България

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
България
Flag of България   България Coat of Arms
General
General rank 12
Anthem Мила Родино
Motto Съединението прави силата
Capital Ruse
Demographics
Language Български
Population 1,344
Politics
President Alex Zvezdev
Party Carebears Party
Economics
Currency Flag-Bulgaria.jpg Златен Български Лев (BGN)
Minimum salary Flag-Bulgaria.jpg 0.10 BGN
Average salary Flag-Bulgaria.jpg 1199.14 BGN
Military
Territories 15
Communication
Official website ebulgaria.biz
IRC #erepublik.bulgaria (Rizon)

Map of eRepublik

Last update април 4, 2019

България е страна в Новия Свят на еРепублик. Както всички останали държави в играта, България е президентска република, като цялата власт е съсредоточена в народа. Мандатите на парламента и президента са едномесечни.

География

Териториалните граници на еБългария съвпадат с тези на истинската България. Административното деление в играта е предопределено и понастоящем еБългария е разделена на 6 области, които носят имената на най-големите градове в тях (с изключение на Видин). България граничи с всички реални съседки, като сме водили война с Турция, Македония, Гърция и Румъния. Единственото време, когато страната е била с всички 10/10 бонуса е по време на управлението на PacoX през мандата му от 6 май 2014 до 5 Юни 2014.

Региони

The original territory of Bulgaria is composed of several regions: Burgas (occupied by Icon-Latvia.png), Plovdiv (occupied by Icon-Israel.png), RuseSofiaVarna, and Vidin (occupied by Icon-South Africa.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map
Ruse Icon-capital.gif Icon-Bulgaria.png Icon - Limestone.png Limestone Region-Ruse.png
Alabama Icon-USA.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Alabama.png
Gansu Icon-China.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter Region-Gansu.png
Hrodzienskaya Icon-Belarus.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Hrodzienskaya.png
Jiangsu Icon-China.png Icon - Fish.png Fish Region-Jiangsu.png
Lower Carniola Icon-Slovenia.png Icon - Grain.png Grain Region-Lower Carniola.png
Madhya Pradesh Icon-India.png Icon - Cattle.png Cattle Region-Madhya Pradesh.png
Mazandaran and Golistan Icon-Iran.png Icon - Clay.png Clay Region-Mazandaran and Golistan.png
Northern Netherlands Icon-Netherlands.png Icon - Fish.png Fish Region-Northern Netherlands.png
Slovenian Littoral Icon-Slovenia.png Icon - Aluminum.png Aluminum Region-Slovenian Littoral.png
Smaland Icon-Sweden.png Icon - Cattle.png Cattle Region-Smaland.png
Sofia Icon-Bulgaria.png Icon - Iron.png Iron Region-Sofia.png
South Dakota Icon-USA.png Icon - Cattle.png Cattle Region-South Dakota.png
Southeast of Mexico Icon-Mexico.png Icon - Rubber.png Rubber Region-Southeast of Mexico.png
Styria and Carinthia Icon-Slovenia.png Icon - Deer.png Deer Region-Styria and Carinthia.png
Upper Carniola Icon-Slovenia.png Icon - Aluminum.png Aluminum Region-Upper Carniola.png
Varna Icon-Bulgaria.png Icon - Grain.png Grain Region-Varna.png


България не е част от нито един съюз.

Icon-economy-mic-home.gif Икономика

Българската икономика е добре развита, отварят все повече фирми, като това увеличи вътрешното производство, намали вноса, увеличи износа и вътрешните резерви и запаси. Все още билетите и къщите са с по-малко наши предприемачи, което съответства и на високата спекула в отраслите. България се стреми да има скрит и явен износ. Първият чрез привличане на чуждестранен капитал, който пряко или непряко купува директно от родния пазар, към което се плаща и ДДС. Явният износ, е когато наши фирми изнасят чрез лицензи продукцията си на външните пазари, като там обикновенно са по-скъпи ( ако се има предвид, че цената на продукта на нашия пазар и външния е една и съща в злато ). Разликата е, че допълнително се оскъпяват стоките от митническите такси, а ДДС-то отива в чуждата държава, а не България.

