Darko Rora/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Dead citizen.png
Dead citizen

Darko Rora

87 Message  · Wiki

Citizen2073696.jpg
Zajednica
Državljanstvo Flag-Croatia.jpg eRepublikan
Datum rođenja Oct 24, 2009
Datum smrti Mar 03, 2019 (discovered)
Boravište Osijek, Slavonia, Croatia
Spol male
Novine Veteran
Politika
Sabor Hrvatske
Vojska
Vojna jedinica CRO FOX
Odjeljenje 1st Regiment|1
Funkcija zapovjednik
Čin Icon rank God of War***.png God of War***
Zračni čin Airman 0.png Airman
Srce.gif

Darko Rora je bio građanin Icon-Croatia.png Hrvatske, rođen 24. 10. 2009. (704. dan Novoga Svijeta)

Nivo info

 • 42 nivo (Dan 1600)
 • 41 nivo (Dan 1580)
 • 40 nivo (Dan 1555)
 • 39 nivo (Dan 1535)
 • 38 nivo (Dan 1516)
 • 37 nivo (Dan 1498)
 • 36 nivo (Dan 1478)
 • 35 nivo (Dan 1460)
 • 34 nivo (Dan 1439)
 • 33 nivo (Dan 1420)
 • 32 nivo (Dan 1399)
 • 31 nivo (Dan 1377)
 • 30 nivo (Dan 1354)
 • 29 nivo (Dan 1320)

Avatari

Darko Rora najpoznatiji je po izradi avatara, napravio ih je preko 1000. Osim izrade avatara bavio se i izradom dizajna za novine, više od 50 novina je koristilo njegov dizajn.

Linkovi do svih njegovih kreacija mogu se naći na dnu ove stranice.

Novine

Main article: Veteran
Avatar novina Veteran

Darko Rora piše i uređuje novine Veteran. Preko njih vodi i pokreće projekte za dobrobit eHrvatske, objavljuje tutoriale za nove igrače, daje kritičke osvrte edruštva, reklamira izradu avatara i dizajna novina... Novine imaju preko 2 000 pretplatnika iz cijelog svijeta.

Media Mogul X 2
Icon achievement Media Mogul on.gif

Organizacije

Darko Rora vodio je tri organizacije do njihovog ukidanja. To su: Dragovoljac, CRO tenk i CRO Fox.

Avatari organizacija

Dragovoljac je bila organizacija otvorena s ciljem otvaranja trening firmi za bebe. Nekada je bilo pet trening firmi (od 8) na ovom orgu, koje su bile financirane isklučivo novcem Darka Rore. To su bile firme: Cro Burger, Cro Wings, Cro Ear, Teddy Bear i CRO SA-XD.

CRO TENK je bila organizacija gdje su se nalazile dvije trening firme za bebe: Glock & Roll i Projekt X. Zlato za podizanje Oslobodilačkog rata u Sjevernoj Dalmaciji skupljani su preko ove organizacije. RW je podignut 4.8., a Knin je oslobođen 5.8.

CRO FOX je bila organizacija gdje se nalazila trening firma za bebe Pink Panther (jedna od 8). Org je napravljen s ciljem da postane sjedište specijalne postrojbe CRO FOX. Projekt nikada nije realiziran u potpunosti.

Vojna karijera

CRO FOX.jpg

Darko Rora je započeo vojnu karijeru u Hrvatskoj vojsci kao pripadnik 6. jedinice Vatrenih guštera. Kako ubrzo ispunjava uvijete za napredovanje, na vlastiti zahtjev prelazi u 7. gardijsku brigadu. Iako je za manje od 100 dana igranja postao Icon Field Marshal.jpg FM i samim time stjekao uvijete za prelaz u ZDRUG, Darko ostaje i dalje pripadnik 7. GB.

Nešto kasnije za vrijeme okupacije Hrvatske ipak na kratko prelazi u ZDRUG i obnaša dužnost dozapovjednika 1. jedinice ZDRUG-a. Hrvatsku vojsku napušta službeno ulaskom u Hrvatski sabor, jer je tadašnja praksa nalagala da ne možeš biti pripadnik oružanih snaga, ako si kongresnik. Iako više nije pripadnik Hrvatske vojske, i dalje sudjeluje u vojnim akcijama zajedno sa ostalim pripadnicima HV-a.

Osnivač i zapovjednik postrojbe CRO FOX.

Napredovanje

Vojne medalje

Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x370)

Rekli bi ljudi: "Samo?". Prilikom stalnih promjena vojnih vještina, Darko Rora je "izgubio" nekoliko medalja.

