Country administration/Nederlands

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Je kan de Landsbestuur pagina bereiken door op "Country administration" te klikken vanuit het tabblad "Community"

Normale inwoner

This citizen is not an elected official.

Als normale inwoner kan je geen acties uitvoeren op de districtbestuur pagina. De enige personen die acties kunnen uitvoeren op deze pagina zijn de President en de congressleden. Als normale inwoner kan je echter wel zien welke wetsvoorstellen er gedaan worden en zien of deze aangenomen worden of niet. Je zult het volgende zien:

 • Naam en soort wetsvoorstel
 • Wanneer het is voorgesteld
 • Status (geaccepteerd, gestemd, afgekeurd)
 • Link naar details van elk voorstel

Congresleden

Congress member administration view.png

Klik op "propose a law" om als congresslid een van de volgende voorstellen te maken, waarvan er maximaal twee (2) per mandaat. Een congresslid kan zijn/haar positie opgeven door op de "resign" knop te klikken.

Icon citizenfee.gif
 • New citizen fee
  Verander de hoeveelheid geld die nieuwe inwoners van dit land ontvangen uit de staatskas als startersgeld. Kan niet lager zijn dan vijf (5) eenheden lokale Valuta.
Icon taxes.gif
Icon donation.gif Icon wage.gif
Icon issue.gif
 • Issue money
  Neem Gold van de staatskas en vervang het door geld. Inclusief het betalen van een transactiekost die 0.005 gold per 1 eenheid valuta bedraagt.
Icon impeachment.png
 • President Impeachment
  Verwijder de huidige President en vervang hem door de kandidaat die op de twede plek in de jongstleden verkiezingen is gekomen. Vereist 66% van de Congress stemmen om door te gaan.
Icon naturalenemy.gif
 • Natural enemy
  Leden van het congres of de president kunnen buurlanden voorstellen als hun natuurlijke vijand. Indien deze wordt goedgekeurd, zal een gratis oorlog gestart worden met de natuurlijke vijand. De burgers van het land dat het voorstel heeft gedaan voor de natuurlijke vijand krijgt +10% bonus tijdens het vechten tegen hun natuurlijke vijand.

President

President laws.jpg


Country president can propose following laws:

Icon welcome.gif
 • New citizen message
  Verander het bericht dat nieuwe burgers krijgen wanneer zij zich registeren. Bericht kan niet langer zijn dan 2000 tekens.
Icon political accept default.png

Tekenen van een alliantie met een ander land. Beide landen moeten de wet accepteren en 10.000 lokale valuta betalen. Het geld zal worden betaald vanuit hun staatskas.Een alliance duurt 30 dagen. Als er al een alliantie is, zal de huidige alliantie verlengd worden met 30 dagen.

Icon hospital.gif
 • Koop constructies
  Buys a Hospital or Defense system from market and places it to selected region. Money for buying will be taken from country treasury.
Icon-war.png
 • Declare war
  Het verklaren van de oorlog aan een ander land. Het verklaren van de oorlog aan een land kost 200 goud + 10% van het aantal burgers moet kunnen vechten(op z’n minst 10 EP)
Icon embargo.gif Icon peace.png
 • Peace proposal
  Eindig een oorlog tussen twee landen. Een bedrag van goud kan worden geëist van een ander land bij de ondertekening van de vrede.

President kan natural enemy voorstellen net als het congres.

Hoe word er op een voorstel gestemd

Voor elk wet voorstel, Is er een Debat link voor de congress members/president naar een special discussie plaats. Zoals eerder gezegd, kunnen Congres leden slechts 2 wetten voor stellen in hun periode als congres member, terwijl de president een onbeperkt aantal wetten voor kan stellen. Als het wet voorstel nog niet klaar is, kan een wet voorstel van hetzelfde type niet worden voorgesteld.

De duur van het stemmen voor een wetsvoorstel is 24 uur. Uitzondering tot deze regel is toegevoegd eind september 2010 when Buy Constructions was besloten tot speciale wet – In deze gevallen kan de president meerdere wetten voorstellen. 'Een tweede bouw recht kan worden voorgesteld in dezelfde tijd, maar het kost goud om dit voor te stellen en de stemperiode duurt een uur'. Als de stemperiode van de tweede is klaar, kan een tweede Special One (kost Gold, de stemming duurt een uur) worden voorgesteld. Om een wet aan te nemen , moet de meerderheid van de stemmen voor zijn (in geval van een gelijkspel, word het wet voorstel afgewezen), zelfs als slechts een stem is gegeven.

Een uitzondering is de voorzitter Impeachment wet, waar 66% van de uitgedrukte stemmen in het voordeel stemmen. De president kan ook stemmen op de voorgestelde wetten. Dus, in principe, kan de president en de congres leden een keer stemmen voor elke voorgestelde wet, maar de wetten die ze kunnen voorstellen zijn verschillend.
Back.gif Terug naar pagina My country


Politics

Voting system · Party elections · Congress elections · Presidential elections · List of current presidents · Country administration


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment