Beta:Notes on Guerrilla Resistance in eRepublik/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png
Beta.jpg

This page has been saved as memories from the Beta version.

This material was written by a citizen and taken from their article, forum post, blog post or something similar.
Following material could contain opinions and biases of the author.

The information here is not the current latest information! Do not use this page to gain information!


Note privind gherila de rezistență în eRepublik a fost un manual care a fost emis pentru diferite grupuri de rezistență și independență din diferite țări. Acesta detaliază diverse strategii pentru a ajuta astfel de grupuri să obțină independența defacto și să le pregătească pentru modulul de război al Rezistenței. Conținutul său se bazează pe lecțiile luate din Note ale armatei republicane irlandeze privind războiul de gherilă și din Cartea Verde a IRA.

Cuprins

Strategie

Strategia generală a textului poate fi rezumată în acest citat:

Strategia Guerrilla încearcă să facă trei lucruri pentru a-și atinge obiectivul:
1. Stoarceți timpul, resursele și forța de muncă a inamicului.
2. Conduce rezistența poporului la ocuparea inamicului.

3. Distrugeți administrația inamicului.

Manualul explică apoi cum se realizează fiecare dintre cele trei concepte, într-un limbaj foarte ideologic. Punctul general al acestei secțiuni a textului este un ideal vag despre ceea ce rezistența ar trebui să spere să realizeze pentru a obține independență, ușor de adaptat la situația lor unică.


Tactici

Secțiunea de tactici a manualului este foarte specifică, detaliind tehnici politice, economice, media și militare specifice.

Tehnici politice / economice interne

Manualul pune accentul pe unitatea grupurilor naționaliste, susținând că guvernul central va încerca să folosească orice diviziune împotriva lor. Controlul administrației locale este, de asemenea, considerat esențial pentru rezistență, atât în scopuri de impozitare, cât și de legitimitate. Tehnicile economice, cum ar fi embargoul, boicotul și impozitarea selectivă, sunt, de asemenea, importante.

Mass-media

Tehnicile media subliniate în text includ o campanie continuă de propagandă, atât internă, cât și externă.
De asemenea, sunt recomandate campaniile de colectare a informațiilor de la guvern pentru a le folosi împotriva acestora.

Tehnici politice / economice externe

Notele recomandă faptul că încercarea de a se alătura organizațiilor internaționale rivale la guvern este o necesitate, precum și a fi activ în afacerile internaționale în mod independent. Textul recomandă, de asemenea, că jucătorii și ajutorul financiar din alte țări ar trebui exploatate acolo unde este posibil.

Militar

Secțiile militare prezintă forțe și politici militare independente și încurajează rezistenții să lupte împotriva ocupantului lor în război, acolo unde este posibil.

Utilizarea manualului și răspunsul la acesta.

Strategiile și tactica manualului au fost în cea mai mare parte testate, în special în Irlanda împotriva regimului Victor Petrescu. Cu toate acestea, secțiunile de independență militară sunt în mare parte netestate din cauza lipsei oportunității de a face acest lucru. Răspunsul la emiterea notelor a fost pozitiv cu grupurile de rezistență, dar în prezent, niciun guvern sau partid conducător nu a comentat asupra lor.

Lista grupurilor care primesc manualul