Belarus

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search

KUJDES! Jo të gjithë informacionin që është paraqitur më poshtë është e saktë dhe up-to-date. Aktualisht faqja është duke u përditësuar.

Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
PolskiIcon-Poland.png
РусскийIcon-Russia.png
Belarus
Flag of Belarus   Belarus Coat of Arms
Gjeografia
Gjuha Belarusian
Popullsia 351
Politika
Presidenti Pan Tadeuszh
Nga partia Party sweet peppers
Ekonomia
Valuta Flag-Belarus.jpg Belarusian Ruble (BYR)
Paga minimale Flag-Belarus.jpg 1.00 BYR
Paga mesatare Flag-Belarus.jpg 88.77 BYR
Ushtria
Rajone 5

Map of eRepublik

Përditësuar nga August 07, 2013 by Sabri Hakuli

Bjellorusia është një vend pa dalje në det në Evropën Lindore, kufizohet nga Russia në verilindje, Ukraine ne jug, Poland në perëndim, dhe Lithuania dje Latvia ne veriperendim.

Administratorët njoftoi në Ditën 1.039 e Botës së Re se Bjellorusia do të shtohet në eRepublik në muajin tetor [1], duke plotësuar zonën gri te fundit të mbetur në Evropën Lindore. Një fije tej forum zbuloi se lindja e Bjellorusisë ishte planifikuar të ndodhë në Ditën e 1.051 të Botës së Re.

Biografia

Shpallja çoi në një gëzim të madh në të gjithë komunitetin Rizon, duke rezultuar në krijimin e kanalit IRC zyrtare e Bjellorusisë - #Belarusi në Rizon. Qytetarët u mblodhën në atje u betua për të lëvizur "Shto eNiger!" Lëvizja për të Bjellorusisë dhe të bëjë atë në shtëpi e përkohshme e tyre.

Disa nga qytetarët e Bjellorusisë janë lëvizja Liria Niger cilët janë duke luftuar për lirinë e Nigerit nga pushtuesit e keqe Lesoto, Mali dhe Gabon. Si i vetmi vend afrikan sot Afrika e Jugut ka bërë automatikisht një objektiv i natyrshëm i komunitetit Belanigerian.

Grupi Bieloniger, i përbërë nga qytetarë nga vende të ndryshme RL, si Franca, Polonia, Gjermania, Spanja etj, ka ndërmend të largohet Bjellorusi neutral nga të gjitha ndikimet, si feniksi dhe EDEN.

Bellaruset ne Bellurusi

Nga fillimi i Bjellorusisë ka pasur disa dhjetëra lojtarëve bjellorus që dëshironin të marrin pjesë në vendin e jetuar. Ata të gjithë u mblodhën nëNezalezhnaya Belarus parti. Disi, disa lojtarë nga Rusia dhe Ukraina u bashkua me ata në atë parti.

Gjatë zgjedhjeve të para kryetarit të partisë më 15 tetor 2010, partia origjinal është PTOed nga grupi i Bielonigers dhe humbi. Bjellorus shoqëria mblodhi përsëri në partinë Nezalezhnaya Belarus '(me një apostrof në fund të emrit). Shkurtimisht një gazetë "Bjellorusia Tribune" [3] i është lëshuar të paraqesë zërin e bjellorus shoqërisë në Bjellorusi. Disa vullnetarë të organizuara në grupe të vogla për të punuar jashtë kurseve: në ekonomi, punëve të jashtme, mbështetje shoqëria dhe trupat ushtarake. Të them të vërtetën, kjo ishte një prototip qeveria (në vend pa Kongresit dhe Presidentit vend).

Grupi botoi pikëpamjen e tyre për zhvillimin e ekonomisë së Bjellorusisë dhe vazhdoi për të formuar elektoratin dhe opinionin publik për të mbështetur partisë Nezalezhnaya tyre Bjellorusinë '. Rezultati i zgjedhjeve të Kongresit më 25 tetor ishte një tmerrshme për Belorussians shumë për shkak të partisë së tyre mund të marrin vetëm 20% të ulëseve Kongresit (ndërkohë që partitë PTO mori 74% të Kongresit). Pra, prej atij momenti huajt sundojë vendin. Shoqëria qëndronte ende në pritje Zgjedhjet presidenciale për të gjetur nëse ata mund të mbajnë vendin e tyre për to apo jo.

Megjithatë situata ka ndryshuar pas zgjedhjeve të Kongresit nëntor, edhe pse grupi apto nuk patën sukses në rifiton kontrollin kjo ishte humbja e parë e madhe e Svabodnaya Bielarus.

