Državna administracija

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Državna administracija, poslije skraćena na Administracija, je dostupna preko izbornika Zajednica na glavnom izborniku i odabira opcije Moja država.

Obični građani

Kako administraciju vidi običan građanin

Ako građanin nije Predsjednik, član Kongresa ili diktator države za koju pregledava državnu administraciju, u tom slučaju građanin će vidjeti samo listu predloženih zakona:

  • Ime i vrstu zakona
  • Vrijeme kad je zakon predložen
  • Status (prihvaćen, glasanje u tijeku, odbijen)
  • Link za detalje za prijedlog zakona


Član Kongresa

Kako administraciju vidi član Kongresa te države

Ako je građanin član Kongresa države za koju pregledava državnu administraciju, on će vidjeti broj zakona koje je predložio (članovi Kongresa mogu predložiti samo 2 zakona po mandatu), može dati ostavku na svoju poziciju pritiskanjem gumba Istupi (Resign), te može predložiti zakon.

Zakone koje kongresnik može predložiti mogu se vidjeti u članku o kongresniku.

Predsjednik

Kako administraciju vidi Predsjednik te države
Main article: President/Hrvatski

Ako je građanin predsjednik države za koju pregledava državnu administraciju, on će na stranici za administraciju moći postaviti vojnu kampanju dana, imenovati (i ukloniti) građanina za jednu od državnih pozicija i predložiti zakone.

Zakone koje predsjednik može predložiti mogu se vidjeti u članku o predsjedniku. Predsjednik nema limita koliko zakona može donijeti.


Diktator

Main article: Dictator

Diktator ima praktički neograničenu moć u državi. Sami izglasavaju prijedloge zakona, i samo 2 tipa prijedloga zakona ne mogu započeti: zakon za promjenu poruke dobrodošlice za nove građane i zakon za opoziv predsjednika.

Sve ostale prijedloge zakon diktator može predložiti i samo on će glasati za njih. 24 sata su i dalje potrebna za izglašavanje zakona kako bi se održala ravnoteaža u igri.

Kako se donose zakoni

Za svaki predloženi zakon postojat će poveznica do područja za debatu za članove Kongresa, Predsjednika i eventualno diktatora, kako bi mogli raspravljati o predloženom zakonu.

Kao što je gore navedeno, član Kongresa može predložiti samo 2 zakona po mandatu, dok Predsjednik i Diktator može predložiti neograničen broj zakona.

Ako je jedna vrstu zakona u periodu glasovanja, nitko drugi ne može predložiti istu vrstu zakona dok se ne završi glasovanje.

Period glasovanja za svaki zakon traje 24 sata.

Kako bi zakon bio izglasan mora dobiti većinu glasova (U slučaju da je neriješen rezultat, zakon se odbija), pa makar rezultat bio 1:0. Iznimka je izglasavanje opoziva Predsjednika gdje je potrebno 66 % glasova u korist zakona kako bi zakon bio prihvaćen.

Predsjednik također može glasati o predloženim zakonima. Znači, Predsjednik i članovi Kongresa mogu glasati samo jednom o svakom prijedlogu zakona.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju da diktator vlada državom, onda diktator sam predlaže i glasa za svaki prijedlog zakona, Predsjednik i članovi Kongresa su bespomoćni u tom slučaju.


Back.gif Vrati se na stranicu Moja država


Politika

Sustav glasovanja · Stranački izbori · Parlamentarni izbori · Predsjednički izbori · Popis trenutnih predsjednika · Državna administracija


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment