blackbook.jpg Historia e Austris

Shih gjithashtu: Historia e Austrisë, Historia e Austrisë / Afati

Austria ishte njëri prej kombeve origjinale shtuar në eRepublik, dhe ka pasur një histori të gjatë dhe të mirënjohur. Historia e kohëve të fundit është shënuar nga një periudhë e rimëkëmbjes pas krizës dyfishtë e vjedhjes së thesarit nga presidenti Nikan, dhe pushtimit italian, në nëntor 2010. Pas një lufte të suksesshme rezistencës restauruar Austrinë në hartë në Vorarlberg, kombi ka punuar për të përballuar me zhvendosjen e besnikërisë dhe aleancat që ka ndodhur në të gjithë botën.

Pas një afat të shkurtuar nga Travis James, i cili arriti Nikan nëpërmjet fajësimit, PrinceOfAustria u bë President për dy mandate të njëpasnjëshme në dhjetor 2010 dhe janar 2011, duke ndihmuar për të rivendosur një ndjenjë të stabilitetit politik dhe duke lejuar çështje të reja të lindin. Çështjet Definimi i epokës përfshirë politikën tatimore në përgjigje të ndryshimeve të burimeve, marrëveshjet me qira hua disa rajone për fqinjët, kthimin e rajoneve të tjera, dhe tensionet e vazhdueshme me Çekosllovakisë. Këto çështje ka mbetur në vend, si JaFe mori detyrën në shkurt 2011.

Icon-social-mic-home.gif Shoqeria

FlagMap-Austria.png Gjuhet

Edhe pse Austria është një gjerman-folëse, për shkak të përbërjen e bashkësisë austriake, gjuha angleze është një gjuhë e folur shpesh për shkak të statusit të saj si një gjuhë e dytë e zakonshme për njerëzit nga e gjithë bota. Komunikatat për shtyp nga qeveria zakonisht janë lëshuar në dy gjuhë - të dyja në gjermanisht dhe anglisht. Ndërsa shtypi gjithashtu përmban artikuj nga qytetarët në këtë mënyrë, ajo është gjithashtu e zakonshme për artikujt që thjesht të jetë në një gjuhë apo tjetër.

Current event marker.jpg Komunikacioni

Gazeta zyrtare e qeverisë austriake është Bundespressedienst, ku shtyp janë lëshuar. Përveç mediave brenda lojës, komunikimin shumë në Austri zhvillohet në chat IRC ku është e mundur për të folur në kohë reale për të dy austriakëve dhe qytetarë të tjerë nga e gjithë eBotë.

Chat

Icon allcountries.gif Gjeografia

E vendosur në një rajon malor të Evropës, Austria ka një klimë alpine - me verë të nxehtë dhe dimër të ftohtë. Edhe pse fillimisht posedojnë 8 rajone, Austria tani kontrollon shtatë, me dy nga krahinat e tyre origjinale StyriaIcon-Slovakia.png dhe BurgenlandIcon-Slovakia.png aktualisht janë duke u zënë. Një nga provincat e saj është shtatë Southern Bohemia Icon-Czech Republic.png ,krahinë vetëm në vend i cili nuk është me origjinë austriake

Regjionet

Icon-Austria.png Regjionet e Austrise

Austria përbëhet nga 8 rajonet origjinale The original territory of Austria is composed of several regions: Burgenland (occupied by Icon-Poland.png), Carinthia (occupied by Icon-Republic of China (Taiwan).png), Lower Austria (occupied by Icon-Republic of China (Taiwan).png), Salzburg (occupied by Icon-Poland.png), Styria (occupied by Icon-Republic of China (Taiwan).png), Tyrol (occupied by Icon-Poland.png), Upper Austria (occupied by Icon-Republic of China (Taiwan).png), and Vorarlberg (occupied by Icon-Poland.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map


Austria-population.png Komuniteti

Austria ka një popullsi prej 792 njerëzve që aktualisht jetojnë në popull. Megjithatë, për shkak të disa rajone duke u zënë, dhe të tjerët që jetojnë jashtë vendit për të luftuar, shumë me shtetësi austriake aktualisht jetojnë jashtë Austrisë. Nuk janë 648 njerëz të cilët aktualisht mbajnë shtetësinë austriake.Përbërja e popullsisë së Austrisë përbëhet nga një shumicë që janë austriakët jetës reale, dhe të tjerët nga kombe të huaj të cilët luajnë lojë në Austri.

Pavarësisht nga prejardhje të ndryshme të qytetarëve individualë, një komunitet koheziv është formuar. Së bashku me takime të jetës reale, njerëzit shpesh komunikojnë përmes IRC chat.Kushtetuta austriak përfshin komunitetin - përmes referendumet publike - në një numër të mënyra të drejtpërdrejta, duke kërkuar votat për të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me aleancat dhe marrëveshjet e qirasë tokës.

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Ekonomia e Austrisë është përshtatur rëndë në drejtim të prodhimit të ushqimit - me shumë nga kompanitë e saj duke qenë në këtë fushë. Për shkak të shkallës të madh të kompanive të popullsisë, Austria përmban një nivel të lartë të punësimit - dhe me të vërtetë, kompanitë shpesh e gjejnë veten të paturit e mungesat punëtor. Ndërsa vlera e ulët e valutës bën eksportuese nga Austria e lehtë, mungesa e çdo burim përveç dre pengon kapacitetin e eksportit të ekonomisë.