Валута

Националната валута на еБългария е българският лев (BGN). Курсът на българския лев към универсалната валута - златото, може да бъде определен по два начина - на базата на пазарния принцип Търсене/Предлагане или да бъде контролиран (фиксиран). Функция на регулатор на валутата извършва Българската Народна Банка (БНБ). В различни периоди от историята на еБългария са били прилагани и двата метода за регулиране курса на валутата.

Печатането на пари значително влияе на стойността на лева, но БНБ се опитва едновременно с печатането на левове, да поддържа и значителен златен резерв, който да обезпечава стойността на българската валута.

Общо печат до сега, без парите за създаване на страната, 2-те възстановявания, както и тези излезли от страната или безвъзмездно изгубени в мъртви играчи: Печатането на левове е процедура, която депутатите предлагат на гласуване в парламента. В гласуването могат да участват всички депутати и президента. Необходимото мнозинство е 50%+1 гласа. Печатането на всяка една валута е при курс 1 валутна единица = Icon - Gold.gif 0.005 Злато. Само българското управление може да печата левове, като всяка страна единствена може да печата собствената си валута. За напечатването на 200 000 Flag-Bulgaria.jpg са необходими Icon - Gold.gif 1000 Злато, които се превръщат в левове. В България големите финансови институции боравещи с държавните пари са държавната хазна и БНБ.

Данъци

Данък Общ Доход е основният данък, който пълни хазната. С него се облагат заплатите на всички работещи в български фирми, както и печалбата на работодателите, когато теглят пари от компаниите си. Скоро укриването на този данък, от фирмите ще стане невъзможно, поради блокирането на достъпа им до валутния пазар. Единствено работниците може да укриват данък, със заплати под масата, но фирмите няма да имат изгода от това,а само загуба на време.

Данък Добавена Стойност е косвен данък, който увеличава стойността на продукцията на пазара. Стремежът е той да бъде, колкото се може по-нисък, за да могат българските стоки да бъдат конкурентноспособни на световния пазар. Укриването на този данък от фирмите е невъзможно, тъй като той директно влиза в хазната при покупко-продажба на стока на пазара. Единствено при суровините няма черен пазар в дадена страна, но нелегален внос от чужбина би могло да се разглежда като черен пазар, тъй като не се плаща мито и се купува на по-ниски цени. При стоките има черен пазар, при нелегален внос или при покупка на стоката на безумно ниска цена, или при продажба на стоката от нечий инвентар - при всички тези видове търговия се укрива ДДС. След влизане на сила на правилото за фирмите и тук укриването на данъци ще спадне, поради това, че на фирмите им е всеедно, като винаги ще плащат данъци. Най-много фирмите да се прецакат, с загуба на време, изтърваване на стоката на пазара, некоректно отношение от потребителя.

Митото е данък, който се отнася единствено за стоки внос от чужбина. Той също увеличава крайната цена на стоката.


По време на различните управления са предлагани най-различни данъчни реформи, в търсене на оптималното съотношение на данъците. Актуално разпределение на данъчната тежест в еБългария може да откриете на следната страница: [1]


Забележки:

  • Суровините не могат да бъдат облагани с ДДС. България се стреми към придобиването на все повече суровинни региони, което ще ни осигури сигурен запас от суровините, а и ще ни гарантира независимост.
  • За висока се счита данъчна тежест (ДОД+ДДС) над 25%, средна данъчна тежест е сбор на данъците между 15% и 25%, а ниска данъчна тежест има в страни, където сборът от двата данъка е под 15%.[1]

Бюджет

България притежава голямо разнообразие от суровинни региони, компаниите вече са вече на държавен, а не на регионален принцип, което гарантира запазване на пазара, компанията при загуба на даден суровинен регион. Бюджетът се гради от дарения, приходи от данъци, такси и мита. Основни разходни пера са Армията, Менторската програма, Държавните фирми, наем на региони, войните, тренировките, частните фирми, поддържане на стабилен валутен курс. В момента България разполага с пълни бонуси, което гарантира възможно най-големия добив на суровини от 1 фирма в играта.

