CopyPaste071/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.pngCopyPaste071

24 Message

Citizen1247731.jpg
Zajednica
Državljanstvo Flag-Croatia.jpg eRepublikan
Državni rank 305
Datum rođenja 11.12.2008.
Boravište Sjeverozapadna Hrvatska
Spol muškarčina
Politika
Direktor Zavoda za zdravstvo Hrvatske
28. siječnja 2009. – 6. travnja 2009.
Prethodnik don Macky
Nasljednik elessar1977
Saborski zastupnik Hrvatske
26. siječnja 2009. – 26. travnja 2009.
Stranački Tajnik HDS-a
20. veljače 2009. – 31. ožujka 2009.
Prethodnik Bachva
Nasljednik Markisim Dart
Vojska
Vojna jedinica Croatia
Čin Icon rank Commander***.png Commander***
Zračni čin Airman 0.png Airman

CopyPaste (071 koristi samo zbog nekog neaktivnog lika negdje u Americi) se pridružio Novom svijetu početkom prosinca 2008. To su bili dani velikog priljeva stanovništva u tada novoosnovanu Hrvatsku, i CopyPaste je bio jedan od prvih koji se pridružio novoj hrvatskoj državi na eRepubliku.

Poduzetništvo

Kako je svaki početak težak, tako je i CopyPaste lutao, učio o igri i Novom svijetu. Od tada, sreća mu se osmijehnula. Zajedno s prijateljima pokrenuo je par organizacija, npr. C-B-I Holding i Pantelic a.d..

CopyPaste je autor popularnih Pomagala za poduzetnike. Radi se o Google docs tablicama namijenjim poslodavcima. Automatiziraju računanje produktivnosti, prosječnih vrijednosti wellnessa, skilla i plaća uposlenih. Pomažu u vođenju evidencije o proizvodnji, prodaji i prometu tvrtke. Sve je popraćeno detaljnjim grafikonima.

Mediji

CopyPaste objavljuje novine Winter is Coming. Mnogi njegovi članci obavezno su štivo u Hrvatskoj, a odnedavno i u BiH.

Politika i javni život

CopyPaste je politički vrlo aktivan i bio je član najuspješnije hrvatske stranke, Hrvatske Demokratske Stranke (HDS). Kao kandidat HDS-a za Liku i Gorski kotar, CopyPaste je postao Saborski zastupnik na siječanjskim izborima. U veljači 2009. izabran je za stranačkog Tajnika HDS-a. CopyPaste je osvojio još jedan saborski mandat na izborima u veljači, predstavljajući Sjeverozapadnu Hrvatsku, a potom još mandat na izborima u ožujku, ponovno iz Sjeverozapadne Hrvatske.

Krajem siječnja, CopyPaste je postao direktor Zavoda za zdravstvo RH, organizacije koja je dio Ministarstva Socijalne Skrbi. Zavod upravlja tvrtkom za proizvodnju darova, a njezin cilj je poboljšanje wellnessa građana eHrvatske. Naslijeđen je na čelu Zavoda početkom travnja 2009.

U travnju 2009. CopyPaste je podnio ostavku na mjesto Tajnika HDSa i napustio stranku, započinjući novo poglavlje svoje političke karijere.

Kontroverza na travanjskim predsjedničkim izborima

CopyPaste je bio kandidat HDSa na travanjsim predsjedničkim izborima. Nakon duge i prilično uspješne kampanje, CopyPaste je važio za jednog od kandidata sa najboljim šansama da postane slijedeći Predsjednik Hrvatske. Ali samo 7 sati prije izbora, kao kandidata HDSa zamijenio ga je Roby Petric iskusni državnik i prvi hrvatski Predsjendik. Roby je dobio CopyPasteovu potporu u javnosti i sutradan je pobijedio na izborima.

Iako mu je Roby ponudio mjesto Premijera, CopyPaste je odbio, odlučivši se za karijeru nestranačkog saborskog zastupnika. Svi detalji oko ove kontroverze još se trebaju otkriti, no CopyPaste je dosta toga već rekao u svom post-izbornom obraćanju naciji člankom Shadow Puppet Theatre.

Vojska

Nakon isteka njegovog trećeg mandata u Saboru, CopyPaste se priključio Hrvatskoj Vojsci i postao član njene 4. Gardijske Brigade - Pauci.

Linkovi

Estolad - Not A Blog by CopyPaste

Pomagala za poduzetnike