Icon skill land.gif Burimet Natyrore në Austri

     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Not available
Icon - Deer.png Deer Not available
Icon - Fish.png Fish Not available
Icon - Cattle.png Cattle Not available
Icon - Fruits.png Fruits Not available
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter Not available
Icon - Oil.png Oil Not available
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 1 % 20 % 1 %
Icon - Weapon Q2.png Weapon 1 % 1 % 1 %
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 1 % 1 % 1 %
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 1 % 15 % 10 %
Icon - House Q3.png House 1 % 20 % 1 %
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1 % 99 % -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1 % 50 % -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 1 % 1 % -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 1 % 1 % -

Embargot tregtare te Shtetit

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon-politics-mic-home.gif Politikat

Shiko edhe kete: Kushtetuta e Austrisë, Qeverite e Austrise

Mjedisi politik e Austrisë është ai që përfshin pikëpamjet nga i gjithë spektri politik. Ndërsa në pikëpamje të larmishme, nuk ka bashkëpunim shumë ndërmjet të gjitha palëve kundër përpjekjeve të dëmshme për blerje politike. Në vend të kësaj, ata punojnë në favor të anëtarëve legjitime të komunitetit që mbajnë poste qeveritare. Pjesëmarrja qytetare është shumë i çmuar, dhe qeveritë shpesh kanë arritur jashtë për anëtarët më të reja të komunitetit për të ndihmuar në pozicionet dhe rolet.

Icon position party president.gif Partite Politike

Logo Emri i Partise Shkurtesa Qëndrimin politik Presidenti i Partis Antar Ulse %
Party-United Austria.jpg United Austria UA Center, Totalitarian sinisa91 21 0 0%
Party-Osterreich Independence Party.jpg Osterreich Independence Party ÖIP Center, Libertarian Schwrzwolf 14 0 0%
Party-Austrian Communist Party.jpg Austrian Communist Party ACM Far-left, Totalitarian Prince of Austria 13 0 0%
Party-Kronloyale Union.jpg Kronloyale Union KU Center-right, Authoritarian Penegrin 7 0 0%
Party-Austrian Socialist Movement.jpg Austrian Socialist Movement ASM Center-left, Libertarian capoqwer 6 0 0%

Update: May 17, 2017

Icon position country president.gif Presidentet

Shiko edhe kete: Lista e Presidenteve Austriak

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Bundesheer Österreichs është ushtria e Austrisë. Që nga tetori 2009, Austria ka pasur një politikë e mos-agresioni, që do të thotë Bundesheer ka qenë vetëm dislokuar për operacionet mbrojtëse brenda Austri, dhe në mbrojtjen e kombeve të tjera.Ushtria udhëhiqet nga Ministri i Mbrojtjes.

Përveç ushtrisë formale, Austria është pritëse për milicitë disa të pavarur, të cilët punojnë në bashkëpunim me Bundesheer. Ndër këto janë Szeklers, dhe Pinguins.

Icon-pact.gif Aleancat and MPP-t

Austria ndjek një politikë të jo-shtrirjes, eschewing anëtarësim në ndonjë superalliance. Megjithatë, ajo ka një marrëdhënie të ngushtë me disa nga fqinjët e saj, të tilla si Gjermania, Hungaria, Serbia dhe Sllovenia, të gjithë prej të cilëve kanë ndihmuar Austrinë në përpjekjet e saj për të qenë të pavarur. Austria ka 8 MPPs aktualisht.

Ky vend nuk ka asnjë aleanca në këtë moment.Icon-warinprogress.gif Lufterat

Lista e luftërave të dukshëm se Austria ka marrë pjesë në:

 • Austro-PEACE Rezistenca War (27 mars 2009 - 12 prill 2009)
 • Luftës së Parë Botërore III (13 korrik, 2009 - 6 tetor 2009)
 • Indonezi-Malajzi War (10 nëntor, 2009 - shkurt 2010)
 • Hungari-Austri War (18 nëntor, 2009 - 21 nëntor 2009)
 • Spanjë-Francë Luftës (3 dhjetor 2009 - qershor 2010)
 • Beteja e Kyushu (7 dhjetor, 2009 - 8 dhjetor 2009)
 • Së pari Kroaci-Austri War (11 shkurt, 2010 - 23 shkurt 2010)
 • Së dyti Kroaci-Austri War (13 mars 2010 - 3 prill 2010)
 • Së dyti Japoni-Korea e Jugut lufta (6 maj, 2010 - 27 maj 2010)
 • Polonia-Austria War (20 maj, 2010 - 31 maj 2010)
 • Itali-Austri War (24 gusht, 2010 - 23 nëntor 2011)
 • Slovakia Austria-War (Dhjetor 28, 2010 - Janar 2011)
 • Malajzia-Singapor War (20 janar, 2011 - 24 janar 2011)
 • Çekosllovakia-Austria War (20 prill 2011 - 22 prill 2011)