Icon achievement Campaign Hero on.gif
Campaign Hero (x4)

Prva CH medalja osvojena je 1422. dana u Icon-Japan.png Japanu, pokrajina Kyushu. Darko Rora je tom prilikom nanio preko 2 500 000 štete.

Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x46)

Prvu BH medalju Darko Rora je uzeo oslobađajući Sjeverozapadnu Hrvatsku. Bilo je to na 972. dan. Uz pomoć male i odvažne ekipe, Darko Rora je nanizao 143 mađara i zauzeo 104 polja. Toga dana ekipa od 30 civila vođena Darkom Rora razbila je mađarsku vojsku od 300 vojnika dok su mađari spavali[2][3]. U pomoć mađarima došli su i srpski tenkovi koji su također razbijeni. Nažalost, Sjeverozapadna Hrvatska nije oslobođena jer zapovjedništvo HV nije prepoznalo priliku da zadrži što su Darko Rora i ekipa osvojili, već su odlučili bezuspješno pokušavati se pomaknuti sa početnih polja u Slavoniji.

Kasnije osvojene BH medalje nisu mu bitne.

 • 2. BH medalja osvojena 27. srpnja 2010. (980. dan eRepublika)[4].
 • 10. BH medalja osvojena 27. siječnja 2011. godine (1164. dan eRepublika).
 • 11. BH medalja osvojena 04. lipnja 2011. godine (1292. dan eRepublika).
 • 12. i 13. BH medalje osvojene su na isti dan; 12. listopada 2011. godine (1422. dan eRepublika).
 • 14. BH medalja osvojena 01. studenog 2011. godine (1442. dan eRepublika).
 • 15. BH medalja osvojena 11. studenog 2011. godine (1452. dan eRepublika).
 • 16. BH medalja osvojena 02. prosinca 2011. godine (1473. dan eRepublika).
 • 17. BH medalja osvojena 07. siječnja 2012. godine (1509. dan eRepublika).
 • 18. BH medalja osvojena 11. siječnja 2012. godine (1513. dan eRepublika).
 • 19. BH medalja osvojena 22. veljače 2012. godine (1555. dan eRepublika).
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x1)

Ovo je najdraža medalja Darka Rora. Osvojio ju je kada je 4.8.2010. godine podigao oslobilački rat (RW) u Sjevernoj Dalmaciji. Bilo je to u vrijeme nakon što je Hrvatska obrisana i spala na samo dvije slobodne regije. Ljudi su zbog raznih malverzacija izgubili povjerenje u Ratni fond i HNB, više nije bilo donacija. Moral je bio nizak. Puno igrača planiralo je napustiti igru.

Uvidjevši to, Darko Rora pokreće akciju skupljanja zlata. Donacije su se skupljale na organizaciji Cro tenk. Skupljeno je oko Icon-gold.gif 130 jedinica zlata, a podizanje RW koštalo je Icon-gold.gif 169 jedinica zlata. Da bi RW bio podignut na vrijeme razliku koja je nedostajala dao je bbb_kambelovac. Tadašnji predsjednik Hrvatske kao i ostali političari protivili su se podizanju RW pod izlikom da na taj način olakšavamo TO srbima. Odvagnuvši argumente za i protiv, Darko Rora ipak kreće u podizanje RW. Sakuplja jaku ekipu koja mu je pomogla organizirati i sprovesti RW u sastavu: BorKan, Roby Petric, Cro Ronin, Razz-VU, bbb_kambelovac, legica...

Cilj rata je bio osloboditi Knin na 5.8. (Dan pobjede u RL), te podići moral Hrvatima, te je to i učinjeno[5]. Kasnije je vrijeme pokazalo da nije bilo ni jednog pokušaja TO od strane srba.

Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x8)

Prva plačenička medalja osvojena je 1369. dana.

Druga plačenička medalja osvojena je 1397. dana.

Treća plačenička medalja osvojena je 1426. dana.

Četvrta plačenička medalja osvojena je 1471. dana.

Peta plačenička medalja osvojena je 1529. dana.

Šesta plačenička medalja osvojena je 1589. dana.

Sedma plačenička medalja osvojena je 1600. dana.

