Central European War/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
TürkçeIcon-Turkey.png
Keski-Euroopan Sota
Map of Keski-Euroopan Sota
Date 18 toukokuuta 2009 –
06/2009
Location Saksa, Juutinmaa (Tanska)
Result Ruotsi ja Puola menettivät vallatut alueet
Belligerents
Flag-Sweden.jpg Sweden
Flag-Poland.jpg Poland
Flag-Hungary.jpg Hungary
Flag-France.png France
Flag-Italy.jpg Italy
Flag-Austria.jpg Austria
Flag-Germany.jpg Germany
Commanders and Leaders
Flag-Sweden.jpg jbmalin
Flag-Poland.jpg Fartman
Flag-Hungary.jpg Shaok
Flag-France.jpg Moritan
Flag-Italy.jpg Antimo
Flag-Austria.jpg Lynari
Flag-Germany.jpg Gobba

Vuoden 2009 Keski-Euroopan Sota alkoi Ruotsin hyökkäyksellä Saksaan toukokuun 18. Puola liittyi hyökkäykseen ja hyökkääjät tuhosivat Saksan kesäkuun 7. päivään mennessä. Kesäkuun 10. Unkari, jolla oli jo sota Puolan kanssa, julisti sodan Ruotsille Ranskan kanssa. Myös Italia julisti sodan Puolalle.

Taustaa

Saksan kartta Ruotsin ja Puolan hyökkäyksen jälkeen
Saksan kartta Keski-Euroopan sodan jälkeen
Saksan kartta vallattuaan alueensa

Toukokuun 18, Ruotsi valtasi Saksaa ja mukaan liittyi Puola. Saksa tuhoutui kesäkuun 7. päivään mennessä. PEACE -maat tunsivat itsensä uhatuiksi, koska Ruotsilla ja Puolalla oli yhteistä rajaa Alankomaiden, Ranskan ja Italian kanssa. Tämän takia, Unkari, Italia ja Ranska aloittivat konfliktin julistamalla sodan Ruotsille sekä Puolalle.

Rintamat

Eteläinen rintama

Unkari eteni Upper ja Lower Austrian läpi ja valloitti Bavarian Ruotsilta kesäkuun 11. Italia voitti Puolan Baden-Wurttembergissa. Puolan hallitus palautti Saxonyn Saksalle vapaussodan avulla ja annettiin Unkarille, jotta he voisivat hyökätä alueelle Brandenburg and Berlin, ainoa Puolan alue, missä oli korkea viljan tuotanto. Unkari voitti Ruotsin Hessessä ja jatkoi hyökkäystään alueelle Brandenburg and Berlin. Bavaria luovutettiin Itävallalle ja sen kautta Italialle, joka jatkoi taisteluaan Puolaa vastaan.

Läntinen rintama

Ruotsi vapautti Saarlandin "hyvänolon eleenä" Saksalle ja aloitti vapaussodan Rhineland-Palatinatessa, tuhotakseen rajan Ranskan kanssa. Kun he epäonnistuivat alueen vapauttamisessa, Ranska hyökkäsi Rhineland-Palatinateen kesäkuun 11. Ranska eteni läpi North Rhine-Westphalian ja Lower Saxony and Bremenin.

Juutinmaan rintama

Unkarin vallattua Schleswig-Holstein and Hamburg, se hyökkäsi Syddanmarkkiin 15. kesäkuuta, levittäen sodan Juutinmaan niemimaahan. Myöhemmin Unkari hyökkäsi ja valtasi onnistuneesti Midtjyllandin ja Nordjyllandin, muuttaen Juutinmaasta Unkarin alueet. Myöhemmin kyseiset alueet, paitsi Nordjylland, annettiin Saksalle.

Lopputulos

Ruotsi ja Puola menetti kaikki Saksan alueet mukaan lukien Brandenburg and Berlinin, korkean viljantuoton alueen (Puolan omistama) sekä Schleswig-Holstein and Hamburg, viljaisan alueen (Ruotsin omistama). Lisäksi, Ruotsi menetti heidän alueet Tanskasta Unkarille, mitkä myöhemmin siirrettiin Saksalle.