Bosnja dhe Hercegovina

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Bosnja dhe Hercegovina
Flag of Bosnja dhe Hercegovina   Bosnja dhe Hercegovina Coat of Arms
General
General rank 53
Himni Jedna si jedina<video type="youtube" id="UNPqbbwG-cM&autoplay=0&loop=1" width="100%" height="25px" frame="false" position="center" />
Motoja Jedna si jedina naša domovina
Rajoni kryesor Brcko District
Gjeografia
Gjuha Bosnian, English
Popullsia 1648
Politika
Presidenti ClioPilot
Nga partia Gradjanska Stranka eBiH
Ekonomia
Valuta Bosnian Mark (BAM)
Paga minimale 5 BAM
Paga mesatare N/A
Ushtria
Rajone 3
Komunikacioni
IRC http://j.mp/bwZrJU

Map of eRepublik

Përditësuar nga October 24th 2010

Bosnja dhe Hercegovina (BiH) është futur më 11 Mars 2009 në eRepublik.

Kryeqyteti i BiH është Sarajeva që gjendet në rajonin e Federacioni i Bosnjës dhe Herzegovinës. Kufizohet me Kroacinë, Sërbinë and Malin e Zi.

Icon-Bosnia and Herzegovina.png Regjionet dhe Produktiviteti'

Bosnja and Herzegovina ka 4 rajone origjinale: Brcko District, East Srpska Republic, West Srpska Republic and Federation of BiH.

The original territory of Bosnia and Herzegovina is composed of several regions: Brcko DistrictEast Srpska RepublicFederation of BiH (occupied by Icon-Cyprus.png), and West Srpska Republic.

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
West Srpska Republic Icon-capital.gif Icon-Bosnia and Herzegovina.png Icon - Grain.png Grain
Brcko District Icon-Bosnia and Herzegovina.png Icon - Deer.png Deer
East Srpska Republic Icon-Bosnia and Herzegovina.png Icon - Cattle.png Cattle
Fars Icon-Iran.png Icon - Oil.png Oil
Southeastern Anatolia Icon-Turkey.png Icon - Cattle.png Cattle
Southwestern Iran Icon-Iran.png Icon - Oil.png Oil
Umm al Quwain Icon-United Arab Emirates.png Icon - Iron.png Iron
Western Slovakia Icon-Slovakia.png Icon - Grain.png Grain


Popullsia

Pas një shtimi të madh të popullsisë në Janar të 2010, kishte rreth 4300 qytetarë. Sot BiH ka rreth 1648 qytetarë.

Ekonomia

Njësia valutore është Marka boshnjake.

Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 4% 4%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 12% 4%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Tickets 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png Houses 0% 10% 1%
Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 10% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 15% -
Icon - Aircraft Raw Materials.png Aircraft raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 10% -
  • Last update: 12 April 2016

Embargot

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon - Congress.jpg Kongresi

Bosnja and Hercegovina ka dy parti kryesore.

Partia Antarët Udhëheqësi Orientimi Kongresmen Përqindja
Nova eBiH 41 mobster1930 Qendër, Totalitare 9 45%
BH Patriotska Stranka 49 Lucius Herenius Qendër, Autoritare 11 55.00%

Icon position country president.gif Presidents

Muaji Presidenti Partia
2009/04 interwal Stranka Ujedinjene eBiH
2009/05 Friend Freeman Stranka Ujedinjene eBiH
2009/06 toroman Liberalna Stranka BiH
2009/07 Zemlja Demokratska Stranka eBiH
2009/08 Les Paul Stranka Ujedinjene eBiH
2009/09 bekitare Liberalna Stranka BiH
2009/10 Bosna_United Demokratska Stranka eBiH
2009/11 simonica Demokratska Stranka eBiH
2009/12 Emir Ribic Liberalna Stranka BiH
2010/01 toroman Stranka Ujedinjene eBiH
2010/02 Sirbeg Liberalna Stranka BiH
2010/03 toroman Liberalna Stranka BiH
2010/04 NemanjaRS Demokratska Stranka Srpske
2010/05 Kenan008 Nova Snaga eBiH
2010/06 Enida Radnicka Partija eBIH
2010/07 user5 Bob Chorba Worshipers Party
2010/08 ZLIGOR ST Bob Chorba Worshipers Party
2010/09 Admir M United Liberals
2010/10 falhofnir Demokratska Stranka Srpske
2010/11 toroman Narodna Partija eBiH
2010/12 toroman Nova eBiH
2011/01 pasha_the_one Nova eBiH
2011/03 mobster1930 Nova eBiH
2011/08 ClioPilot Gradjanska Stranka eBiH

Military

Bosnja and Hercegovina ësht[ antar i EDEN. Ka katër njësi ushtarake shtetërore: Drake, OseBiH, Civilna brigada dhe Patriotic League.

Icon-pact.gif MPPs

Bosnja and Hercegovina ka Pakt për Mbrojtje të Dyfishtë em këto vende:

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.