Politička karijera

Kao i u stvarnom životu Darko Rora je u početku i u igri bio apolitičan. Nakon nekog vremena odlučuje se uključiti u politički život Hrvatske. U početku svoje političke karijere učlanjuje se u Hrvatsku stranku prava (HSP) koja je u to vrijeme brojala preko 1100 članova, vjerujući da će na taj način najbolje pridonijeti općem dobru, te kako bi oprobao i taj aspekt igre. Međutim vidno razočaran ponašanjem vodstvom stranke i spoznajom da je HSP sve samo ne najjača i najbolje organizirana stranka u Hrvatskoj, nakon nešto više od mjesec dana napušta stranku.

Nakon toga povlači se na neko vrijeme iz političkog života. Kasnije sudjeluje u osnivanju stranke Slobodna Hrvatska. Jedan je od pokretača i idejnih začetnika stranke, ali ne preuzima nikakvu značajniju ulogu u novo osnovanoj stranci.

Kako jedinstvena stranka svih Hrvata kao ideja nije dugo opstala, na poziv predsjednika Hrvatske demokratske stranke (HDS) priključuje se istoj. Kao predstavnik HDS-a u kongresu odrađuje tri mandata za redom zalažući se za dobrobit svih. Nakon toga ne kandidira se idući mjesec kako bi odradio misije. U kongres ponovo ulazi na sljedećim izborima. Odrađuje četvrti mandat i nakon toga izlazi iz HDS-a.

Prelazi u oporbu i piše oštre kritike aktualne vlasti u svojim novinama[6]. Nerijetko zbog toga dobiva FP, jer ga protivnici pokušavaju utišati na sve načine.

Nakon toga ulazi u HNF da podrži ekipu entuzijasta koji vjeruju da mogu nešto promijeniti u eHrvatskoj. Iako ne podržava u potpunosti njihov program svojim članstvom u stranci i izradom dizajna, te pokojim savjetom daje im podršku bez ikakvih ambicija za političkom karijerom. Igrom slučaja postaje predsjednik stranke jer je stari predsjednik dobio ban, a u to vrijeme Darko Rora je bio član stranke s najviše bodova iskustva. Vodi stranku nekoliko dan do izbora novog predsjednika.

Predsjednik stranke

Icon achievement Party President on.gif
Party President* (x1)
Icon position party president.gif Icon-Croatia.png Party-Hrvatski Nacionalni Front.jpg Predsjednik stranke: Od 1241. do 1245. dana
Hrvatska. Stranka: Hrvatski Nacionalni Front

Predsjednikom Hrvatskog Nacionalnog Fronta postaje slučajno 1241. dana. Nakon što je dotadašnji predsjednik stranke Osvetnik Bleiburga dobio ban. Kako je Darko Rora u to vrijeme bio član s najvećim brojem bodova iskustva u stranci automatski je postao predsjednik stranke. Dužnost je obavljao dva dana u prvom mandatu dok na novim izborima nije odabran novi predsjednik.

Za novog predsjednika stranke izabran je anteaa koji je pobjedio na izborima (1243. dana) protukandidata Sexy Traktora sa 16:0, međutim zbog buga Darko Rora ostaje i u drugom mandatu dalje predsjednikom HNF-a do 1245. dana.

Sve ukupno obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog Nacionalnog Fronta 4 dana.

Kongresne medalje

Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x8)
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-Hrvatska Demokratska Stranka.jpg Član kongresa: Rujan 2010
Slavonia, Croatia. Stranka: Hrvatska Demokratska Stranka
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-Hrvatska Demokratska Stranka.jpg Član kongresa: Listopad 2010
Slavonia, Croatia. Stranka: Hrvatska Demokratska Stranka
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-Hrvatska Demokratska Stranka.jpg Član kongresa: Studeni 2010
Slavonia, Croatia. Stranka: Hrvatska Demokratska Stranka
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-Hrvatska Demokratska Stranka.jpg Član kongresa: Siječanj 2011
Slavonia, Croatia. Stranka: Hrvatska Demokratska Stranka
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-eHrvatska Stranka Prava v3.jpg Član kongresa: Prosinac 2011
Slavonia, Croatia. Stranka: Hrvatska Stranka Prava
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-eHrvatska Stranka Prava v3.jpg Član kongresa: Travanj 2012
Burgenland, Croatia. Stranka: Hrvatska Stranka Prava
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-eHrvatska Stranka Prava v3.jpg Član kongresa: Lipanj 2012
Burgenland, Croatia. Stranka: Hrvatska Stranka Prava
Icon - Congress.jpg Icon-Croatia.png Party-Hrvatska Demokratska Stranka.jpg Član kongresa: Srpanj 2012
Burgenland, Croatia. Stranka: Hrvatska Demokratska Stranka


Poslovna karijera

Darko Rora je bio vlasnik 17 tvrtki, 9 normalnih tvrtki i 8 trening tvrtki za bebe.

Normalne tvrtke

Normalne tvrtke u vlasništvu Darka su bile Krila oluje, Piknik, Kovacnica, Cro Dog, Dolly B, Pamela A, Red Sonja, Billie J i how-how. Sve tvrtke su proizvodile sirovine, hranu i oružje za osobne potrebe Darka Rora. Ono što Darko nije potrošio, to je podijelio.

Tvrtka Krila oluje je proizvodila oružje (Q4 od dana 1226, Q3 od dana 1219 do dana 1226) . Ova tvrtka nekada se zvala Wings of Storm i bila je prva i neko vrijeme jedina q5 tvrtka u Hrvatskoj koja je proizvodila q5 helikoptere. Tvrtka je bila smještena u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj i za vrijeme potpune okupacije Hrvatske u njoj je radilo 60-80 Mađara za jednu forintu dnevno. Proizvedenim q5 helikopterima opreman je ZDRUG. Tvrtka je nastala na temeljima gift firme Teddy Bear. Tvrtku Wings of Storm Darko Rora je srušio s Q5 na Q1 kako bi imao dovoljno zlata za oslobađanje Hrvatske, kada je Hrvatska bila okupirana. Sav dobiveni gold potrošio je boreći se u Slavoniji.

Q1 tvrtka Piknik je proizvodila žito. Otvorena je na 1179. dan novog svijeta.

Q1 tvrtka Kovacnica je proizvodila željezo. Otvorena je na 1182. dan novog svijeta.

Q3 tvrtka Cro Dog je proizvodila kruh. Otvorena je na 1195. dan novog svijeta. Na dan 1223. podignuta je na Q2, a na dan 1227. na Q3.

Q1 tvrtka Dolly B je proizvodila željezo. Otvorena je na 1197. dan novog svijeta.

Q1 tvrtka Pamela A je proizvodila žito. Kupljena je na 1203. dan novog svijeta.

Q1 tvrtka Red Sonja je proizvodila željezo. Otvorena je na 1224. dan novog svijeta.

Q1 tvrtka Billie J je proizvodila željezo. Otvorena je na 1228. dan novog svijeta.

Q1 tvrtka how-how je proizvodila žito (migrirana iz željeza 1266). Otvorena je na 1240. dan novog svijeta.

Ime tvrtke Vrsta Lokacija Kvaliteta Izvozna licenca
Krila oluje Oružje Icon-Croatia.png Hrvatska 4 Icon-Egypt.png Egipat
Piknik Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Kovacnica Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Cro Dog hrana Icon-Croatia.png Hrvatska 3 Icon-Egypt.png Egipat
Dolly B Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Pamela A Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Red Sonja Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Billie J Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
how-how Željezo / Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat

Trening tvrtke za eBebe

Otvorio ih je i vodio svojim novcem. Tjedno je trošio 1000 kuna za plaće i sirovine. Tvrtke su financirane zlatom zarađenim izradom avatara. U svakoj trening tvrtki imao je 10 zaposlenih beba kojima je ujedno bio i mentor. Projekt prekinut je prije uvođenja V2, jer više nije imao smisla zbog najezde multića. Tvrtke su prodane sve osim jedne, a dobivenim goldom gift tvrtka Taddy Bear podignuta je na q5. U toj tvrtki do uvođenja V2 napravljeno je preko 300 q5 helikoptera koji su kasnije korišteni u obrani i oslobađanju eHrvatske.

Q1 tvrtka Cro Burger proizvodila je hranu. To je novo kupljena tvrtka koja nastavlja tradiciju stare tvrtke koju je nekada imao Darko Rora, stoga je zadržala staro ime i avatar. Kupljena 1165 dana. Prodana 1223 dana kako bi podigao drugu firmu (Cro Dog) na Q2.

1226 dana Darko Rora je prodao 5 land firmi (Ivanova potkova, Bubamara, Nakovanj, Krvava Meri i Zeleni planet) kako bi skupio golde da bi podigao kvalitetu firmi Krila oluje s Q3 na Q4 i Cro Dog s Q2 na Q3.

1265 dana Darko Rora je prodao 4 land firme (Srebrna potkova, Zlatno zvono, Cro Wheat i Zlatna potkova) kako bi skupio golde za veće skladište.

