Dissolve/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Растурање е функција што му овозможува на граѓанинот да ги избрише своите компании. Кога се растура компанија, власникот на компанијата ќе добие 50% од инвестираните пари во компанијата, како рефунд. Растурањето на компаниите е многу корисно ако граѓанот сака да се отараси од своите суровински компании бидејќи тие не можат да се продадат на пазарот за компании.

Како да растуриш компанија?

Граѓанинот може да растури компанија со кликнување на Sell.png и селектирање на компанијата што тој/таа сака да ја растури со кликнување на Sell.png и селектирање на компанијата со кликнување на Dissolvecompany.png.

Што се случува кога компанијата е растурена?

Кога компанијата е растурена, следниве работи се случуваат

  • Граѓанинот ќе биде рефундиран со 50% од парите што ги инвестирал, пари за надоградување на компанијата.

Рефунд

Суровини
Житница Money.png 750 CC Рудник за железо Money.png 750 CC
Овоштарник Money.png 1500 CC Нафтена платформа Money.png 1500 CC
Рибник Icon-gold.gif 5 Златo Рудник за алуминиум Icon-gold.gif 5 Златo
Фарма за добиток Money.png 4250 CC Рудник за шалитра Money.png 4250 CC
Ловачка ложа Icon-gold.gif 17.5 Златo Плантација за гума Icon-gold.gif 17.5 Златo
Food and weapons
Q1 Q2 Q3 Q4 Q5 Q6 Q7
Icon-gold.gif 5 Златo Icon-gold.gif 15 Златo Icon-gold.gif 40 Златo Icon-gold.gif 90 Златo Icon-gold.gif 190 Златo Icon-gold.gif 390 Златo Icon-gold.gif 615 Златo

Види исто така


Back.gif Back to Customization level upgrade page


raw material companies