Kryeqyteti (politikë)

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


 Një kryeqytet është sipërfaqja e një shteti, province, regjioni, mvaret prej statusit primar;Është gati gjithmonë qyteti i cili fizikisht përfshin zyrat dhe mledhjet e qeverive që rregullohen me ligj,por ka dhe përjashtime. 

Në botën e re, capitali - Icon-capital.gif - i një shteti definohet si regjioni primar dhe kryesor i një shteti,dhe zakonisht mban numrin më të madh të popullsisë. Kur një regjion i shteti okupohet,të gjithë qytetarët që jetojnë aty dhe janë anëtar të kongresit, president të shtetit ose president të partisë,dhe gjatë ditëve të zgjedhjeve kandidatët për president shteti(me daten 5 të atij muaji), president partie (datën 15 të atij muaji),dhe kandidat për kongres (datën 25 të atij muaji), automatikisht zhvendosen në kapitalin e ri të shtetit të tyre.

Kryeqyteti i shtetit mund të ndrroj VETËM në këto raste:

  • Nëse kryeqyteti i shtetit është okupuar në betejë,kryeqyteti i ri do të jetë regjioni më i madh (me më shumë popullsi)që i takon shtetit që po mbrohet;
  • Nëse një shtet merr pavarësinë e vet nëpërmjet një rezistence në luftë të suksesshme,regjioni i parë i cili lirohet do të bëhet kryeqyteti i ri e shtetit të mëparshëm që tani po rindërtohet.
edit

Babelfish.jpg This page requires re-translation!

This page was translated with an automatic tool, and the translation is ugly.
You can help by re-translating it.


Këto janë kryeqytetet origjinale të çdo vendi, pasi ato mund të gjenden në Ditën 0 të Botës së Re. Ato janë të njëjta me kryeqytetet e jetës së vërtetë të këtyre vendeve.

Country Name Capital Region Capital City
Albania Tirana Tirana
Argentina Pampas Buenos Aires
Armenia Central Armenia Yerevan
Australia New South Wales Canberra
Austria Lower Austria Vienna
Belarus Minskaya Minsk
Belgium Brussels Brussels
Bolivia Bolivian Altiplano La Paz
Bosnia and Herzegovina Federation of BiH Sarajevo
Brazil Center West of Brazil Brasilia
Bulgaria Sofia Sofia
Canada Ontario Ottawa
Chile Zona Central Santiago
China Beijing Beijing
Colombia Cundiboyacense Bogota
Croatia Central Croatia Zagreb
Cyprus Southern Cyprus Nicosia
Cuba Western Cuba Havana
Czech Republic Northern Bohemia Prague
Denmark Hovedstaden Copenhagen
Egypt Lower Egypt Cairo
Estonia Pohja-Eesti Tallinn
Finland Southern Finland Helsinki
France Paris Isle of France Paris
Germany Brandenburg and Berlin Berlin
Georgia Inner Kartli Tbilisi
Greece Attica Athens
Hungary Central Hungary Budapest
India Northern India New Delhi
Indonesia Java Jakarta
Iran Northwestern Iran Tehran
Ireland Dublin Dublin
Israel Jerusalem district Jerusalem
Italy Lazio Rome
Japan Kanto Tokyo
Latvia Vidzeme Riga
Lithuania Dainava Vilnius
Malaysia Peninsular Malaysia Kuala Lumpur
Mexico Valley of Mexico Mexico City
Montenegro Central Montenegro Podgorica
Netherlands Western Netherlands Amsterdam
New Zealand Wellington Wellington
Nigeria North Central States Abuja
North Korea Pyongan Pyongyang
Norway Ostlandet Oslo
Pakistan Punjab Islamabad
Paraguay Paranena Asuncion
Peru Lima Lima DC
Philippines Luzon Manila
Poland Mazovia Warsaw
Portugal Lisboa Lisbon
Republic of China (Taiwan) Northern Taiwan Taipei
Republic of Macedonia (FYROM) Povardarie Skopje
Republic of Moldova Chisinau Chisinau
Romania Muntenia Bucharest
Russia Moscow and Central Russia Moscow
Saudi Arabia Al Riyadh Riyadh
Serbia Belgrade Belgrade
Singapore Singapore City Downtown Core
Slovakia Bratislava Bratislava
Slovenia Lower Carniola Ljubljana
South Africa Western Cape Cape Town
South Korea Gyeonggi-do Seoul
Spain Madrid Madrid
Sweden Svealand Stockholm
Switzerland Deutschschweiz Bern
Thailand Central Thailand Bangkok
Turkey Central Anatolia Ankara
Ukraine Dnipro Kiev
United Arab Emirates Abu Dhabi Abu Dhabi
United Kingdom London London
Uruguay Charrua Montevideo
USA District of Columbia Washington D.C.
Venezuela Venezuelan Capital Caracas