Icon-politics-mic-home.gif Политика

Политическият живот в България с една дума може да бъде окачествен като интересен. След пълната окупация на България от Румъния (продължила по-малко от 48 часа) всички тогавашни (7 на брой) политически партии в България бяха закрити (по-точно станаха румънски). След възстановяването на България бяха създадени няколко нови партии, сред които се открояват Bulgarian Democratic Party и Bulgarian National Front. България вкл. и нови партии към себе си, веднъж след като затрихме БиХ, втори път при първото затриване на Македония, трети път - при второто затриване на Македония.

Президенти на България

# Президент Начало Край Партия Лого # Президент Начало Край Партия Лого # Президент Начало Край Партия Лого
1 2 Дек 07 1 Яну 08 31 Empiree 6 Юни 10 5 Юли 10 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 61 Pacolin The Great 28 Юни 12 5 Юли 12 БП Party-Beer Party.jpg
2 IcoBgr 2 Яну 08 1 Фев 08 БХДП 32 eDarkAngel 6 Юли 10 5 Авг 10 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 62 Nikolay Krumov 6 Юли 12 5 Авг 12 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
3 El Trail 2 Фев 08 1 Мар 08 МИ 33 eDarkAngel 6 Авг 10 5 Сеп 10 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 63 Flausino 6 Авг 12 5 Сеп 12 БЛ Party-BOOB Lovers.jpg
4 IcoBgr 2 Мар 08 1 Апр 08 БХДП 34 eDarkAngel 6 Сеп 10 5 Окт 10 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 64 eDarkAngel 6 Сеп 12 5 Окт 12 Либерали Party-Liberali.jpg
5 IcoBgr 2 Апр 08 1 Май 08 БХДП 35 cryptos 6 Окт 10 5 Ное 10 БП Party-Beer Party.jpg 65 Mr Coder 6 Окт 2012 5 Нов 2012 СБ Party-Silna Bulgaria.png
6 KARDAM2008 2 Май 08 1 Юни 08 БСП Party-Bulgarian Socialist Party.jpg 36 The Graverobber 6 Ное 10 5 Дек 10 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 66 Greevas 6 Ное 12 18 Ное 12 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg
7 John Wilkmot 2 Юни 08 1 Юли 08 БМП Party-Bulgarian Peace Party.jpg 37 SturmmannIYI 6 Дек 10 5 Яну 11 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 67 NoLimit 19 Ное 12 5 Дек 12 СБ Party-Silna Bulgaria.png
8 KARDAM2008 2 Юли 08 1 Авг 08 БСП Party-Bulgarian Socialist Party.jpg 38 SturmmannIYI 6 Яну 11 5 Фев 11 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 68 NoLimit 6 Дек 12 5 Яну 13 Напред Party-NAPRED.jpg
9 Krembo 2 Авг 08 1 Сеп 08 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 39 Podkrepa 6 Фев 11 5 Мар 11 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 69 NoLimit 6 Яну 13 5 Феб 13 Напред Party-NAPRED.jpg
10 Krembo 2 Сеп 08 1 Окт 08 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 40 Podkrepa 6 Мар 11 5 Апр 11 Барадж 70 LitoII 6 Феб 13 5 Март 13 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
11 Krembo 2 Окт 08 6 Ное 08 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 41 eDarkAngel 6 Апр 11 5 Май 10 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 71 Ko3aTa 6 Март 13 5 Апр 13 НАПРЕД Party-NAPRED.jpg
12 Garabeda 6 Ное 08 5 Дек 08 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 42 Todor Totev 6 Май 11 1/2 Юни 11 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 72 The graverobber 6 Апр 13 5 Май 13 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
13 Garabeda 6 Дек 08 5 Яну 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 43 darkelf 1/2 Юни 11 5 Юни 11 ВД 73 Iliya The Great 6 Май 13 5 Юни 13 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
