Kongresni izbori

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Kongresni izbori se održavaju svakog 25. u mjesecu gdje se kandidati iz najvećih 5 stranaka u državi biraju u Kongres.

Od 25. rujna 2012. građani glasuju za političku stranku, umjesto dotadašnjeg glasanja za pojedinog kandidata predloženog od strane stranke.

Promjene u političkom modulu

 • Članovi političke stranke kandidiraju se za kongres po istim pravilima kao i do sada, ali sudjeluju na izborima kroz listu stranke.
 • Predsjednik stranke od sada vidi sve potencijalne kandidate na jednoj listi za sve regije države.
 • Političke stranke koje se 25. dana u mjesecu u 00:00 sati nalaze u top 5 biti će među strankama koje će davati kandidate za kongres.
 • Ako država izgubi regije između 23. dana u mjesecu u 02:00 i 26. dana u mjesecu u 06:00 broj mjesta u kongresu se neće mijenjati.
 • Broj članova kongresa računa se prema tablici koja se nalazi ovdje: Raspodjela članova kongresa.
 • Predsjednik stranke odabrat će kandidate 24. dana mjeseca na idući način:
  • Svaka stranka može predložiti maksimalno onoliko kandidata za kongres koliki je maksimalni broj kongresnih mjesta za tu državu.
  • Sastavlja se državna lista (umjesto dosadašnje regionalne) sa svim kandidatima za kongres prema točnom poretku prema kojem ih predsjednik stranke želi u kongresu.
  • Ako predsjednik stranke ne odredi listu kandidata za kongres tijekom 24. dana u mjesecu, kandidati će na listi biti poredani prema načelu „tko prvi njegova djevojka“.
  • Predsjednik stranke može jedino odabrati poredak na listi, ali ne može odabrati manji broj službenih kandidata od maksimalnog broja kongresnih mjesta kojeg država ima.

Primjer

Stranka X predlaže za kongres države listu od 10 kandidata u sljedećem rasporedu:

 1. A
 2. B
 3. C
 4. D
 5. E
 6. F
 7. G
 8. H
 9. I
 10. J

Na dan izbora građanin neće vidjeti listu predloženih kandidata, već ima jednostavniju odluku glasujući za stranku.

Ako stranka za koju je građanin glasao dobije 50 od ukupno 100 glasova, stranka ima 50% ukupnog broja glasova. Kao rezultat toga prvih 5 kandidata sa liste ulazi u kongres.

Ako je stranka imala predložena 4 kandidata svi oni ulaze u kongres, ali će jedno mjesto u kongresu ostati nepopunjeno te će država taj mjesec imati jedno kongresno mjesto manje.

Zašto postati članom kongresa?

To je dobra prilika da se poboljšaju vlastite sposobnosti, a da se pri tome doprinese razvoju države. Članovi kongresa uz pomoć predsjednika države osiguravaju političku i ekonomsku stabilnost države.

Član kongresa može predlagati i glasovati za razne zakone.


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment

Što se treba učiniti kako bi se postalo članom kongresa?

Kako bi se postalo kandidatom za kongresne izbore potrebno je imati najmanje 300 bodova iskustva (15. nivo) te se također treba uvjeriti predsjednika stranke da odobri kandidaturu za kongresno mjesto.

Proces glasovanja

U 00:00 (po eRepublik vremenu) svakog 26. u mjesecu završava glasovanje za kongresne kandidate. Finalni rezultati objavljuju se 24 sata kasnije zbog anti-korupcijskog projekta pokrenutog od strane eRepublik administratora na dan 912 (20. svibanj 2010.) Od 00:00 do 24:00 postoji zadrška tijekom koje su rezultati izbora prikazani kao privremeni rezultati. Tijekom tog vremena svoja mjesta zadržavaju članovi kongresa iz prethodnog mjeseca, dok administratori provjeravaju kako nije bilo više istih računa prilikom odabira kongresnih članova. Kada se provjeri kako su članovi kongresa legitimno izabrani šalju im se obavijesti i nagrade te se rezultati izbora mijenjaju u službene rezultate.

Važne napomene

Osoba koja postane članom kongresa dobiva nagradu od 20 iskustvenih bodova i Icon-gold.gif 5 jedinica zlata. Kandidati koji se natječu za mjesto u kongresu ne smiju napustiti stranku pod kojom se natječu na izborima tijekom dana kongresnih izbora, ali smiju mijenjati lokaciju unutar države. Izabrani članovi kongresa smiju neometano mijenjati svoju lokaciju bez utjecaja na njihov kongresni status. Izabrani članovi kongresa smiju napustiti svoje mjesto u kongresu. Samo top 5 političkih stranaka (u 00:00 25. u mjesecu) imat će svoje kandidate za kongresne izbore.

Pogledajte također


Politika

Sustav glasovanja · Stranački izbori · Parlamentarni izbori · Predsjednički izbori · Popis trenutnih predsjednika · Državna administracija