Централна Хрватска

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
РусскийIcon-Russia.png
Централна Хрватска

Icon-Croatia.png Хрватска

Flag of the owner  Coat of Arms of Централна Хрватска
Map of Централна Хрватска
Historical capital of Хрватска
Society
Capital Загреб
Language Croatian, English
Productivity
Resource None

Централна Хрватска (Хрватски: Središnja Hrvatska) е еден од најпопуларните региони во Croatia. Во овој регион можете да го најдете Загреб, главниот и најголемиот град на Хрватска. Загреб е културен, економски и владин центар на Република Хрватска.

Локација

Central Croatia is neighbored by the following regions:

Конструкција

Icon - Hospital.jpg 5stars.gif Icon - Defense System.jpg 5stars.gif

Продуктивност

Icon - Grain.png Medium