Central European War/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
TürkçeIcon-Turkey.png


Războiul din Europa Centrală
Map of Războiul din Europa Centrală
Date 18 mai 2009 –
Iunie 2009
Location Germania, Jutland (Danemarca)
Result Initial o victorie suedeză, aliații germani au fost ajutați să-și recupereze teritoriile pierdute
Territorial Changes Teritoriile germane se împart între națiunile aliate Germaniei
Belligerents
Flag-Sweden.jpg Sweden
Flag-Poland.jpg Poland
Flag-Hungary.jpg Hungary
Flag-France.png France
Flag-Italy.jpg Italy
Flag-Austria.jpg Austria
Flag-Germany.jpg Germany
Commanders and Leaders
Flag-Sweden.jpg jbmalin
Flag-Poland.jpg Fartman
Flag-Hungary.jpg Shaok
Flag-France.jpg Moritan
Flag-Italy.jpg Antimo
Flag-Austria.jpg Lynari
Flag-Germany.jpg Gobba

Războiul central-european din 2009 a început odată cu cea de-a treia invazie suedeză a Germaniei din 18 mai. Polonia s-a alăturat și ei invaziei, iar cei doi atacatori au depășit Germania până pe 7 iunie. La 10 iunie, Ungaria, care era deja în război cu Polonia, a declarat război Suediei împreună cu Franța. Italia a declarat război și Poloniei.

Condiţii

Harta Germaniei după invazia suedeză și poloneză
Harta Germaniei după războiul central-european
Harta Germaniei după recâștigarea teritoriilor lor

Pe 18 mai, Suedia a invadat Germania și i s-a alăturat Polonia. Germania a căzut până la 7 iunie. Țările PEACE s-au simțit amenințate, deoarece Suedia și Polonia ar fi învecinat cu țările PEACE precum Olanda, Franța și Italia. Din această cauză, Ungaria, Italia și Franța au început conflictul declarând război Suediei și Poloniei.

Fronturi

Frontul sudic

Ungaria a avansat prin Upper și Lower Austria (cedată de Italia într-un război inițiat de Austria) și a cucerit Bavaria din Suedia pe 11 iunie. Italia a învins Polonia în Baden-Wurttemberg. Saxony fusese returnată Germaniei de un război de rezistență început de guvernul polonez, dar a fost cedată Ungariei pentru ca aceștia să poată accesa Brandenburg and Berlin, singura regiune poloneză cu resurse mari de cereale. Ungaria a învins Suedia în Hesse și a continuat să atace Brandenburg and Berlin. Bavaria a fost predată Austriei și apoi Italiei, înaintând în continuare împotriva polonezilor.

Frontul de Vest

Suedia a eliberat Saarland ca "gest de bunăvoință" către Germania și apoi a început un război de rezistență în Rhineland-Palatinate pentru a le bloca granița cu Franța. Când nu au reușit să elibereze regiunea, Franța a atacat Rhineland-Palatinate la 11 iunie. Franța a avansat apoi prin North Rhine-Westphalia și Lower Saxony and Bremen.

Frontul Jutland

După cucerirea Schleswig-Holstein and Hamburg, Ungaria a atacat Syddanmark pe 15 iunie, răspândind pe larg războiul în Peninsula Jutland. Mai târziu, Ungaria a atacat și a cucerit cu succes Midtjylland și Nordjylland, făcând teritoriile Ungariei din Peninsula Jutland. Mai târziu, aceste regiuni, cu excepția Nordjylland, au fost date Germaniei.

Resultate

Suedia și Polonia au pierdut toate teritoriile germane, inclusiv Brandenburg and Berlin, o regiune bogată în cereale (una poloneză), Schleswig-Holstein and Hamburg, de asemenea o regiune bogată în cereale (una în suedeză) . În plus, Suedia și-a pierdut regiunile daneze în fața Ungariei, care au fost ulterior cucerite de Germania.

Vezi și

Al treilea război Suedia-Germania