Commander (MU)/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Командантите се водачи на Воените Единици и за разлика од Капетаните не може да се сменат, освен ако самиот Командант не реши да назначи друг војник за нов Командант.

Секој војник кој го достигнал чинот Icon rank Commander.png Командантите може да создаде нова ВЕ или пак да биде назначен на веќе постоечка. Друг услов што треба да се исполни за да се стане Командант на веќе постоечка ВЕ е да се биде член на истата повеќе од 2 дена.

Командантите можат да

  • ги прилагодат Наредбите за Регрутите (со цел да се постави праг за влез во ВЕ)
  • ги постават Воените Приоритети (за да се насочи автоматското поставување на ДН кон важни битки, доколку претходно поставената ДН заврши)
  • ја постават Дневната Наредба за целата ВЕ
  • отстранат членови од ВЕ кои се членови повеќе од 2 дена.