Ime tvrtke Vrsta Lokacija Kvaliteta Izvozna licenca
Glock & Roll Oružje Icon-Croatia.png Hrvatska 3
CRO Burger Hrana Icon-Croatia.png Hrvatska 3
Projekt X Oružje Icon-Croatia.png Hrvatska 2
CRO SA-XD Oružje Icon-Croatia.png Hrvatska 1
Pink Panther Dijamanti Icon-Canada.png Kanada 2 Icon-Croatia.png Hrvatska
CRO Ear Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 2
CRO Wings Putne karte Icon-Croatia.png Hrvatska 1
Taddy Bear Pokloni Icon-Croatia.png Hrvatska 1
Cro Burger Hrana Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Nakovanj Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Ivanova potkova Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Zeleni planet Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Bubamara Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Krvava Meri Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Suzy F Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Cro Wheat Žito Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Srebrna potkova Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Zlatna potkova Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat
Zlatno zvono Željezo Icon-Croatia.png Hrvatska 1 Icon-Egypt.png Egipat

Ingame odličja

Icon achievement Freedom Fighter on.gif
Freedom Fighter (x10)
Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x58)
Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x8)
Last awarded: Day 1709
Icon achievement Country President off.gif
Country President (x0)
Icon achievement Media Mogul on.gif
Media Mogul (x2)
2001+/1000
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x46)
Icon achievement Sky Hero off.gif
Sky Hero (x0)
Icon achievement Campaign Hero on.gif
Campaign Hero (x4)
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x1)
Last awarded: Day 988
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x370)
Icon achievement Society Builder on.gif
Society Builder (x1)
Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x8)
Icon achievement Top Fighter off.gif
Top Fighter (x0)
Icon achievement Top Aviator off.gif
Top Aviator (x0)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x58)
Icon achievement Prestige Hunter off.gif
Prestige Hunter (x0)
Icon achievement Party President on.gif
Party President* (x1)
for Hrvatski Nacionalni Front
Icon achievement EDEN on.gif
EDEN soldier* (x1)
Croatia
Icon achievement Wiki on.gif
Wiki Rewards* (x5)


Izvršene misije

Basic missions
Mission01.png Mission02.png Mission03.png Mission04.png Mission05.png Mission06.png Mission07.png Mission11.png Icon mission la resistance.png Icon mission super soldier.png Icon mission society builder.png Icon mission true mercenary I.png Icon mission true mercenary II.pngIcon mission harvest time I.pngIcon mission harvest time II.pngIcon mission training time.pngIcon mission rank up your rank.pngIcon mission fighting where needed.pngIcon mission the marketplace.pngIcon mission work with your friends I.png
El Dorado missions
Icon mission find el dorado preparation.png Icon mission find el dorado the search.png Icon mission find el dorado now or never.png
eRepublik Anniversary missions
Icon mission erepublik anniversary the war.png Icon mission erepublik anniversary staying fit.png Icon mission erepublik anniversary the challenge.pngIcon mission its time for a daily reward.png Icon mission train more get stronger.pngIcon mission become a brave soldier.pngIcon mission its time to get a medal.pngIcon mission final assault lets fight.png
Winter holidays missions
Icon mission winter holidays preparing.png Icon mission winter holidays going on vacation.png Icon mission winter holidays the guardian.png Icon mission winter holidays returning home with gifts.png Mission72.png Mission73.png Mission74.png Mission75.png Mission76.png Mission77.png Mission78.png
Valentine
Mission79.png Mission80.png Mission81.png Mission82.png Mission83.png Mission84.png
Other
Icon mission true patriot.png Icon mission champions breakfast.png Icon mission tales of bravery.png Icon mission role model.png Icon mission special bonus health.png Icon mission special training.png Icon mission defend your land I.png Icon mission defend your land II.png Icon mission defend your land III.pngIcon mission world campaign.pngIcon mission the food factory.pngIcon mission rumors.pngIcon mission armory bazooka.pngIcon mission chapter 1 raw materials.pngIcon mission chapter 2 finished products.pngIcon mission full power ahead.pngIcon mission fight your biggest enemy.pngIcon mission eager to be free.pngIcon mission refill resources I.pngIcon mission offense is the best defense.pngIcon mission food stocks.pngIcon mission weapon stocks.pngIcon mission join the army.pngIcon mission full membership.pngIcon mission your country needs help.pngIcon mission your mission.png

Skills

Icon rank God of War***.png God of War*** 802673747 / 1000000000

 

 


Icon mission super soldier.png x370 92684 / 92750

 

 


Avatari - Darko Rora

Avatars used and uses by Darko Rora

Više o avatarima koje je Darko izradio možete pronaći u njegovim novinama Veteran, a ovo su samo neki od mnogobrojnih članaka u kojima je objavio avatare koje je napravio: