Contact

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
This page has a direct link in eRepublik.

eRepublik link: https://www.erepublik.com/ro/tickets


Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

"Pagina de contact este calea oficială de a accesa Asistență eRepublik '. Faceți clic pe "Contact" link-ul din partea de jos a oricărei pagini din eRepublik pentru a deschide pagina de contact.

Footer.jpg

Puteți obține, de asemenea, la această formă făcând clic pe "Raportați un abuz" link-uri pe articole de ziar, anunturi, sau mesaje private. În prezent, Suport eRepublik este doar în limba engleză.

Amintiți-vă, dacă aveți probleme cu Wiki eRepublik, ar trebui să contactați unul dintre dezvoltatorii wiki sau lasa un mesaj pe bara.

eRepublik Support

Articole trimise la eRepublik Administrație, fie că este vorba plangeri legate de abuz, sugestii, sau cereri de ajutor, sunt numite' Biletele. Fiecare bilet, este dat un număr de urmărire unic și atribuit unui membru al echipei, bazat pe departament.

View My Tickets

Viewmytickets.jpg Faceți clic pe această legătură pentru a vizualiza toate biletele trecut. Puteți verifica starea biletul, răspunsurile, și mesajul chiar echipa de administrare.

Submit a Ticket

Submitticket.gif Mesajele dvs., sugestii sau reclamații, sunt transmise aici. Descrieri ale diferitelor departamente pot fi găsite mai jos. Răspunsurile și vor fi trimise prin adresa de e-mail furnizate și actualizate în "View Bilete mele" ecran.

Knowledgebase (FAQ)

Pagina principală: Knowledge base
Knowledgebase.gifSimilar cu întrebări frecvente wiki, aceasta este o versiune condensat de întrebări frecvente. Este întotdeauna cele mai bune de a verifica aici înainte de a trimite un bilet.

DEPARTMENTS

Următor descrie următoarele departamente de suport. Trimiterea unui bilet la departamentul de buna va accelera rezolvarea problema.

Report a bug

Tu ar trebui să raporteze cât mai curând posibil, orice defect tehnic care ar putea afecta eRepublik. Ne-ar dori să vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul dumneavoastră.

Raportați mai multe conturi

If you suspect one or more citizens of managing multiple accounts you can ask for an investigation. (See also Multi-accounts)

Plaţi

Orice mesaj cu privire la tranzacțiile de bani reali ar trebui să aibă acest subiect, în scopul de a fi răspuns de către departamentul desemnat.

Se joacă de sprijin

Ca eRepublik evoluează cu fiecare zi ce trece, este posibil să doriți să ne trimiteți un mesaj cu un subiect care nu este menționată mai sus. Simțiți-vă liber să facă acest lucru, pentru ca avem un departament special pregătită să ofere sprijin chiar și în situații neprevăzute care pot apărea.

Traducere

Dacă descoperiți că eRepublik nu este corect tradus în limba dvs., vă rugăm să trimiteți un bilet la acest departament.

Probleme de telefonie mobilă

Tu ar trebui să raporteze cât mai curând posibil, orice defect tehnic care poate afecta versiunea pentru mobil a eRepublik. Ne-ar dori să vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul dumneavoastră.


Back.gif Înapoi la pagina Pagina de start


Principii de administrare

Regulament · Reguli suplimentare · Infracțiuni · Apel · Pagina de contact