Më vonë në zgjedhjet e para të lira presidenciale u zhvillua me xoni si një prej kandidatëve të mbështetur nga të gjitha fraksioneve të mëdha bjellorus. xoni ka fituar zgjedhjet, megjithatë, e ardhmja e vendit është ende e paqartë. Megjithatë, zgjedhjet e ardhshme tregoi se PTO grupi nuk është më e fuqishme dhe ata janë rrahur lehtë gjatë zgjedhjeve të Kongresit. Në këtë vend kohë vuante nga ndryshimet e fundit në modulin e ekonomisë, çfarë prekur gati çdo shtetas të Bjellorusisë. Dhe megjithëse Kongresi ishte e siguruar tashmë nga Belorussians, një betejë finale ishte të luftohet: nëse presidenti i ardhshëm do të jetë nga PTO grupi apo jo.

Fatmirësisht, zgjedhje presidenciale përfunduar me Avers II si nje fitues, dhe mbretërimi i PTO grupit ishte mbi. Megjithatë, qeveria e re ka treguar një qëndrim jotolerant ndaj Bjellorusi qytetarëve polakë dhe ka filluar një fushatë kundër çdo polish-folëse lojtarëve. Partia nacionaliste e Bjellorusisë së bashku me një Partisë Komuniste të Bjellorusisë qëndroi kundër diskriminimit të tillë një dhe pas disa botime në shtypin e një marrëveshje përfundimtare është bërë: shumica e anëtarëve të ish-grupit PTO u largua nga vendi, ata që dëshironin të qëndrojnë të kishte qenë inkorporuar në shoqeri.

Gjeografia

Icon-Belarus.png Regjonet e Bellurusis

The original territory of Belarus is composed of several regions: BrestskayaHomelskaya (occupied by Icon-Indonesia.png), Hrodzienskaya (occupied by Icon-Hungary.png), Mahilyowskaya (occupied by Icon-Poland.png), Minskaya (occupied by Icon-Chile.png), and Vitsebskaya (occupied by Icon-Chile.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map
Brestskaya Icon-capital.gif Icon-Belarus.png Icon - Limestone.png Limestone Region-Brestskaya.png


Icon-politics-mic-home.gif Politikat

Qeveria Aktuale

Perditesuar me 06 Mars 2013

Pozicioni Emri
Presidenti Eugene Just II
Ministria e Mbrojtjes JaneAir
Ministria e Puneve te Jashtme green4x
Ministria e Financave zMensk
Ministria e Demokracis & Edukimit krems0da
Ministria e Informacionit dhe Kultures Mitreiko Nikael_de_Largo

Icon position party president.gif Partite

Le Parti Refugies Nigeriens [1] eshte partia e pare e Bellorusis. Me vone Nezalezhnaya Belarus [2] Partia u krijua për të ndryshojnë spektrin politik të Bjellorusisë.
Bjellorusia ka tetë partitë politike, tabela e mëposhtme tregon TOP 5 prej tyre:

Logo Emri Presidenti Partise Orientacioni Antare
Party-Nacyjanalny Front.jpg Nacyjanalny Front ZmicerU Djathtas Ekstrem , Liberal 116
Party-Narodnaja Hramada.jpg Narodnaja Hramada Azerbaijan army Djathtas Ekstrem, Autorial 37
Party-Nezalezhnaya Belarus.jpg Nezalezhnaya Belarus Green4x Qendror 60
Party-Agrarian Party.jpg Agrarian Party Lebedzka Majtas Ekstrem , Liberal 38
Party-Sons of Anarchy BY.jpg Sons of Anarchy BY AlexeyWB Djathtas Ekstrem , Anarkist 32Icon - Congress.jpg Kongresi

Artikulli Kryesor: Congress of Belarus
Shkurt 2013
Party Votes  % te votave Seats  % te vendeve
Nacyjanalny Front --- --- 14 34.9%
Agrarian Party --- --- 8 20%
Nezalezhnaya Belarus --- --- 8 19.2%
Beer Lovers Party --- --- 6 18.3%
Narodnaja Hramada --- --- 3 7.6%

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 4% 1%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 4% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png Houses 0% 4% 1%
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 10% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 4% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 4% -
  • Last update: 12 April 2016

Embargod Tregtare

Bellorusia nuk ka embargod tregtare.

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Bjellorusia ka ushtrinë e saj Armed Forces of Belarus. Forcat e armatosura të Bjellorusisë është e ndërtuar nga tri njësi:Belarusian Armed Forces, Dogs of War dhe Bielaruski Legion.

Bjellorusia ka Paktet ndërsjella mbrojtjes me kombet e mëposhtme (s):

Icon-pact.gif MPPs

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.


Fight-war.gif Lufterat Aktive

Nuk ka Luftera