14 Garabeda 6 Яну 09 5 Фев 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 44 darkelf 6 Юни 11 5 Юли 11 ВД 74 Gosh0 RoshaviA 6 Юни 13 5 Юли 13 НАПРЕД Party-NAPRED.jpg
15 Garabeda 6 Фев 09 5 Мар 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 45 NKFV 6 Юли 11 5 Авг 11 ПНБ Party-Independent Bulgarians.jpg 75 Mrs NoLimit 6 Юли 13 5 Авг 13 НАПРЕД Party-NAPRED.jpg
16 Garabeda 6 Мар 09 5 Апр 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 46 eDarkAngel 6 Авг 11 12 Авг 11 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 76 bate bobby 6 Авг 13 5 Септ 13
17 bimba 6 Апр 09 5 Май 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 47 ULTRABOTEV 12 Авг 11 5 Сеп 11 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 77 Morrpheus 6 Сеп 13 5 Авг 13 НБ
18 bimba 6 Май 09 5 Юни 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 48 ULTRABOTEV 6 Сеп 11 5 Окт 11 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 78 Sando Griffin 6 Окт 13 5 Ное 13 ГнБ
19 Ealendil 6 Юни 09 5 Юли 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 49 Flausino 6 Окт 11 79 the_patriotBG 6 Ное 13 5 Дек 13 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
20 chukcha 6 Юли 09 5 Авг 09 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 50 Stenlito 5 Ное 11 БРП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg 80 NKFV 5 Дек 6 Яну НАПРЕД Party-NAPRED.jpg
21 cTaHucJIaB 6 Авг 09 5 Сеп 09 ОБП 51 Stenlito 6 Ное 11 5 Дек 11 БРП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg 81 AquariusSG 6 Яну 14 5 Феб 14 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg
22 cTaHucJIaB 6 Сеп 09 5 Окт 09 ОБП 52 roonex 6 Дек 11 5 Яну 12 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 82 Stolch 6 Феб 5 Март КБ
23 cTaHucJIaB 6 Окт 09 5 Ное 09 ОБП 53 traptukan 6 Яну 12 5 Фев 12 ПНБ Party-Independent Bulgarians.jpg 83 Ko3ata 6 Март 14 5 Апр 14 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
24 cTaHucJIaB 6 Ное 09 5 Дек 09 ОБП 54 Morrpheus 6 Фев 12 5 Мар 12 БРП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg 84 Garabeda 6 Апр 14 5 Май 14 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg
25 Garabeda 6 Дек 09 5 Яну 10 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 55 Absfresh 6 Мар 12 5 Апр 12 БРП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg 85 PacoX 6 Май 14 5 Юни 14 БДП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg
26 Garabeda 6 Яну 10 5 Фев 10 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 56 Night85 6 Апр 12 5 Май 12 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 86
27 Squall Leonheart 6 Фев 10 5 Мар 10 БРП Party-Bulgarian Republican Party.jpg 57 Flausino 6 Май 12 5 Юниe 12 БЛ Party-BOOB Lovers.jpg 87
28 cTaHucJIaB 6 Мар 10 5 Апр 10 БРП Party-Bulgarian Republican Party.jpg 58 SturmmannIYI 6 Юни 12 14 Юни 12 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 88
29 Garabeda 6 Апр 10 5 Мар 10 БДП Party-Bulgarian Democratic Party.jpg 59 Avit0hol 15 Юни 12 22 Юни 12 БРП Party-Bulgarian Reformists Party.jpg 89
30 Melliores 6 Мар 09 5 Юни 09 ОБ Party-United Bulgaria.jpg 60 SturmmannIYI 23 Юни 12 27 Юни 12 БНФ Party-BULGARIAN NATIONAL FRONT.jpg 90

Политически партии

Първите 5 участват на парламентарните избори. Всяка партия има лидер и може да издигат свои кандидати за президенти на страната, а също така и да подкрепят кандидати на други партии. Хората, които се допускат до парламентарните избори и кандидатите за президенти, се решават от партийните лидери. В България основните формации са БДП, ГнБ, НАПРЕД, БНФ, НБи др.

References

  1. Лично мнение на Гарабеда